Декемврийски бебета - тема 1

• 23 066
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
И аз не знам с тези газове.  Тази нощ беше нещо страшно ,много  будуване, много  рев, много  газове. Давала съм преди еспомизан, после саб симплекс, сега сме на левакса и био амика.. чай масажи... нищо не помага. Смених хуманата от Аптамил Цезар на Лактана био, но педиатърката ни я смени на NAN complete confort... нз какво да правя😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫

# 91
И аз не знам с тези газове.  Тази нощ беше нещо страшно ,много  будуване, много  рев, много  газове. Давала съм преди еспомизан, после саб симплекс, сега сме на левакса и био амика.. чай масажи... нищо не помага. Смених хуманата от Аптамил Цезар на Лактана био, но педиатърката ни я смени на NAN complete confort... нз какво да правя😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Ехее за месец толкова неща са му минали през коремчето ма това бебе. На колко е?
Недей да сменяш толкова често, то нормално да има проблеми с такава смяна на препарати и храни

# 92
Аз от старание да помогна, повече навредих... месец и половина е
Ехее за месец толкова неща са му минали през коремчето ма това бебе. На колко е?
Недей да сменяш толкова често, то нормално да има проблеми с такава смяна на препарати и храни

# 93
Имам чувството, че колкото повече неща се дават толкова по-зле става. 😵‍💫
Аз се чудех дали не се запича от Пробиотика Вая и все го забравям тука 4-5 дни. Трябва да го подновя или да го сменя.

Хубавото е че докато открием лек ще са минали от самосебе си тея колики.

Аз се опитвам да гледам позитивно на стоенето вкйщи, ама се изтощавам вече от тея мъгли и студове. Тази пролет ще ми е най-чаканата 🙄

# 94
Моят син не го запича Вая.

Той пък прави някакви огромни паузи ма будуване вечер от 18 до 21-22 седи буден. И спи доста зле. Постоянно мърка и иска да е гушнат.

# 95
Мамита, добро утро!
Какво да правя с тия сополи? Капя физиологичен разтвор, запушвам ноздрата, масажирам. Той не киха и дясната е все запушена.
Има ли някакви спрейове, нещо да купя от аптеката. Малък ли е за аспиратор за нос. На 25 дни е.

# 96
Здравейте,мами! Какъв крем за зърна използвате? Мисля да взема с ланолин, но на една лекция ни казаха, че било по-добре да се мажем с кокосово масло.

# 97
Ох и аз вечерите не мога да ги разгадая, минимум 1.5ч се приспиваме, стигали сме и до 3... а като се събуди от последната дрямка и бързо се разкиселява все едно му се спи. И като започне едно гушкане, кърмене, реване, дърпане от гърда, търсене да суче, реване, унасяне, събуждане..... През деня сякаш по часовник му се доспива на около 1ч - 1.15ч, но вечер е някакво чудо. Ни по-рано да започна приспиването, ни по-късно. Да не говорим, че къпането е предизвикателство, а за хидратация и масаж просто не ми се мисли. Вечерянето ми също е или за 2 мин набързо или директно кюго пропускам.

За нослето, не мисля, че е рано за аспиратор, щом има нужда. Не е добре да се ползва ежедневно. Има и бебешки спрейчета с физиологичен разтвор, но не знам те от каква възраст ги дават, би трябвало да е ок, струята е много нежна.

# 98
  • Пловдив
И на мен мк въртят номера госпожиците. И то често на нощното хранене. Щом се наядат и почват мрънкане или рев. Биляна я взема на ръце - млъква . Оставя ли я да лежи - рев. Днес го правих поне 3-4 пъти докато накрая не беше заспала дълбоко в ръцете ми. Някъде към 5.30-6 легнахме с нея и в 7 пак ме събудиха. Рая пък я хванах, че като й пусна Папи Ханс и слуша в захлас и спира да реве. В 5 сутринта това слушаше тя 😂 Тя има и деуг номер. Ходене по веднъж на ден по голяма нужда, но съответно е супер препълнен памперс, който често прелива заради по-течната консистенция.
Първи работен ден на мъжа ми е. Днес ще трябва сама да се оправям с двете, а така ми се спи отсега. Спирам да пиша, че вече мяукат и е време за ядене 😂

# 99
pifiella, аз ползвам клечки за уши с ограничител, но не мога с тях да бръкна много. Ася ми показа, че прави фитили от твърда салфетка и с тях бърка.
BlackAngelll аз ползвах на Медела и бях ок с него.

Ние сме в някакъв пик на повръщането. Като хапне и почва, днес по обяд върна поне 7-8 пъти Sad Не знам какво да я правя.  Някой път след кърмене връща и пресечено мляко.
И с приспиването е зор, може би от повръщането, хич не е мирна. Унася се само на ръце и в момента в който я оставим на кошара/гнездо, край.

Вие с какво почиствате дупета/интимна зона (при момичетата)? Миете ли на чешма като има ако, или само забърсвате?

# 100
При нас днес е пик на плача..явно коликитехса позасилиха. Вчера пък й беше много спокоен ден. Sad
Ден с ден няма еднакви.

Относно аспираторите - аз бих пробвала такъв с уста да дръпна, ако има видим секрет. Иначе знам, че може да накарат лигавицата да набъбне още повече. С баткото хич не ползвам, но го научих рано за духа и е супер.
За бебчето бих пробвала, за да се облекчи, но не и такъв за прахосмукачка.

А относно миенето - при ако на чешмата, но вече доста разреди, така че гледам да я мия често. Кожата й доста се подобри. Първите дни беше все червена, тръгнала да се подсича.
Знам че има за момичетата интимни измиващи и т.н. но засега са ми излишна покупка.

# 101
Мерси, ще пробвам да направя фитил. С клечка с ограничител нищо не става, много е навътре.
Крем за зърна ползвах в началото на медела и лансилох. В болницата похвалиха един на Галафарм. Аз взех за дупе( 7.20 лв) на тази неизвестна марка и кожата е супер. Беше започнал да се подсича с Бебо, но с този крем се оправи.

# 102
Момичета днес бяхме на гастроентеролог и каза , че с коремчето е наред но имала Йоанна уголемени яйчници сеедно ще й дойде цикъл каза , че не било опасно и че повечето случай се оправяло до годинката но трябва проследяване . Има ли някоя от вас с такъв проблем ?

# 103
ELDB, как е Йоана, мина ли хремата и кашлицата?
Симона е със силно хриптящ нос, но нищо не изкарваме. Засега не й пречи на храненето. Ще я заведем малко по-късно на преглед. Много се притеснявам, тъй като е едва на 40 дни. Горкото дете се измъчи от влачене по лекари заради повръщането, а сега и това...
Отделно последната седмица е качила 100, а ни бяха казали да следим да качва поне 200. Тази седмица даже хапва добре като за нейните стандарти - по 90-100, но й ни казаха че толкова трябва да яде, но явно повръщането идва в повече.

# 104
ELDB, как е Йоана, мина ли хремата и кашлицата?
Симона е със силно хриптящ нос, но нищо не изкарваме. Засега не й пречи на храненето. Ще я заведем малко по-късно на преглед. Много се притеснявам, тъй като е едва на 40 дни. Горкото дете се измъчи от влачене по лекари заради повръщането, а сега и това...
Отделно последната седмица е качила 100, а ни бяха казали да следим да качва поне 200. Тази седмица даже хапва добре като за нейните стандарти - по 90-100, но й ни казаха че толкова трябва да яде, но явно повръщането идва в повече.
Да доста по-добре е . За носа слагам Серимар baby много съм доволна .

Общи условия

Активация на акаунт