Декемврийски бебета - тема 1

• 23 072
  • 748
  •   3
Отговори
# 105
Момичета, как вашите педиатри изчисляват каченото тегло за месец - спрямо колко се е родило или спрямо изписването? Моето бебче спрямо родилното е наддало 600 грама, а спрямо изписването 800 и нещо. Каза, че за сега не е проблем, но ще се следим след две седмици дали качва. Та ми е малко притеснено 😔

# 106
Гледа се спрямо изписването.

# 107
И според мен трябва да е спрямо изписването.
Ние още не сме ходили, но като гледам как идва грипната вълна и отлагат планираните посещения и профилактики, та ще видим дали ще се класираме.

# 108
Момичета, как вашите педиатри изчисляват каченото тегло за месец - спрямо колко се е родило или спрямо изписването? Моето бебче спрямо родилното е наддало 600 грама, а спрямо изписването 800 и нещо. Каза, че за сега не е проблем, но ще се следим след две седмици дали качва. Та ми е малко притеснено 😔
защо, какъв е проблемът?

# 109
Момичета, кога посетихте АГ за първи път след раждането? Аз още имам конци и лохии, но минаха 35 дни. Кърмя, не знам дали ще имам първа менструация.

# 110
защо, какъв е проблемът?

Само на кърма е и да не би да не му стига …, защото май е качил малко

# 111
Ако е неспокойно бебето бих мислила че не му стига. Бебетата качват различно. Катя днес я мериха и е + 1,600 кг и 2 см. Изписана е 2900, 50 см. Лекарката даже я похвали, по повод лекаря дето му се стрували много килограмите.

# 112
Момичета, тези които са само на АМ по колко давате? Аз и кърмя и дохранвам, но явно не й стига и напоследък все реве за още. Почнах да редувам, един път само на АМ, един път само на кърма, ама тя пак реве все едно е гладна. Вече мисля, че кърменето ни е към края си, но и АМ не знам колко да й давам...на 23тия й ден като бяхме на личната тя каза за тогава по 60, а аз тогава още й давах 90, като кажа на хората, че й давам 90 все казват, че е много, а според мен не й стига...та вие по колко давате?

# 113
  • Пловдив
Аз давам 90 мл вода с 3 лъжички АМ на 22 дни.
При мен понякога мн плачат след ядене , но за внимание. Докато не се гушкаме и не мирясват. Сигурно е вредно че са все на ръце така, но да плачат ли?

# 114
Значи ще увелича дозата на моята кукла.

Не мисля, че е вредно. И на мен така ми казват, но понякога си личи, че детето просто иска мама, когато нещо го боли или е изнервено...те са толкова малки, още се чувстват като част от нас. Не мисля, че на този етап може да се говори за създаване на лош навик. Даже вчера Даяна си лежеше в шезлонга и си гледа на някъде, не плачеше, не беше крива, ама аз реших да я взема да си я гушкам, така се ококори и усмихна, беше много сладка, чак ми стана тъпо, че обикновено я държа на ръце само като плаче...

# 115
На мен ми каза педиатърката да се ръководя от инструкциите на кутията.
Лактана е 90 мл вода и 3 лъжички.
От петата седмицата стават 150 мл вода и 5 лъжички или това е 170 мл готово мляко.
Сестра ми каза, че преди 11 година Аптамил бил по 40 мл първите седмици, а нашият ядеше по 60 мл.
Явно нещата се променят 😂

# 116
Изобщо не слушам педиатърката аз за такива неща. Яде различно, понякога изяжда 180 понякога изяжда 120 понякога 90. Следвам сигналите му, ако не иска да яде не му бутам шишето, ако още търси и плаче с един плач тип "ле ле ле" значи е още гладен и му правя много.

# 117
Ако е неспокойно бебето бих мислила че не му стига. Бебетата качват различно. Катя днес я мериха и е + 1,600 кг и 2 см. Изписана е 2900, 50 см. Лекарката даже я похвали, по повод лекаря дето му се стрували много килограмите.

Ами той постоянно плаче и все е неспокоен… давала съм му и кърма от шише, след като е цокал. Накрая го отказа, върна доста и след 5 минути пак се съдираше да реве

# 118
И аз се водя от бебето за количеството. Вечер яде по-малко например. Спирам за почивки и ако видя, че търси, но не реве и е спокойна, спирам храненето. Така и ограничи повръщането. Наистина най-добрият индикатор са самите човечета.
Вчера една консултантка ми каза, че на денонощие нормата била 750-900мл. И че това, че търси след хранене не значи непременно, че е гладно, ами може да е просто сукателен рефлекс. Наддаването уж трябва да е по 30гр/ден.

# 119
Видях , че коментирате храненето и по колко ядът бебетата и реших да ви споделя “режима” на Йоанна . Днес реших да записвам всичко просто да видя как са нещатата .
Като прави пауза през ноща около 6-8ч без храна .

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 00:39 от ELDB

Общи условия

Активация на акаунт