Декемврийски бебета - тема 1

• 23 082
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, мами!
Прясно родила съм и бих искала да Ви попитам за съвет.
Кога започнахте да използвате помпа? Отначало, когато родихте цедихте ли се или се водехте по бебето и като заплаче му давахте да засуче?

# 121
  • Пловдив
ELDB, как направи нощния сън толкова дълъг? Вие бяхте по-големи, моите са на 24 дни и на три часа има рев за ядене.

# 122
Здравейте, мами!
Прясно родила съм и бих искала да Ви попитам за съвет.
Кога започнахте да използвате помпа? Отначало, когато родихте цедихте ли се или се водехте по бебето и като заплаче му давахте да засуче?

Още в болницата правех жалки опити...но така ме болеше, че по-осъзнато и ефективно почнах вкъщи, но аз като цяло нямам много кърма, така че и да се цедя и да не се при мен нямаше много значение. Стоях на помпата по 1 час за 30 мл, така че се отказах от това.

Лятна буря, и нашата си се събужда на 3 часа. Рядко се случва да заспи да речем в 12 и да стане в 6. Май те сами решават кофа да спрат да се будят.

# 123
ELDB, как направи нощния сън толкова дълъг? Вие бяхте по-големи, моите са на 24 дни и на три часа има рев за ядене.
Ами когато беше на около 15тина дни баща ми и подъри Бухълчето Оли и реших да й го давам само вечер и да го пускам и да е нещо сато ритуал преди лягане и така 2 вечери се буди за мляко и като заплачеше Оли пускаше бял шум и тя заспиваше и така свикна .

# 124
И нашият се буди на три часа да яде, повечето пъти с рев. От около седмица пропуска едното дневно спане и е яко рев, последвано от двойно ядене. Днес прави 6 седмици, от еднс седмица яде горната граница за 5-8 седмица според схемата на Хип - издумква си 135 мл, че и иска още понякога. Ама и доста е дръпнал на сантиметри освен на килограми.
И през деня, и през нощта спи максимум 2 часа, най-често спи около час и половина между храненията. Иска ми се вечер да спи поне с половин час повече, ама не - събужда си се на третия час със рев да яде. Ще тренира сумо явно 🙄
Аз днес съм на контролен преглед при АГ-то.

# 125
Връщаме се от консултация, на 26ти ставаме на 40 дни. В момента е 4200 гр (изписаха ни 3070 гр), 52 см (роди се 49). Докторката каза, че перфектно се движим, похвали ни й колко добре си държим главата. Записа ни за ваксина на 25.02.

Да се оплача колко са несъобразителни хората. Има детска консултация от 10:00 до 12:00, обаче все пак пред кабинета опашка от болни възрастни, които даже мрънкат, че били чакали от 8 сутринта. Много се ядосвам. Има си часове, как може да си толкова нагъл, не стига, че отиваш без час, по време на детските консултации, че и мрънкаш, че бебета влизат преди теб. Застанали 10 човека пред кабинета и кашлят и кихат...добре, че докторката поне си спазва часовете. В 10:59 отиваш и в 11 влизаш. Но за мен и 1 минута сред тези болни хора са си опасни.

Даяна все едно има настроена аларма вечер. През точно 3 часа се събужда. Grinning Обаче през деня стана много опасно, прави някакви дрямки от по 30 минути и после будува, реве...но се успокоявам, че поне е през деня. Вчера си мислех следобед да поспя с нея, легнахме на спалнята, заспа...в момента, в който аз си затворих очите писъци, после пак...заспива, аз затварям очите и тя все едно ме засича и пак писъци. Накрая установих, че за да спи тя, явно аз ще си будувам и така и стана. Grinning

# 126
Нашата имунизация ще е на 13-ти февруари, в ДКЦ-то, към което има и болница. Днес съм на консултация, утре ще го водим на ортопед при Олег Младенов и малко се притеснявам от всички болни. Никой не носи маска, кихат и кашлят... Дано го опазим, на хората не разчитам да пазят околните.

# 127
G.G15 същото съм мислила и аз, мисля че бебето има като на смарт часовника ми, някакъв детектор кога спя. На 90% от случаите като реша да го гушкам и да спя, или спи 30-40 мин или постоянно се фъчка. Не спя ли, може да откара и до 2 часа без да мръдне върху мен.

Ох, добре че моята докторка има отделен кабинет за детски консултации преди коридора с нормалните кабинети, че ако освен всичките притеснения покрай ваксините и въобще преглед с малко бебе трябваше да се ядосвам и с несъобразотелни болни хора Triumph

Забравих да се оплача, моят от 4 дни не е акал. Започна да ми липсва оаканият памперс Grinning

# 128
Аз пък съм на мнение, че е сбъркана системата. Трябва да има и опции да отиде човек по спешност болен при джи пи-то. Може би ако са различни часовите пояси и бебетата минават първи, а после болните.
Предното ми джи пи имаше ден за консултации, но като ми се разболее детето в същия ден, ами отивам и вися ( ако имам нужда да го преслушат или т.н.)
Новата е доста по- активна по вайбър и натрупах опит да лекувам по-леките неща сама, но за съжаление никой не избира кога да се тръшне болен.

# 129
По принцип си права, но отиваш и чакаш, не мрънкаш, че в часовете за бебета първо приемат бебета. А и елементарното е поне, ако си болен да ходиш с маска, ама уви. Аз отивам, те без маска и кашлят срещу мен и малката. Ами не са виновни, че са болни, ама малко съобразителност не вреди.

Вашите бебета забавляват ли се от нещо? Grinning На малката забавлението е рано сутрин като се събуди, плюе бибата, чака да я дадем отново, пак я плюе и се смее (не с глас, то е ясно, но се усмихва широко и беззъбо Grinning), така може и 30 минути да си играе. И се усмихва много на Зайченцето бяло. Други песни не я впечатляват, но тази й е много смешна.  Знам, че са още много малки за реална реакция към нещо, но все пак.

# 130
Ами аз не знам как е по принцип, не мога д обобщя за всички лекари, но при моята мисля, че е точно така - не е казано, че в деня за детски консултации не могат да ходят други болни, просто чакат на различни места. Докторката идва в детския кабинет като ни е часа и след нас си се връща при другите пациенти.

Моят освен на гимнастиката като е в настроение и се забавлява, новото му любимо е да застана лице в лице срещу него и да му говоря/пея/свиркам. Страшни диалози си водим, отваря една уста да се смее и все едно да каже нещо, ритка, казва ми някое Агу. Но той стана вече на 2.5м, от скоро се вълнува. Даже първо започна да се усмихва на баща си, на мен по-късно Grinning
Лампата над спалнята също представлява голям интерес

# 131
Нашата педиатърка има 2 дни в свдмицата, които са само за консултации без болни. Много ми е спккойно така сега с бебето. С баткото ми се е случвало само 1 път да е зле в такъв ден и да не мога да изчакам до следващия и го водих на частен преглед, но за сметка на адекватнистта и организацията на канинета й, това не ме притеснава. Ако цалата ни здравна система  беше такава, щяхме да сме държава мечта.
Иначе днес бяхме на ортопед. Похвали ме дпцента, че съм забелязала аз тортикилиса и че вече има подобрение с бебето 😀
След нощ с 1 час сън, честно да си кажа от това имах нужда, че поне с нещо се справям.
Иначе Денис не играе, и не се забавлява с нищо 😀 като е буден у  дома и не е на ръце или в слинга само реве.
Честно да си кажа, искам вече да порастне малко, другото дете тотално съм го зарязала заради този ревльо...

# 132
Ох и аз се усещам, че си мисля "хайде да идва захранването, хайде да проходи, да проговори", а в същия момент се сещам да по забавя и да се наслаждавам на бебешките моменти, че толкова бързо ще минат и ще ми липсват, най-вероятно ще ми е последно дете. Но също се чувствам много виновна за голямото дете, толкова рязко намалих времето с него.

# 133
Ние сме на консултация чак на 6-и и не знам дали се чака с други болни. Идея си нямам.
Иначе утре става на 29 дни и последното ядене е към 23 часа и после се буди в 5:00 за закуска. През деня през три часа хапва.
С нищо не се забавляваме, лежи си и си гледка.

# 134
Момичета, дайте акъл как обличате бебоците за навън? Сега слагате ли зимен чувал? Аз още не съм купила и се чудя мога ли вместо това да сложа одеалце.

Le Strange, как мина прегледа при Младенов? Доволни ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт