Декемврийски бебета - тема 1

• 23 097
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Джи, на нас са ни тамън 56, при нас малките са 48 😂 Аз няма да се хваля. Ден с ден не си приличат вкъщи. Понякога са спокойни, друг път голям рев. На късмет ми е.
За захранване още не съм мислила. Взех им ел.люлка, като сме сложили само едната и даже се разрева след нея, така че ще изчакам малко преди пак да ги пробвам.

# 166
След няколко поредни ужасни дни, с приспиване от 15:30 до 22 часа и супер кратки дремки, взех драконови мерки, въведох режим на сън и будуване и днес нещата влязоха в норми

# 167
Активната гимнастика извадих вчера. Ами заглежда се и е тих 20 минути. Мята ръце и крака, не знам дали иска нещо да пипне, но поне се забавлява.
Люлка ще взема от позната тези дни и ще го пробвам там.

# 168
Дух, моля те, сподели мерките, че и ние луднахме тия дни. Иде ми да си сипя.

# 169
Дух, сподели като имаш време как приспиваш, как спи, на колко време. Следя с интерес тази тема.

Ето аз в момента доприспивам за н-ти път, уж заспа в 20ч, след половин час от викането на батко си ли сам ли, събуди се, до сега го дондуркам, още заспива, буди се...

Момичета, аз си сипвам понякога едно вино или бира. Не мога, то с тия дълги приспивания накрая не издържам.

Само вчера заспа супер лесно и то защото го държах в едната ръка докато се навечерям, защото пак беше кисел. А аз си седя на фитнес топката. И както си вечерям го усетих как се отпусна на ръката ми, чак лига ми пусна Joy После само цока в просъница и си продължи.

И аз имах доста вечери, в които ставаше чак в 3 за пръв път и направо бях готова наспана и щастлива Grinning но последните вечери се буди в 1, и нататък вече божа работа.

# 170
Следя в колко часа се е събудил, максимум 30 минути след събуждане прекратявам всякакво гукане, усмихване игри и гимнастика. На 50 тата минута от събуждането (за неговата възраст горната граница е 1ч и 15 минути будуване) съм го взела в ръце или в слинг за приспиване.

Приспивам или с люшкане и бял шум или в слинга докато готвя шетам.

Чакам да минат 45 минути и да влезе във втората фаза на сън, тогава чак го оставям в леглото му.

Не, не мисля че щях да издържа още един такъв ден с дремки по 20 минути, непрекъснато от преумора и колики. Всичко се въртеше около това да заспи. То и сега е така, но поне гушкам спящо бебе и нещо ако от колики заплаче го утешава, а не разнасят реващо бебе с часове.

# 171
Здравейте, дами-мами 😊 искам да Ви попитам няколко неща, за да сверя часовника си и аз. Имам бебенце, роди се на 13 декември по естествен път, още в болницата ни казаха за жълтеницата, към момента е почти изчистена, но има ли и други мами тук с деца с по - трудно изчистваща се жълтеница и какво правите, за да ускорите процеса? Във връзка с ваксините, ще прилагате ли предварителни мерки и как казаха, че ще се поставят и двете за месеца на веднъж или ще Ви ги разделят. За ротавирус ще поставяте ли? Сънят и хапването - все още я будя в 12 и след това тя сама става към 6 часа, кога ще минете от 7 на 6 хранения и кога би било последното за деня при вас. И последно - как наддават вашите бебешоци и по колко мл. Хапват на хранене, независимо дали сте на смесено или само на кърма или адаптирано мляко. Благодаря предварително, желая здраве на всички бебчета  и много спокойни дни и нощи без плач и притеснения за мама и тати 😊🍀🧸

# 172
Дух, мен с първото, както казваш, целият ми ден се въртеше около приспиване, доприспиване и недоспиване Joy Затова сега директно си го гушкам /слинг на всяко спане и по-лесно стават нещата. Горе долу на 1ч - 1ч 15 мин е моето. Но малко започва да ми става притеснено, че моето вече е почти на 3 м, свършва 4тия триместър, който е оправдание за постоянното гушкане и направо ме е страх как и кога ще направя прехода към спане не на мен. Хем ми е хубаво и свикнах. Хем да не му изпусна края и да започна прекалено късно

Чери, моето бебче имаше жълтеница доста дълго време. Нищо специално не правих, в родилното го пекоха на специална лампа, но остана много жълт след изписването. Мериха билирубина на 15 ден и 30 ден, видя се че пада и е под нормите, които са притеснителни. Към средата на първия месец си се изчисти. Ако даваш изцедена кърма, може да я затопляш на водна баня близо до температурата на кипене, така се убивали разни хормони, които пречат на билирубина да се чисти.

# 173
Sisi11, благодаря за отговора 🌺 А от пръстчето ли взимаха кръв?

# 174
Не, уредът е като безконтактен термометър и допират до челото

# 175
Днес съм решила да записвам в колко часа яде и по колко милилитра, защото ми се струва, че увеличихме порцията, но не разредихме часовете през деня и резултатът е МАШАЛА бузи 😂😂😂
Някак като започне деня и като ме повлече и му изпускам края кога е ял, всичко ли е довършил и тн.
За спане си заспива сам - през деня в гнездото, вечер го слагам в кошарката некст то ми, полюлявам го малко и след няма и пет минути е заспал. Спи си доста, не засичам по колко. Има будни прозорци, в които вика - еее или гггг.
Като ще спя с него на обяд го приспивам върху мен. Абе като цяло сме свободна (разпасана) команда у нас 😂, но е важно да оцеляваме.
Още не сме усетили колики и какво е това животно. Силно се надявам да не разбера, вече е на 35 дни. Давам колийв и ям много фибри.
За ваксините - нищо не разбирам, очаквам педиатърката да ме посъветва. Да, бих сложила ротавирус и варицела.
Иначе още има малко жълто в очите, но нищо не правим. Според майка ми, това не било жълтеница, а от гените(расата)на баща му, защото и неговите очи жълтеели. Аз не съм го разглеждала така в детайли ММ, но майка ми е веща, все пак работи в градина и всякакви деца са и минали през ръцете.
Пс: ние сме със сополи и слагам капки Стоп грип. Купих инхалатор и ще почвам с физиологичен разтвор да видим какво ще стане.

# 176
Здравейте, от много време не съм писала, но се опитвам да следя. При нас има някаква драма и не мога да разбера къде бъркам. До скоро си хапваше нормално - първо на гърди, после дохранвам с АМ за около 30-40 мин всичко, 10-15 мин се гледаме влюбено и се унасяше и спеше прилични дремки. Вървяха нещата. Какво стана, не иска шише, не иска гърда, бута с ръчички и мята крачета, не са колики според мен, мина такъв период, а и през нощта се справям и не е така. През деня обаче храненето продължава понякога много дълго, минава и времето в което трябва да заспи, от там хем е гладна, хем и се спи и нещата стават страшни. Нито мога да я нахраня, нито да я приспя. Целите дни са едно голямо хранене, дремене и после пак хранене..... добре, че идва време за баня, успокоява се, хапва и е толкова изцедена, че вече заспива. През нощта има 2 нощни хранения и през деня се започва на ново. За малко да обърне ден и нощ.. Пробвах с по-голям поток на биберона, успех за 2 дни точно и пак бута и гърда и шише.

# 177
Всички сме на коня явно...
Аз нощес имах срив към 2 часа. Така хубаво си поплаках, дадох бебето на мъжа ми с думите "аз не издържам повече, това бебе не спи" и съм заспала....днес беше добре през днея, сърах ме е за нощта...
Но ада беше в сряда....стана в 8 инзаспа чак в 4 , слинг,навън няма братче....
Не веднъж се питах (питам) " за какво ми бешв второ детв", ама това е...
Хем знам,че ще мине и този период, хем е толкова мъчотелно....

# 178
  • Пловдив
Момичета, някоя храни ли с Нан supreme или с друг Нан и какъв грамаж давате? Точно влязохме във втория месец и според кутията трябва да са 150 мл вода, което според мен е страшно много.

# 179
Момичета, някоя храни ли с Нан supreme или с друг Нан и какъв грамаж давате? Точно влязохме във втория месец и според кутията трябва да са 150 мл вода, което според мен е страшно много.
На Лактана е същото количество от втория месец.
Аз сега му направих 150 мл вода и 5 лъжички и изяде всичко. Това са 170 мл. И на мен ми се струва ужасно много.

Общи условия

Активация на акаунт