Декемврийски бебета - тема 1

• 23 106
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Ние сме на Фризолак. Давам й 120 с 4 лъжици и ми се струва много. За 10 дни е качила 400 грама, което също ми се струва много. И при нас иначе пише втори месец - 150 вода и 5 лъжички. Ама за килограмите пише над 5, а ние още нямаме толкова.

# 181
  • Пловдив
Ние сме 3,5 кг някъде и имаме 7 или 8 хранения. Ако им давам по 150 вода, мисля че ще станем огромни дунди.
Иначе мислите ли, че с такова по-голямо количество ще огладняват по-бавно и така ще се махне някое хранене ? Досега ядяха по 90 мл и 3 лъжички и им отнема около 15-20-25 мин да го изядат според глад и настроение 😂
Имаче според ЛЛ трябва да им давам 120 вода и 4 лъжички.

# 182
Надали. Аз имам чувството, че колкото повече й давам, по-лакомо яде. Че и почна след хранене да реве за още. Преди не правеше така. 😃 Но аз направих голяма грешка, рано я вдигнах на 90, твърде дълго я държах така и после рязко минахме на 120. Ама като слушам всички така става.

При нас рядко е имало 8 хранения. Тя като цяло вечер проспива едно или две. Зора е да заспи. Ето сега, яде в 21:00, заспа към 23:00 и чак сега в 04:30 се сети, че се е прецакала и стана да яде. 😃 Понякога пък реве до 4 и все пак става на три часа да яде. Но критичният ни период обикновено е от 19:00 до 01:00, така че след 6 часа писъци явно се изтощава и спи толкова дълбоко, че чак не огладнява.

# 183
Нашият днес стана на два месеца и яде по 120. Доколкото знам е добре да се вдига дозата с по 10мл, а не рязко и така правя.
Свикна да спи навън в количката и сега заспиването вкъщи е малко зор и се събужда.
Всеки ден излизаме. Когато е студено, с дъждобрана.

# 184
  • Пловдив
Моята Рая може да реве час, да заспи точно 15 минути, но на третия час се буди. Много редки са изключенията. И тъй като ги храня заедно, събуждам и Биляна. Ако тръгна да ги храня по отделно, не знам къде ще му излезе края, но моят край ще е много близо 😂

# 185
Здравейте дами от много време не съм писала , но при нас 2 седмици беше ад . Каката , батко и Йоанна болни от там ни наплашиха , че яйчниците са й като преди цикъл -.- и така всичко се оказа наред , но за 2 седмици ми се разказа играта . Сега вече са здрави , но всички са си вкъщи , та Йоанна започна да яде доста и с това AR мляко и голям зор с тези шишета все се запушват ако някой има решение на въпроса да пише . Отделно аз миналият ден реших , че вече съм напълно окей и правих сама разместване на детската стая и местих леглото и т.н и доста ме заболя секциото и имах тъмна кръв малко , но реших да отида на лекар и поне всичко беше окей .  Йоанна от перфектния режим сън/будуване мина от 2 дни на доста неспокоен нощен съм даже 2 пъти става да яде около 3,3:30 нямам идея от какво стана така . Захранването от сега го мисля и още нямам точна идея как ще станат нещата , на си взех уред за пасирани и приготвяне на пюрета . Днес си поканихме кръстницата и ще правим кръщене ( малка сватба решихме да е ) на 5 юли . Ами това е при нас ❤ поздрави от нас ❤❤П.С много играе с активната гимнастика

# 186
Привет мами, не знам при вас как е, но сънят при нас е кошмарен.

То това дете не знае какво е нормално спане, то не е ръмжене, то не е мрънкане, няма никакъв шанс за някакъв режим да наложа.

През нощта може да спи по 5 часа без проблем, през деня, ако заспи без да мрънка 10 минути е страхотно постижение.

Направо се отчайвам... Едно кафе не мога да си направя на един път 🙄😃. Отворена съм за съвети

# 187
Екзорсизъм. 🤣 Шегувам се. При нас ден с ден не си прилича, знам само, че брутално си развали дневния сън. Спи по 10 минути, будува по 2 часа, после 30 минути и така. Преди имаше поне един плътен 3 часов сън и можех да свърша нещо, но вече не. А вечер спи по-дълго, но  хленца, мята крака, ръце, повръща, рита и нали това всичко докато спи, та аз не смея да заспя дълбоко. Почна да се учи да заспива на ръце. Ако е в истерия само това я успокоява, вземам я, като хващам й крачетата свивайки ги към коремчето, тоест малко я сгъвам на две и заспива. Обаче, хваща ми блузата и я стиска, я съм пробвала да я оставя, я ми е разкала играта от писъци. Та за общото благо вече я държа по 1 час, че и повече на ръце, поне да спи малко, че вечерта вече е брутално превъзбудена и изнервена.

П.С Мен ме хваща страх, тука гледам някакви калкулатори и ми изчислява, че из тези дни ще имаме скок в растежа. 🤣

# 188
Екзорсизъм. 🤣 Шегувам се. При нас ден с ден не си прилича, знам само, че брутално си развали дневния сън. Спи по 10 минути, будува по 2 часа, после 30 минути и така. Преди имаше поне един плътен 3 часов сън и можех да свърша нещо, но вече не. А вечер спи по-дълго, но  хленца, мята крака, ръце, повръща, рита и нали това всичко докато спи, та аз не смея да заспя дълбоко. Почна да се учи да заспива на ръце. Ако е в истерия само това я успокоява, вземам я, като хващам й крачетата свивайки ги към коремчето, тоест малко я сгъвам на две и заспива. Обаче, хваща ми блузата и я стиска, я съм пробвала да я оставя, я ми е разкала играта от писъци. Та за общото благо вече я държа по 1 час, че и повече на ръце, поне да спи малко, че вечерта вече е брутално превъзбудена и изнервена.

П.С Мен ме хваща страх, тука гледам някакви калкулатори и ми изчислява, че из тези дни ще имаме скок в растежа. 🤣

Е, значи не съм сама все едно говорим за едно и също бебе 😃
А пигментните ви петна как са, намаляват ли, че аз с късмет имам "мустаче" 😃, което май няма намерение да изчезне

# 189
Аз приех, че съм "нещо" върху което бебето живее и спи и горе долу спи. Обаче голям ревльо се извади:)

# 190
  • Пловдив
Значи не само върху мен спят 😂 Мъжът ми само ми се кара - щели да свикнат на ръце, аз съм си го направила така и всякакви такива. Ми да ги гледа той през деня и той да става посред нощите, тогава да ми дава съвети.

# 191
Здравейте, мамчета! Бих искала да Ви попитам относно изхождането на Вашите бебенца, дали се случва всеки ден по голяма нужда? Аз съм с бебе на 2 седмици, изцяло на кърма е и от два дни не се е изхождал… дали е нормално?
На едно място четох, че било нормално няколко дни, на друго, че трябва до 40тия ден всеки ден да се изхожда …

# 192
Моето е на смесено хранене и не се изхожда всеки ден, понякога през ден.

# 193
Значи не само върху мен спят 😂 Мъжът ми само ми се кара - щели да свикнат на ръце, аз съм си го направила така и всякакви такива. Ми да ги гледа той през деня и той да става посред нощите, тогава да ми дава съвети.
Знаеш ли как хубаво се "излекува" моят мъж от тези приказки, след като в събота излязох с голямото дете и не успял да приспи бебето часове, след което аз го приспах. Вече няма такива приказки.

# 194
Здравейте, мамчета! Бих искала да Ви попитам относно изхождането на Вашите бебенца, дали се случва всеки ден по голяма нужда? Аз съм с бебе на 2 седмици, изцяло на кърма е и от два дни не се е изхождал… дали е нормално?
На едно място четох, че било нормално няколко дни, на друго, че трябва до 40тия ден всеки ден да се изхожда …
Нормално е щом е на кърма. Тя е почти вода, което води до по- рядко изхождане. Моето беше същото в началото, но се нормализираха нещата.

Общи условия

Активация на акаунт