Декемврийски бебета - тема 1

• 23 596
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Всички ми казват, че в 4ти месец спират да плачат толкова, ама аз чета за регресия на съня баш тогава, та не знам дали да вярвам. 😃 Дано е вярно и да се успокоят тези ревливи декемврийчета. Пък ако не, все някак ще се оправя мъжа ти, ти как по цял ден си я гледаш, айде малко и тези мъже да усетят родителството.

# 631
На Йоан не личи да има манту. ЛЛ нищо не каза (не съм и питала) , но педиатъра каза, че ще следим и до 6-ти месец, ако все още няма нищо, ще го боцкат пак.

# 632
И при нас все още не е излезнало манту.
И също имаме последната седмица проблеми със съня през деня. Плътния съм е 30-40 мин, после не успява да прехвърли и почва едно доприспиване със 100 зора...после става недоспала и кисела. Не ми се мисли за тая регресия и на мен Grinning Поне коликите УЖ минаха...
Да се оплача и от педиатъра ни...Като идем само подмята някакви коментари, без да дава насоки какво да правим. Напр. последното беше към детето, по повод сплесканата глава: "майка ти и баща ти искат да те направят грозна". Дори и леко шеговито да е, ми влезна доста остро и ме изнерви тотално, защото е просто подмятане и вкарване на вина, без препоръка. Въпреки че ние си действаме и вземаме мерки и без нейните насоки, щото си знаем че става само за имунизации. И така, аман от "лекари"!

# 633
Бу, аз взех възглавница с дупка за сплесканата глава, не виждам да помага, но и нашата лична каза нещо от типа на “това да ви е проблемът”.😄

# 634
  • Пловдив
Едната ми близначка се роди със сплескана от едната страна главичка, заради тясното пространство в корема ми. И предписанието беше да я оставям повече на другата страна да лежи и й се оправи главичката, така че нещата се коригират именно в тези първи месеци.

# 635
Ох и аз взех възглавница, но четох че няма твърди доказателства, че действа. Освен това FDA са твърдо против, заради SIDS.

# 636
Идвам с въпрос и оплакване. Май настивам.. Преди 3-4 часа усетих дискомфорт в гърлото и носа и сега пия прахчета, смукам таблетки за гърло, имам останал Биозин, абе общо взето каквото има вкъщи от всичко взимам. Гърлото ми е най-слабото място и естествено от там тръгва. Въпроса е как да предпазя малкия, като го гледам сама (няма как да стоя на страна), има ли нещо, което мога да направя, че да го предпазя?

И още едно оплакване, снощи 2 часа рев и само носене на ръце го успокоява малко, сега се събуди с рев и мисля, че коликите се връщат.

# 637
Lex, в такива случаи аз си слагам маска и гледам да проветрявам по-често.

# 638
Наистина ли е възможно коликите да се върнат?

# 639
Момичета, днеска влязох в немския амазон и адаптираното мляко е с 15 лева по-евтино. Горе долу всички марки са така. Над 50 евро е безплатна доставката в България. Силно препоръчвам…

# 640
Pifiella, благодаря. 🙏🏻 Нашето е с 6 лв по-евтино и ще поръчаме.

# 641
Има опция да се абонираш и цената пада с  5-10%. Абе, много по- изгодно е. Тука ни цакат зверски дори и с бебешките артикули.
Само като видиш цената на Аптамила и Хип-а и ти става лошо…

# 642
Не знам дали ще важи и за млеката, но за доста бебешки продукти ако си направиш baby wish list И ги добавиш вътре, също се начислява отстъпка.

# 643
Pifiella, много благодаря, че сподели. Оказа се, че дори имат сгъстител за кърма, който е по-евтин от този, който със зор вкарахме от Холандия.
При нас е много тегаво тия дни. Малката много повръща и ми се струва, че втората партида сгъстител, която поръчахме от Холандия, не е съвсем като първата и не действа толкова добре.
Малката повръща по няколко пъти на някои хранения. Извъртаме по поне една пералня с нейни неща всеки ден. Аз си ходя оповръщана по косата. Не остава време за никакви забавления с нея, а и аз толкова съм се отчаяла, че хич не съм забавна.
Спането също е сложно, а през деня спи само на  голямото легло, ако съм до нея или ако я гушкам. Не мога нищо да свърша през деня.
Скимтя на мъжа ми, че имам нужда от помощ за по час всеки ден, но няма откъде и това съвсем ме отчайва.
Много се надявам партидата от Германия да действа като първата, защото вече не знам какво друго да правя след 3 прегледа от гастроентеролози.

# 644
mаrtIna, съшото е и при нас, напълно те разбирам. Аз леко съм се притеснила, че от пазене да не повръща, ще изостане с физическото развитие. Като цяло гледам да правим неща на гимнастиката, масажчета, упражнения всеки ден, но не винаги се получава, особено като видя, че я зори рефлукса. На всичкото отгоре тук последната седмица нещо много се преуморява и бута съня й, та гледам да не я занимавам много.
Вие какъв сгъстител ползвате?

Момичета, как се справяте с тая шизофрения относно личното време? Аз много имам нужда от такова, защото също като mаrtIna съм сама вкъщи по цял ден и нямам помощ. Като се случи в месеца веднъж-дваж да излезна за кратко, хем започва да ме обвзема вина, че ме няма, хем ми липсва бебето. Много е крейзи, въобще не мога да се отпусна все още.

Общи условия

Активация на акаунт