Декемврийски бебета - тема 1

• 23 030
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Не че не мога да ги оставя двамата с мъжа ми, ноо някакви вътрешни спирачки имам. Същото го правех с големия, сигурно 2-3 години ми отне да го оставям без да ми е гузно с баща му и то... Пак не много често. Не мога да го обясня, не че няма да се справи, но някак да не го товаря. Честно казано той върши супер много неща, включително и готвене и почти всичко по дома, че наистина ми е гузно да го товаря. Колкото и да си поделяме децата, все си ги имам като мое задължение, не знам... Nerd И за приспиването съм така, хем ми е най-мъчната част, хем се мъча да не го уча на гърда, да може и той да го приспива, ама... Все аз си го приспивам Laughing
Иначе без робот, сушилня, миялна не знам как бих оцелявала. Още се чудя на тези уреди мултикукър, еърфрайер, страх ме е че ще ги ползвам няколко месеца и после ще ги забутам някъде да не му заемат място.
С бебчето никъде не мога да отида, дори и в магазин само 20ина мин след като е заспал влизам, че иначе последва моментално събуждане и мрънчане.

Сещам се като бях бременна с първото и ходех на козметик за лице и тя ми вика еейй колко сладко, като се роди бебенцето ще идваш при мен с него в количката.... Къде ти, първия час при нея си запазих след повече от 2 години, като тръгна на ясла.... И го отмених, щото на предния ден ми го върнаха със сопол Joy

# 661
  • Пловдив
Пробвайте да отидете накъде с две маймунки 😂
Добре че през седмицата мога да разчитам частично на майка ми и на свекървата, за да си свърша някои неща. На лазерна епилация ходих ( фотоепилатор имам, но ме мързи вкъщи ), на козметик си ходих, че дори и до университета да свърша някои неща. Но без тяхната помощ в делничен ден щях да съм загубена. Не е постоянна, но когато съм имала нужда, напасваме границите. Мисля и на пилинг да си отида на лицето, докато не е станало силно слънцето.
Аз да ви попитам - имам болки в гърба и кръста от скоро. Дали физиотерапия би помогнала ?

# 662
Лятна буря, аз имах жестоки болки у отидох на нещо като мануална терапия, много ми помогна. А от както почнах да спортувам чат пат съвсем ми се оправи

Аз нямам навика да ходя на козметик и маникюр. Преди да забременея няколко пъти ходих на маникюр, но не ми харесва като ми станат дълги ноктите, пречат ми. А и малко беше некадърна жената.
От години се епилирам у дома с нормален епилатор, малко ме напряга да съм зависима от други, от часове, от транспорт, от време- предпочитам като реша и ми се отвори възможност да действам. Вчера мъжът ми изведе бебето за два часа и аз това правих. Беше ми ок да схм си в нас. Сигурно 1-2 пъти в годината би било приятно ама много уговорки с кого да са децата (детето) в колко часа да е,че да върна колата за големия или направо да ида да го взема. Не е моето.

# 663
И моите болки в кръста и коленете още ги има, май ще трябва и аз да отида на масаж или направо на кинезитерапевт. Още повече, че това бебе е почти 8 кг.

Аз днес ще се боядисвам, ще видя дали тоя път ще ми хване боята, че не мога да си върна предишния цвят.

За помощта. Ще изтрия утре:
Скрит текст:
изтрих по-рано.

Още се буди някои дни към 4-5 сутрин да яде, ако много плаче, му даваме. Иначе ако успее да се залъже с бибата, става към 7 без нощно ядене.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 12:49 от Le Strange

# 664
Ужас, Le Strange, от такава "помощ" по-добре сами да си се справяте. Кой знае ако помолиш нещо какви коментари ще последват...

Дух, май си казвала преди, но къде е тази мануална терапия?

Иначе по темата за гърба и личното време, по коледните почивни дни докато бебето още само предимно спеше, отидох на тайландски масаж, ходех там и като бях бременна. Викам си, ето сега докато съм с бебе, ще се лиша от всякакви други глезотии, но на масаж ще си ходя всеки месец, да компенсирам постоянното носене и спане в странни пози. Познайте вече 4 месеца дали съм стигнала до масаж Joy

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 11:05 от sisi11

# 665
  • Пловдив
Стрейндж, не те прочетох, но не се връзвай. Кой каквото ще да казва, не е лесно да си майка.

# 666
За маникюр време не ми се отделя сега, бях преди да забременея с гел лак и като го махнах ми бяха леш ноктите. Сега са по-добре, но си бебе няма как да ги пусна, като момченце съм в ръцете Grinning
Исках да ида на лазерна, поне да се възползвам от това че не кърмя. Но май са ми още объркани хормоните, та реших че ще изчакам до есен/зима. И така, все още времето за мен си остава като заспи бебето 1 час сумарно баня и скролване. За масаж си мечтая и аз. Тази седмица имах бонус от мъжа, 1 час йога Grinning Беше хубаво.

# 667
Не само коленете и кръста, мен ме болят стъпалата. Като ставам през нощта и едвам стъпвам, една такава скована болка. Не знам как болят вени, видимо нямам изменения.
Много ме е страх да отида на лекар да не ми открият нещо баш сега. Преди бебето не ми пукаше дали се ще се гатна от някоя страшна болест, ама сега е много деликатна тема.
Запазила съм си часове за края на април и ще ходя на профилактични всякакви.
Моята следродилна инфекция и престоя в болницата много ми повлияха на психиката и само мисля за умиране. Няма, няма и се присетя нещо и всичко, което се случва около нас, изобщо не ми помага да се успокоя.
Аз нямам помощ от баби, но пък ММ е винаги на разположение. И да е на работа го гушка в едната ръка и с другата си цъка. Не се оплаква. Иначе на маникюр ходя на 200 метро от блока (с бебето), за друго нямам желание.
Косата ми беше чудесна и си мислех, че ще ме пропусне косопадът, да ама не. От две седмици е в пълна сила, а това падане на коса ми навява много лоши спомени от преди години.
Хубавата новина е, че морковите, спанака и другите зеленчуци за захранването вече са пробили и са по около 3-4 см. Ще се яде май месец!
😂

# 668
А момичета, по колко дремки на ден имат бебчетата?

# 669
6 по 30 минути. 😃😃😃

# 670
pifiella аз имах подобни симптоми по време на бременността болки в стъпалата и ставите особено колената, разтегна ми се стъпалото номер и малко... по някое време спряха да ме болят, сега понякога ме болят колената, не знам от какво предполагам холмони. Иначе и при мен с косата е същата работа имах толкова хубава коса, буквално ми е душата, сега имам чувството, че само половината остана, толкова маски и терапии и нищо 😏😏😏 дано един ден се подобри

Иначе знаете ли дали е от регресията, бебето ми не спи изобщо вече през деня, мах 2 дрямки по 10 мин. Заспива в 19 и става в 7, обаче преди да заспи като пусна щорите и загася лампата, оставям само нощната да свети, започва да реве истерично и не иска нито на ръце нито в леглото, понякога се успокоява от гърда, но не винаги. Дали това всъщност е т.нар регресия на съня в 4 месец? 3++ сме

# 671
pifiella аз имах подобни симптоми по време на бременността болки в стъпалата и ставите особено колената, разтегна ми се стъпалото номер и малко... по някое време спряха да ме болят, сега понякога ме болят колената, не знам от какво предполагам холмони. Иначе и при мен с косата е същата работа имах толкова хубава коса, буквално ми е душата, сега имам чувството, че само половината остана, толкова маски и терапии и нищо 😏😏😏 дано един ден се подобри

Иначе знаете ли дали е от регресията, бебето ми не спи изобщо вече през деня, мах 2 дрямки по 10 мин. Заспива в 19 и става в 7, обаче преди да заспи като пусна щорите и загася лампата, оставям само нощната да свети, започва да реве истерично и не иска нито на ръце нито в леглото, понякога се успокоява от гърда, но не винаги. Дали това всъщност е т.нар регресия на съня в 4 месец? 3++ сме
Дано минат скоро тез колене.
И моето не спи през деня, задремва за малко в количката, ако сме навън, да му се събира около час за целия ден. И после заспива в 20 часа поне 6-7 часа спи, ама той е толкова уморен, че даже му е малко.

# 672
И при нас от една седмица стана така, спи по цяла нощ, но дневният сън са кратки дремки по 30 минути. Предполагам, че е от регресията. Много се радвам, че спи нощем, но денем е страшен киселяк и сам се ококорва на 31 вата минута, освен ако не е в количката

# 673
При нас денем спи по 30 мин, но за сметка на това и нощем не спи хахаха. Сигурно се оплаквам за стотен път, но то положението от седмица на седмица става все по-зле. Без да преувеличавам, вече няма плътен сън повече от час, дори и преди полунощ... И не будуваше преди, сега и това започна по нощите да не може да заспи....абе купон

# 674

Ляга си в 19;00 и става в 7;00 без събуждане ли 🤔😮
Аз мога само да си мечтая за такова спане 😂

Общи условия

Активация на акаунт