С карта или кеш плащате?

• 5 338
  • 150
  •   1
Отговори
# 45
Когато поръчвам онлайн от някои сайтове нещо по-скъпо и по-голямо предпочитам наложен платеж с опция -преглед на пратката,в някои по-малки магазини плащам кеш,в по-големите магазини с карта.

# 46
От такива малки магазинчета не ми се е налагало да пазарувам особено, нито пък ми се случват сметки под 20-30 лв 🙄 Не мога да отида до магазина за едно мляко или за два лимона, абсурд да си го причиня. Нямам това време да отделям на всеки продукт специално отношение 😁
Или пазарувам като хората за седмицата, да речем, или карам с каквото е налично и сменям концепцията ...
Онлайн много поръчвам, вкл. хранителни. Плащам с карта в сайта, рядко с наложен платеж. Не ползвам прегледи и подобни, взимам 99% от автомат, избягвам офиси максимално и не поръчвам от съмнителни търговци.

# 47
И аз така. Пазарувам основно онлайн и никакви прегледи не искам, даже и да има, не отварям в офис. Времето ми е много ценно, искам да става бързо и лесно, не да броя пари и да чакам ресто.

# 48
При наличие на ПОС терминал - винаги плащане с кредитна карта. Кеш нося не повече от стотина лева. Теглене на пари в брой от банкомат - максимум 2-3 годишно.

# 49
Аз не нося повече от 50. Даже и толкова нямам в повечето случаи. На дъщеря ми скоро откраднаха портмоне, имаше 60 лв. И тя е като мен, плаща с карта или предимно с телефона.

# 50
  • София
Повече от 20 лв кеш не съм носила от много отдавна.

# 51
Винаги плащам с карта. Случвало ми се е да се излагам, защото нямам пари в себе си и тотално съм изключила опцията някъде да нямат ПОС устройство. Най-много мразя пък стотинки, дори нямам къде да ги държа. Не ходя с класическо портмоне, имам само card holder. Ако ми се появят някакви монети отнякъде директно ги изсипвам в една чашка на работа, която ползваме за кафеавтомата.

# 52
В кеш. Ако нямам в брой, плащам с карта.
Не искам да свиквам постоянно с карта, за да не изпадам в ситуация да ми трябват в брой и да нямам кьорав лев във портфейла, а и често се налага да плащам неща кеш.

# 53
Не обичам да нося чанти, натъпкани джобове също, в тази връзка - често излизам само по „телефон“. Калъфът му е тип портмоне, имам джоб отпред с цип, в него държа лична карта и ш. книжка, вътре има отделения за карти също  + още един джоб. Плащам с него. Не ми харесва мъкненето на кеш. Имам едни десет лв., които разхождам сигурно втори месец насам натам. Избягвам местата, на които не мога да платя с карта заради неудобството от това. От известно време и на пазара има сергия с пос, еми спечелиха ме като клиент. Онлайн като пазарувам също плащам къде направо на магазина при приключване на поръчката, къде после през приложението на доставчика, зависи от ситуацията.

# 54
  • Пловдив
Аз работя и в "сивата" икономика и получавам хонорари в брой, не всичко влиза в банковата ми сметка. В общи линии по-често плащам в брой, за да не ми се трупат пари вкъщи. Онлайн плащам ток, телефон, вода, телевизия, интернет, но понякога и там прибягвам до изи пей и си "разчиствам" кешовицата.

# 55
Ще си вкараш автогол с тази сива икономика. След време.

# 56
  • Пловдив
Ще си вкараш автогол с тази сива икономика. След време.
Аз си работя на договор със 100 % осигуряване. Това са ми хонорари от работа "на парче". Когато искам и ако искам.

# 57
  • Down south
Плащам само и единствено с кредитни карти, предлагащи cash back или точки.
Ползвам ги и когато съм в Европа/България, но в България винаги гледам в себе си да имам и пари в брой.

# 58
С Револут съм и плащам всичко с карта дори 0.50ст

NFC Google Wallet

# 59
  • София
Предпочитам да плащам с карта.
Имаме само два квартални магазина/кафета, които нямат пост терминал. Там плащам кеш. И в единият и в другият един "пазар" винаги е към 10 лв.
В 1ият магазин собственичката отказва да сложи пост терминал. Не ѝ било изгодно.
Във 2то не сме предлагали на собственичката да сложи пост терминал. Има възрастна продавачка, която няма да се оправи. Ако на собственичката ѝ се наложи да има пост терминал - ще вземе.

В денонощното кафе плащам и шек и с карта, когато как дойде. Те имат изискване цигари да се плащат кеш, а сметката за през пост терминал да е над 5 лв. Не бях обръщала внимание.

Общи условия

Активация на акаунт