Козметика по време на бременност

• 269
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, подариха ми серум с шипково масло и безсмъртниче за лице, уж студено пресовани и с доказан произход, Не казвам марката, за да на правя реклама.
Въпросът ми е безопасно ли е да се ползва по време на бременност този серум, в сайта на производителя пише. че няма противопоказания, но е и че има някакво клинично проучване.
Благодаря Simple Smile

# 1
Винаги е по-сигурно да се посъветваш с АГ или ако искаш да създадеш някаква рутина, то по добре се обърни към дерматолог. Аз от страх дали да ползвам или да не ползвам някакви продукти кожата ми накрая на бремеността беше доста зле. Особено и това, че маслата не са за всеки тип кожа. Различните масла са за различни проблеми. Ако си с мазна кожа най-вероятно маслото ще вложи състоянието. Може да се получат запушване на пори, черни точки, прекалено омазняване и т.н. Тук има много неизвестни - какъв тип е кожата? има ли проблеми, например акне? И още много. Тъй, че най - добре се обърни към специалист.

# 2
По време на бременност задължително не приемайте витамин А, вкл. ретинол под никаква форма!

# 3
Аз ползвах шипково масло, но когато разбрах че съм бременна го спрях, защото доколкото знам то е един вид естествена форма на ретинола, който е противопоказен при бременност. Замених го с арганово масло, в интернет четох, че е безопасно за бременни, а също така е и некомедогенно. Но при следващия ми преглед задължително ще питам АГ-то дали е ок.

Общи условия

Активация на акаунт