Промяна в цикъла при бебеправене

• 373
  • 6
  •   1
Отговори
Привет!
Бебеправенето отрази ли се на организма ви, промени ли цикъла ви?
Имам вече едно дете, родено 2016та, имах направо перфектна бременност. След това имам два аборта по желание, правени с вакуум в много ранна бременност. Нямам проблеми след тях, ходила съм на прегледи, дори ми казват, че имам супер репродуктивни органи и трябва да раждам деца. 😀 Цял живот цикълът ми е бил като по часовник - 28 дни зимата, 25-26 лятото. Закъснение съм имала например по ден, когато се измества постепенно. Единствените 3 пъти в живота ми, когато съм имала повече от ден закъснение е било когато съм била бременна назад в годините. И това ми е бил единственият симтом, по който да разбера.
Сега съм на 30, с мъжа ми правим опити вече трети месец. Е направо ми се разказа играта. Трети месец подред имам крампи от по 5 дни преди датата на цикъла. НИКОГА в живота си не съм имала крампи, евентуално в деня на цикъла рано сутрин и то те са толкова леки, че не ги отчитам ако не се замисля. Февруари бях така, после ми зацапа два дни преди цикъл, след това абсолютно нищо, след това ми дойде с огромна сила плюс гигантски съсиреци. Отрицателни тестове дни наред. Март и април пак крампи. Април ми дойде два пъти в месеца реално, защото ми дойде на 25тия ден. Реших, че се измества за лятото. Сега през май обаче ми дойде на 31вия ден чак. На 28мият ден имаше еднократно зацапване при бърсане и толкоз. 7 дни бодежи долу ниско, ту в ляво, ту в дясно, ту по средата. Даже не крампи, а бодежи. От 25тия ден, чак до днес когато ми дойде съм правила тестове - все отрицателни.
Бебеправенето ли така ми обърка организма изведнъж, направо е ужас. Търпи се, разбира се, но е абсолютно необичайно за мен.
Как е при вас, любопитно ми е да разбера.

# 1
Аз не съм имала такива промени при бебеправенето. До един момент в живота и аз бях с цикъл като вашия, редовен и без оплаквания, но след това се прмени. Вместо на 27-28 дни да ми идва (като по часовник) започна 30-35 и все е различно. Мисля, че просто с годините се променят нещатата. Чувала съм от приятелки, които са правили опити, че им е закъснявало, но дали е на психическа основа или от опититите не мога да кажа.

# 2
Между 30 и 35 не се ли навлиза в т.н. "перименопауза"?
Защо не се консултираш с гинеколог?
И аз имах страшно обилна менструация, но с напредване на възрастта намаля и цикълът се скъси.
Едно е да си на 20 друго е да си на 30.
Не знам кое те изненадва.

# 3
Между 30 и 35 не се ли навлиза в т.н. "перименопауза"?
Защо не се консултираш с гинеколог?
И аз имах страшно обилна менструация, но с напредване на възрастта намаля и цикълът се скъси.
Едно е да си на 20 друго е да си на 30.
Не знам кое те изненадва.
Е, глупости мойта майка е на 50+ и сега е в предменопалза. Не плашете жената. Моя цикъл беше редовен до към 23, все още съм под 30, но като ми се е променил да не съм в предменопалза. Хората раждат първо дете на 40+, а от това изказване излиза, че вече са в менопалза. Най-вероятно проблема е временен или някакъв хормунален дисбаланс, ама предменопалза на 30........

# 4
Между менопауза и перименопауза има огромна разлика.
Прочети малко.
И перименопауза не значи невъзможност за забременяване и раждане.
Просто е обяснението за промененият цикъл.

Пиша го защото авторката се чуди защо цикълът й не е като на 25 годишна.
Ами няма как да е - организма се променя, остарява.

# 5
Не се чудя защо не ми е като на 25 годишна. До януари нямах никакви проблеми, крампи, закъснения, зацапвания. Трите месеца, в които правим опити ми дават разлики. Това е. Любопитно ми беше дали сте наблюдавали разлика по време на опитите си за бебе. Правя профилактични прегледи всяка година, включително ходих сега през февруари и всичко е наред.
Перименопаузата е около 40 и малко над. Понякога се случва и на към средата на 30те, но това са по-скоро изключения.
Настъпват промени в организма ни след 30, но те са леки и определено не са от днес за утре.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 12:52 от Creativna

# 6
Преди нямах закъснения повече от 1 седмица, след като почнахме, имах много закъснение, но бременност така и така няма.

Общи условия

Активация на акаунт