Пазаруване от Amazon- тема № 108

• 64 993
  • 747
  •   2
Отговори
# 15
След като отворихте дума за прахове, може ли някой да ми каже кои прахове не миришат, че имам алергия към тази миризми и кихам яко от тях. Хитреците ги слагат за да ловят шарани.

# 16
Бихте ли препоръчали "сух" прах?
Професионалистите в темата за перилните препарати казаха, че Persil Megaperls бил най-доброто за бяло пране. Който е чел тази тема знае, че там течните препарати за бяло пране са забранени
Цени не съм сравнявала, но то и трудно се намира у нас този прах.
https://www.amazon.de/-/en/Universal-Megaperls-Detergent-Technol … v_hcs_rp_5_i&th=1

Аз бих искала да питам дали някой е пробвал този прах  - https://www.amazon.de/-/en/Amazon-Universal-Washing-Powder-Washe … 2C320&sr=1-8&th=1
Не съм го виждала преди, а цената е добра.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 20:32 от GG*

# 17
  • Варна
След като отворихте дума за прахове, може ли някой да ми каже кои прахове не миришат, че имам алергия към тази миризми и кихам яко от тях. Хитреците ги слагат за да ловят шарани.
Аз нямам алергия но не понасям прането ми да мирише на 'прах за пране'. Пера в Первол, не казвам, че не мирише, но според мен минимално. Естествено зависи от много неща като цикъл на пране и т.н. . Омекотители не  ползвам по същата причина. Понякога пускам допълнително изплакване, особено на по-дебели дрехи, якета.
Преди седмица виках техник да ми види пералната, бях решила, че има проблем с уплътнението. Simple Smile Нямаше никакъв проблем, но и направи профилактика и докато я тестваше, оглеждаше и хвалеше, човека  каза - в тази машина омекотител не е сипван. Препаратите ми са прибрани, не се виждат, питах защо го казва. Отговора беше само - всичко вътре е чисто,  изглежда и работи като ново. Машината е комбинирана.

# 18
Аз нямам алергия но не понасям прането ми да мирише на 'прах за пране'. Пера в Первол, не казвам, че не мирише, но според мен минимално. Естествено зависи от много неща като цикъл на пране и т.н. . Омекотители не  ползвам по същата причина. Понякога пускам допълнително изплакване, особено на по-дебели дрехи, якета.
Преди седмица виках техник да ми види пералната, бях решила, че има проблем с уплътнението. Simple Smile Нямаше никакъв проблем, но и направи профилактика и докато я тестваше, оглеждаше и хвалеше, човека  каза - в тази машина омекотител не е сипван. Препаратите ми са прибрани, не се виждат, питах защо го казва. Отговора беше само - всичко вътре е чисто,  изглежда и работи като ново. Машината е комбинирана.
Аз пера с този
https://www.amazon.de/-/en/Concentrate-Sensitive-Detergent-Suffe … lly/dp/B09KLP2Q7M
Купувам, когато е по-евтин, но за моето малко домакинство ползвам ги повече от година. Имам още една опаковка и тази година не съм купувал.
Hе слагам нищо освен прах
Имат един друг, HAKA, който не съм ползвал, но ще си поръчам следващия път.
В другата държава перях само с Tide за деца. Тук не го виждам, но и не съм го търсил.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 21:52 от Дон Домат

# 19
  • София
Четох за него, някак странно ми изглежда, но ако цветния  пере мазнини без третиране ще е ок.
На мен за цветно ми трябва

Преди няколко години купувах от amazon.uk някакъв Персил пак с някакви перли в името в пластмасови високи кутии, а съдържанието бе дребни дискчета с размер ~ ф4 мм - не бях очарована.

Flash, според мен Perwoll са доста ароматни - ползвала съм:
розовия - любим ми е като аромат, не съм сигурна колко пере, но за плетива и одеала, които по-скоро се освежават, е ОК.
червения и черния - един от тях ме удряше в стомаха, не помня кой.

Принципно ползвам Sano Maxima, като за бяло - бебешкия, но ми се искаше да пробвам и нещо различно от Амазона.

Дон Домат, на Sano сухите прахове са трайно ароматни, не много силни и някак различни, според мен с нежни аромати.
Виж омекотителите са много силни.

# 20
  • Пловдив
@ctefani, декември поръчах омекотител Ленор от немския амазон, пристигна със счупена капачка и само около 1/6 от количеството беше останало в бутилката. Ароматът иначе е разкошен. "Оплаках се", изпратиха ми заместител - също със супена капачка, но в бутилката този път не беше останало нищо. Първата пратка съдържаше и други продукти, така че, теоретично, биха могли да счупят капачката при транспорта. Но във втората пратка беше само омекотителят. Та да си имате едно на ум за Ленор Simple Smile

И аз имам подобен случай с Ленор, само че перилен препарат 5 л. - счупена капачка, мокър кашон, върнаха ми парите

# 21
Desem и в темата за препаратите писах- пера с Персил Мегаперли за цветно. Всякакви мазнини, храна, трева и кал изчезва без допълнително третиране.

# 22
Точно поради тази причина (при нас семейно чувствителни кожи, атопичен дерматит и едно време аз алергия към силни аромати) вкъщи купувам и пера само с бебешки и сензитив прахове - Максима, Тео и т.н., но предимно ги взимам от БГ. Омекотители не ползвам.

# 23
Desem и в темата за препаратите писах- пера с Персил Мегаперли за цветно. Всякакви мазнини, храна, трева и кал изчезва без допълнително третиране.
Може ли линк?

# 24
  • София
Persil Color Megaperls (5 x 16 Washes), Colour Detergent with Deep Clean Technology, Detergent for Pure Laundry & Hygienic Freshness for the Machine, 20 °C to 60 °C https://amzn.eu/d/e0GceOR

# 25
Линка за цветно е посочен горе, а виждам, че бебешкия е на добра цена. Него също го харесвам, но не си спомням как се справяше с определени петна. Нямаме алергии, ползвала съм го в бебешкия период на сина ми:
https://www.amazon.de/Sensitive-Megaperls-Detergent-Sufferers-Ef … WFyY2hfYXRm&psc=1

# 26
Точно поради тази причина (при нас семейно чувствителни кожи, атопичен дерматит и едно време аз алергия към силни аромати) вкъщи купувам и пера само с бебешки и сензитив прахове - Максима, Тео и т.н., но предимно ги взимам от БГ. Омекотители не ползвам.
То и аз купувам всичко що се отнася до пране да е бебешко. Само глицеринови сапуни на КРИСПА и един шампоан на Виши. Никакво отклонения. Като ме тресне дерматита започвам големи дози на NAC. 4 г/ден.
Гадно е когато всичко те сърби и постоянна хрема само сутрин. Трябва да се махна при първа възможност защото това е голяма мъка.
*** Това е зона за Амазон джанкис, извинявам се, но реших да отговоря.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 07:53 от Дон Домат

# 27
И аз се извинявам за спаменето, но нали знаеш, че NAC покачва хистамина (а аз имам и хистаминова непоносимост, не мога да пия ацетилцистеин заради това)... Да имаш предвид, ако си с някакви алергии и непоносимости.
От NAC кашлях и не бях добре, и се чудех защо.

# 28
И аз използвам посочените перли на Персил за цветно и бяло (sensitive) точно от препоръчано тук, във форума.

За мазни и по-специфични петна си иска третиране или поне 50°, иначе като цяло съм доволна.

Не знам вие как дозирате, обаче аз слагам много по-малко от показаното, защото в пералнята става пяна "до небето" и дори доп.изплакване (в моя случай фабрично х2) не помага.

# 29
  • София
Здравейте,
къде се проверява, за вече закупена техника, какъв е гаранционния срок?
Става въпрос за слушалки купени от Амазон.де, които спряха да се зареждат, преди няколко месеца и докато се накланя да пиша видях че са купени преди малко повече от 1г. Към онзи момент е било под 1 г., а ми се върти че гаранцията е 1 г., в същото време би трябвало да е 2 г., предвид това че условията у нас се промениха да е 2 г. точно заради законодателството на ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт