Пазаруване от Amazon- тема № 108

• 64 345
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Дамски чанти не съм поръчвала, но няма защо да е по-лошо качеството. Портфейли съм поръчвала няколко, качвала съм тука линкове,  идват добре опаковани и подходящи за подарък, здрави и добре изглеждащи.
Предпочитам продуктите, които са от distressed leather - имат по-особен финиш, при който си личи от метри, че е естествена кожата, а не като някои боядисани кожи, които и да ги пипнеш, пак не си сигурен какви са. Отбелязано е при цветовете - примерно тези чанти имат вариант black, brown, има и distressed brown, distressed blue.
https://www.amazon.co.uk/dp/B07WMXSFCK/ref=twister_B07C84CW4X?_encoding=UTF8&th=1
От такава кожа има и чанти, и портфейли.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 22:48 от GG*

# 646
Здравейте! Имам следното питане: искам да поръчам литература (4 книги общо) от Амазон.юк на стойност околко 190 паунда. Докторант съм в момента и университетът ми отпуска 600 лв точно за такива разходи, но трябва да представя фактура на финансовия контрольор, за да ми възстановят платените от мен неща. Досега никога не съм се престрашавала сама да направя поръчка от Амазон, а съответното книгите, които ми трябват, не се откриват в България. Опитах да използвам посредник, който каза, че издава фактура, но не иска да ми предостави проформа фактура, за да проверя предварително дали ще ми я одобрят. Та от тук същинското питане. Имате ли представа дали, ако поръчам сама или чрез друг посредник, ще мога да дам данни към самия Амазон за фактура и дали би била издържана към българското счетоводство?

# 647
Инвойс си издават за всяка поръчка, но след като е направена. Прикачва се към order details.
Може би ддсто ще е различно, не знам за книги колко е, но това надали пречи за възстановяване на разходи.

# 648
  • София
Издават фактура за всяка поръчка, на за да е с данните на Университета, ще трябва да направите бизнес акаунт на името на фирмата.

# 649
Аз не мисля че става дума да се издаде директно към университета..

# 650
И моята логика е фактура на името на лицето,не на университета.
Защо не покажете фактура на някоя Ваша предишна поръчка,да видят как изглежда в счетоводството и да Ви кажат дали ще я осребрят за книги.  Само гадая,далеч съм от тази материя.

Поръчвали ли сте електрически уред за рендосване ( настъргване ) на картофи и тиква , да препоръчате.  Търся нещо за подарък, ще се ползва само тази функция ,затова робот не е удачен избор.

# 651
Издават фактура за всяка поръчка, на за да е с данните на Университета, ще трябва да направите бизнес акаунт на името на фирмата.
Точно така. Трябва да е с данните на университета.

# 652
Е няма как да направите профил на университета от ваше име. Не мисля че изобщо това с фактурите е възможно за предоговаряне.
Вижте издателите на самите книги и по-скоро с тях се контактнете

# 653
Издават ви Амазонци фактура, както са ви казали преди мен.
На фактурата пише вашите имена и адрес от профила ви в Амазон , както и книгите с авторите една по една.
Няма проблем да ви ги осребрят

# 654
Момичета, да препоръчате свестен охладител/шампаниера за вино?

# 655
  • Mediterraneo
Че издава Амазон фактури с моето име, издава. Но как точно ще стане осребряването е друг въпрос, щом искат фактурата да е на името на университета. Ползвала съм бизнес акаунт, само по този начин ми се приспадаха разходите към фирмата.

# 656
Фактурата ще е  получател университет, а плащането ще е с карта на физическо лице. Уточнете със счетоводството на университета и този момент.

# 657
В такъв случай вариант Ви е само посредник. В Амазон не можете да поръчате и получите фактура на фирма без Вие да сте й представител и да сте направили бизнес акаунт.
Плащате парите на фирмата в брой обаче, те купуват и префактурират покупката с данните на университета. Реално не виждам защо да не Ви одобрят покупката ако фактурата е с правилно попълнени реквизити...
Щом не сте управител или поне служител на фирмата (университета), не е редно да плащате от Ваша банкова сметка или с Ваша карта.

П.П. Може да питате писмено, за да няма "казаха ми-ама Вие не сте разбрала"дали ако платите с Ваша карта или от Ваша банкова сметка ще одобрят документа.

Лично аз скоро ползвах такава услуга на посредник поради проблем с бизнес акаунта, те купиха и ни префактурираха стоката, но парите, които им платихме излязоха от личната сметка на управителя, можехме разбира се и от фирмената да ги наредим...

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 08:21 от drago_2008

# 658
  • Mediterraneo
Фактурата ще е  получател университет, а плащането ще е с карта на физическо лице. Уточнете със счетоводството на университета и този момент.

То това е ясно, но Амазон/ продавачът в Амазон няма да издаде фактура на различно от на купувача име. Ако купувачът е Иван, няма да направи фактура на името на университета, а точно на Иван. А университетът това не го устройва. Бизнес акаунт на Ун. няма как да направи, очевидно. Няма какво да се уточнява със счетоводството.

# 659
  • here and now
Опитайте с https://invoicepro.bg да направите фактура от ваше име към универистета. Не съм сигурна дали биха я одобрили, но може да опитате, преди да поръчате.

Общи условия

Активация на акаунт