Остеопороза

• 546
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, какво приемате при остеопороза и менупауза.Знам ,че има специфични лекарства точно за остеопорозата ,но не ми се иска да пия от тях заради многото странични ефекти.

# 1
Консултация с ревматолог,изследвания и ако има нужда-вит.Д,колаген,за доказана остеопороза -Пролия.

# 2
Консултация с ревматолог,изследвания и ако има нужда-вит.Д,колаген,за доказана остеопороза -Пролия.

Точно че е доказана пратена съм на ендокринолог.
Пуснати са ми изследвания,чакам резултати.Точно Пролята и такива подобни ме плашат от страничните ефекти не съм с най здравия стомах.

# 3
От три години съм на Пролия,има осезаемо подобрение при мен.Не съм имала някакви оплаквания,но нека все пак медицинско лице да консултира.Все пак всеки случай си е специфичен.

# 4
Пролията е инжекционен разтвор и не влияе на стомаха. Има странични ефекти който са описани в листовката защото са теоретично възможни , не че са се случвали на някой. Иначе Калций и Витамин Д са достатъчни.

# 5
Здравейте! И аз съм с остеопороза и се лекувам с Пролия. Но в момента липсва в аптечната мрежа, поне във Велико Търново. Трябва да я поставя до няколко дни. Моля, ако имате информация къде мога да я закупя?

# 6
Да напиша при мен как беше-за пет години не се е променила стойността на Пролията.Всяка година - контролен преглед,това е два приема преглед ,изследвания и каквото каже специалиста - продължава приема или край.

# 7
Първоначалните стойности бяха -2,5 на гръбни прешлени и -3,4 на бедрена шийка. След 5- та Пролия станаха -1,8 на гръбначни и -3,1 на бедрена шийка. Имам болка е при продължително ходене в бедрена става, но е търпима.

# 8
Пролията е инжекционен разтвор и не влияе на стомаха.
Това не е вярно.
Първо,че инжекционният разтвор не влияе на стомаха...Този тип инжекции се поставят подкожно,те навлизат във всяка клетка,която е проблемна,за съжаления и не само там.
И второ,Пролия има доказани странични ефекти свързани със стомаха-силни болки,повръщане,колики,запек и много други...

# 9
Ванеса,всеки медикамент има странични ефекти,но кои ще се проявят и при кой клиничен случай е отделен въпрос.За това лекарите преценят.При мен няма никакви странични проявления.

# 10
Имах предвид категоричният коментар на господина...
Разбира се че,всичко е индивидуално

Общи условия

Активация на акаунт