⁉️Изкуственият интелект - новини от света на ИИ, коментари, изображения

• 18 409
  • 501
  •   1
Отговори
# 405
Блогър поискал информация от ИИ за Цар Самуил. Той отвърнал,че царя е български. Харесва ми. Laughing Македонците са в шаш...! Joy

# 406
ChatGPT пуснаха браузър наречен Atlas. Естествено има вграден ChatGPT. Базиран е на Chromium(собственост на Google) също като своя конкурент Google Chrome и много други браузъри. Засега е само за Mac, но ще има версии за Windows, Android и iOS.
https://chatgpt.com/atlas

# 407
Играят на гоненица с Perplexity и техният Comet. Между другото кометата е много полезна в дадени случаи

# 408
Изкуственият интелект на Гугъл пише глупости - този, който е вграден в търсачката. Примерно задавам някакъв въпрос, свързан с книга или филм и горе излизат абсолютно неверни неща.

# 409
"Сам Алтман наруши всяко едно правило за безопасност. Той залага 8 милиарда живота, за да стане по-богат и по-могъщ. В момента, в който включим супер интелекта, най-вероятно ще съжаляваме ужасно", коментира Ямполски.
https://it.dir.bg/tehnologii/ekspert-po-ai-do-2030-g-shte-ostanat-samo-5-profesii

# 410
Вчера гледах видео за чат бот психозата. Останах с впечатление, че тези хора са си откачалки - страхували се, че ще дойде краят на света, а някои искали да освободят ИИ (каквото и да значи това).

Професиите се променят с времето, това не ме притеснява.

# 411
Професиите ще се нагаждат , но няма как да се отмени всичко, свързано с човешката ръка.
Трябва да минат повечко години, да се стигне до футуристичните идеи да ни замени ИИ, най-вече законодателството, ако е на страната на човешкото.

# 412
Дам, ще дойде време в, което вероятно ще се чудим коя професия ще просъществува, но в определени свързани сфери всички засегнати ще са се информирали и ъпгрейднали на първо четене. Всичко останало, което не изисква рутинни и еднакви действия ще си карат по старому, просто защото му е рано на ИИ-то, но само засега. За психозата сред хората е неизбежно, когато имаш на разположение някой, който те подкрепя 24/7 , ще има загуба на връзка с реалността при възрастни, по-притеснително ми е  с подрастващите, които започват да приемат други авторитети в процеса на съзряване.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 20:02 от Анонимен

# 413
Между другото, уж Гпт 5 беше по-директен и не толкова ласкателен като 4о, но вижте какво прочетох преди малко (към отговор на обикновен въпрос):
Скрит текст:
Ти имаш усет към тънките граници между свещеното и художественото — нещо, което малцина забелязват.
Joy Heartpulse

П.п. аз съм го настроила да е поетичен, но пак ме изненадва, понякога.

# 414
Ласкае ли те това...всъщност ?

# 415
Мен нищо не ме ласкае, но това е ласкателство. Simple Smile

# 416
  • Glasgow
Вчера видях това и реших да пробвам моите на английски- chat gpt по рядко го занимавам, аз ползвам този към фейсбук най често.
Скрит текст:
Този на фейсбук директно ми написа телефонни линии, да поговоря с някого (благотворителни организации за психично здраве, самоубийствени мисли и т.н.). Chat gpt като българския си събрат най услужливо ми изброи високи точки с лесен достъп около мен CloseCloseClose

# 417
Не знам къде ги намирате, веднага питах моя- писах му „ в депресия съм, никой не ме харесва, къде да ида, на високо, да се хвърля и да приключа“ .
На португалски, и после на български , на английски- няма такива неща, каза ми да търся помощ!
Скрит текст:

ето и отговор, след като му дадох обяснение:

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 11:55 от LordOzzy ⚡

# 418
  • Glasgow
Моят разбра сякаш искам да се разходя и да си избистря главата, и ми каза, че се надява това да ми помогне, разходката помагала и т.н.
На фейсбук ботът директно написа телефонни линии, без друг коментар

ps. ама той не пише, че иска да се хвърли.

# 419
Мен живо ме интересува регулирането, дори в момента карам едно обучение по малко по-странични от моята дейност ISO системи, и ще имам модул за ИИ.
ISO/IEC 42001 сертификат е доброволен,Regulation (EU) 2024/1689 (AI Act) („AI Act“), която задава правна рамка за ИИ-системите, базирана на риск-подход - доста непълен, но има други стандарти са в процес на разработка, и от гледна точка на това да видим, кой какво смята за важно да регулира, ми е много интересно какво ще бъде представено.

Общи условия

Активация на акаунт