Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 912
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Sunshine9292, в Турция гледат единствено имунологичната маточна биопсия, от други имунологични изследвания няма смисъл.

# 181
Навсякъде плащахме с карта. И в хотела и в болницата и в супермаркета и в аптеката. За малките магазинчета и места за хранене без пос терминал имах лири обърнати. Курса беше сравнително приличен,  други такси нямахме. По принцип в интернет има официален сайт на visa, където пише на каква цена обръщат парите, но не беше точно по този курс. Не мога да си представя да се разхождам с хиляди пари, къде ги оставям в болницата, в хотела, откъде да знам колко да обърна.
За банков превод от България съм ползвала приложението wise, тук ме научиха. Благодарности, наистина е изгодно и бързо с него.

# 182
Sunshine9292, в Турция гледат единствено имунологичната маточна биопсия, от други имунологични изследвания няма смисъл.
Чувала съм за маточна биопсия, но въобще нямам и на представа какво е това. Предполагам се прави някаква манипулация и се взима тъкан от матката, която се изследва.  В безизходица съм и вече се чудя какво да предприема. С тубарен фактор сме и двете тръби са ми отстранени в следствие на 2 извънматочни, други проблеми нямаме установени, имам един аборт в 8 седмица и една биохимична и вече доста трансфери без имплантация. Тази въпросна биопсия в България къде се предлага и въобще има ли смисъл да я правя преди консултация с док в Турция?

# 183
Няма никакъв смисъл да правите повече изследвания преди прегледа в Турция. Там ще изготвят стратегия и ще ви кажат какво трябва.
Sunny+,
Все пак мисля, че е добре да потърсите отново мнението на Тургут. На база този опит той може да има нови впечатления или отново да затвърди казаното.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 20:58 от steli4ka s

# 184
Kриси, благодаря за куража! Само тук намирам утеха…
Prego, напълно те разбирам относно работата. Аз преди първото ходене в Турция, като съобщих защо се налага да отсъствам непредвидено, уж положителни реагираха, но веднага се отрази на позицията ми, защото аз нали до 2-3 месеца ще изляза в майчинство…е почти година след това още не съм забременяла, но продължават да ме гледат въпросително. Хората изобщо си нямат представа през какво минаваме!
Относно бг докторите, като ти кажат спокойно ще стане и ти се иска да е така, докато не ти се изчерпят силите…
И ние сключихме брак за една седмица, бях сама в Истанбул, мъжа ми само ме закара и после дойде за пункцията (но на мен ми беше приятно, не ме е било страх, зависи може би в кой квартал си). Само на Тургут платих в брой, всичко друго с карта.
Steli4ka, Хафизе ми писа, коментара е отново да мисля за ДЯ. Той на първичния преглед преди година каза шансовете ми са 8%, а след първия неуспех само 2%, заради възрастовия фактор.

# 185
Prego, напълно те разбирам относно работата. Аз преди първото ходене в Турция, като съобщих защо се налага да отсъствам непредвидено, уж положителни реагираха, но веднага се отрази на позицията ми, защото аз нали до 2-3 месеца ще изляза в майчинство…е почти година след това още не съм забременяла, но продължават да ме гледат въпросително. Хората изобщо си нямат представа през какво минаваме!
Относно бг докторите, като ти кажат спокойно ще стане и ти се иска да е така, докато не ти се изчерпят силите…
И ние сключихме брак за една седмица, бях сама в Истанбул, мъжа ми само ме закара и после дойде за пункцията (но на мен ми беше приятно, не ме е било страх, зависи може би в кой квартал си). Само на Тургут платих в брой, всичко друго с карта.
Steli4ka, Хафизе ми писа, коментара е отново да мисля за ДЯ. Той на първичния преглед преди година каза шансовете ми са 8%, а след първия неуспех само 2%, заради възрастовия фактор.
Това,което се сещам,е че миналия месец попаднах на публикация на жена,тук в групите,която обясняваше нейния случай,тя е на 47 години с АМХ 0,01,дали са и 2%шанс,жената е бременна,при друг доктор е.Ако нещо решите,ще се опитам да открия публикацията и да ви съдействам.Искрено се надявам вашето чудо да ви се случи!

# 186

Минавам само да кажа да не се притеснявате ако се наложи с ДЯ,аз имам детенце благодарение на това и съм безкрайно щастлива!

# 187

Минавам само да кажа да не се притеснявате ако се наложи с ДЯ,аз имам детенце благодарение на това и съм безкрайно щастлива!
Сигурна съм,че сте щастлива,колкото всяка останала майка,защото това си е вашето детенце.

# 188
Petiapetrova, благодаря! Би ли съдействала ако можеш, при кого е била тази жена? Всичко е индивидуално, но въпреки това…бих искала поне още веднъж да пробвам, но при друг доктор вече.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 23:33 от Sunny+

# 189
Petiapetrova, благодаря! Би ли съдействала ако можеш, при кого е била тази жена? Всичко е индивидуално, но въпреки това…бих искала поне още веднъж да пробвам, но при друг доктор вече.
Пиша ви на лично,за да ви изпратя!

# 190
В Бахчеджи при д-р Йозкан Йоздемар, нооо...... ако прочетеш и тук и в други теми, ще видиш много жени на същата възраст, които са изключително разочаровани от него. Така че според мен си е жив късмет!
Аз бих ти препоръчала Мемориал, предвид по-добрата ембриология!

# 191
В Бахчеджи при д-р Йозкан Йоздемар, нооо...... ако прочетеш и тук и в други теми, ще видиш много жени на същата възраст, които са изключително разочаровани от него. Така че според мен си е жив късмет!
Аз бих ти препоръчала Мемориал, предвид по-добрата ембриология!
Аз лично срещнах една жена,само която твърди,че и е объркана стимулацията.Показах публикацията на жената,защото жената беше на същата възраст,не защото правя на някой реклама.Разбира се,най-добре е да проучи добре.Аз съм при него първи опит,пръв трансфер бременна,явно и аз съм тогава от късметлииките.

# 192
Аз пък познавам 2 жени на 45 и една жена на 46, които след неуспехи при него, отидоха в Мемориал. Докторът може и да е добър, но в Бахчеджи ембриологията им куца. При млади жени може и да е опция, но при жени на 44+ няма смисъл от излишни експерименти.

# 193
За съжаление и при млади жени се действа на принципа проба-грешка в клиниката. Като имаш неуспех, ти казват че се случва и трябва да се подготвиш психически и финансово за следващ опит. А е можело да се направят не малко изследвания. Ама нали сме ,,млади” няма нужда. 🙃

[/i]
Аз пък познавам 2 жени на 45 и една жена на 46, които след неуспехи при него, отидоха в Мемориал. Докторът може и да е добър, но в Бахчеджи ембриологията им куца. При млади жени може и да е опция, но при жени на 44+ няма смисъл от излишни експерименти.

# 194
Не мога до споря и да изряза категорично мнение.Аз лично бях на преглед и в двете клиники,но абсурдното поведение на кординаторките ме отказа тотално.Изпратих запитване август месец,още не съм получила отговор,а звънях и писах многократно.В Бахчеджи,още на другия ден бях със записан час,запазена квартира и пълно съдействие.Относно стимулацията,нямах проблеми,нито след пункция,нито след трансфер.До ден днешен за всичко за което ми е трябвало помощ,съдействие ми се отговаря веднага.Имала съм случаи да имам болки и моята Аг тук да не ми вдига телефона и те да ми кажат веднага какво да правя.Да млада съм,към момента на инвитрото бях на 36 години, мъжа ми на 43 години.Не мога да кажа как се справя докторът с пациентки на по-голяма възраст,не искам и да изказвам мнение или да насочвам жената,достатъчно е изморена и обезверена,за да си правим експерименти.Показах и публикацията,защото ми направи впечатление. Но,нека се намесят жени на по-голяма възраст,те да кажат.
P.S Единствено аз мога да дам съвет или да търси съдействие от Турмед или ако говорят английски да комуникират директно с лекарите Кординаторките са ужас,не малко жени четох,които висят пред аптеките и не знаят какви лекарства да купят,нямат рецепти за стимулация, никой не вдига телефон.Объркани дози и така.

Общи условия

Активация на акаунт