Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 350
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
Някой може ли да ми каже ориентировачно колко му е излязла като цена лекарствата за стимулацията в мемориал ?

# 31
Това е много индивидуално, зависи какви ще са лекарствата във вашия случай, какви ще са дозите и колко дни ще продължи стимулацията. На нас всички лекарства ни излязоха под 1000 лева.

# 32
Някой може ли да ми каже ориентировачно колко му е излязла като цена лекарствата за стимулацията в мемориал ?
При всеки е индивидуално. Може да ви стимулират само с 1 лекарство,може с повече. При мен и трите стимулации бяха с Перговерис почти максимална доза. В момента 1 кутия(за 1 ден при мен) е 7045 тл.
В този сайт можеш да проверяваш цените на лекарствата в Турция: https://ilacabak.com

# 33
На мен ми дадоха менопур 1200мг общо за 4 дена 13 900 турски лири. И накрая не ми подейства въобще.. на някой случвало ли се е да започне стимулация и да не му порастнат фоликулите изобщо?

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 19:08 от A`Z

# 34
На мен ми дадоха менопур 1200мг общо за 4 дена 13 900 турски лири. И накрая не ми подейства въобще.. 🤷🏻♀на някой случвало ли се е да започне стимулация и да не му порастнат фоликулите изобщо?

Да, на моя приятелка. Не беше с Менопур, но в крайна сметка прекратиха стимулацията. На следващия цикъл тя иска да опитат пак.

# 35
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да, на мен (не в Истанбул) през 2018 г. яйчниците не дадоха отговор с Мерионал и ми прекратиха стимулацията. По онова време не съм била с НЯР.

# 36
В такъв случей може би не е било за мен това лекарство излиза.. на 21 ден ми дойде цикъл заради лекарства , хормони добре в норма .. но моето усещане беше че не е най-подходящия момент и явно така излезе..😔 За първи път виждам стимулация да не ми действа. Направо не е за вярване ..

# 37
Случва се, просто яйчниците някои месеци казват “баста”… или просто препаратът не е правилния за момента.

# 38
Какво се случва с ембрионите, които не са се развили до бластоцист до 6-я ден? Могат ли да се замразят така?

# 39
Зависи дали продължават да се делят, но рядко ги чакат след 6-ти ден и рядко ги замразяват в морула стадий.

# 40
Какво се случва с ембрионите, които не са се развили до бластоцист до 6-я ден? Могат ли да се замразят така?
Ако няма други ембриони, може да предложат свеж трансфер на по-ранен етап.
При друга пациентка имаше само един ембрион, директно й казаха след стимулацията да седи в Истанбул в готовност, ако видят, че деленето не е добро да я викат за трансфер дори преди пети ден, един вид шансовете му за оцеляване са по-големи в утробата.

# 41
Колкото по-напреднал е дефицитът на яйчников резерв, толкова по-голяма е дозата с която се стимулира.
При млади жени е нужна само малка доза за да стимулира растежа на фоликули.
При повечето стимулации се комбинират поне 2 препарата.
При мен се започна с Елонва и се премина към Менопур

# 42
Колкото по-напреднал е дефицитът на яйчников резерв, толкова по-голяма е дозата с която се стимулира.

Това ми се вижда невероятно. Аз съм с НЯР и всички лекари, с които съм се консултирала в последните 2 години твърдят, че големи дози стимулация са абсолютно неподходящи и дори опасни за хора с ниско АМХ и малко антрални. Така се "пържат" яйцеклетките, които и без друго са малко и ги изгърмяваш бързо, а големите дози ги правят и негодни на всичкото отгоре. Интересно ми е кой лекар подкрепя горното твърдение? Това ли е практиката в Истанбул при жени с НЯР? Hands Pray

# 43

Това ми се вижда невероятно. Аз съм с НЯР и всички лекари, с които съм се консултирала в последните 2 години твърдят, че големи дози стимулация са абсолютно неподходящи и дори опасни за хора с ниско АМХ и малко антрални. Така се "пържат" яйцеклетките, които и без друго са малко и ги изгърмяваш бързо, а големите дози ги правят и негодни на всичкото отгоре. Интересно ми е кой лекар подкрепя горното твърдение? Това ли е практиката в Истанбул при жени с НЯР? Hands Pray

Аз от опит видях че с ниско стимулиране си вървяха добре фоликулите, а сега с тази висока доза те просто спряха развитие.. така че има логика да не трябва да се стимулира с високи дози при наличие на ниско АМХ и малко антрални.. моите спряха и сега ми казаха след няколко дни да ги видя пак и ако нарастнат да продължим ..🤷🏻♀🤔

# 44

Напълно съм съгласна. Не съм чувала/чела някой досега да е писал за високи дози при НЯР. При мен практиката не беше такава, а точно обратното (както Вие казвате) - ниски дози при стимулация. При приятелката ми също.

Общи условия

Активация на акаунт