Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 615
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
Каква е целта да ползвате услугите на Турмед? Какви предимства печели пациента?

# 16

Аз съм използвала Медикал Караджа и честно казано ме улесниха с всичко, като се започне от запазване на час,понеже бях в няколко клиники на преглед преди първия ми опит, комуникация с клиниката, съвети,полезна информация и т.н

# 17
Единствено не запазвайте хотел чрез тях, защото ще Ви излезе много скъпо. Използвайте Airbnb или някоя оферта в Букинг.

# 18
Единствено не запазвайте хотел чрез тях, защото ще Ви излезе много скъпо. Използвайте Airbnb или някоя оферта в Букинг.

Съгласна,можете да сравните евентуално каква цена ви дават те и ако се обадите на мястото вие или онлайн ако се запази.

# 19
А кога се прави ембриоскоп на 1 или повече ембриона ? 🤔

Ембриоскопът е апарат, в който ембрионите се отглеждат затворени в контролирани условия, докато стане време за трансфер или замразяване - 5/6 ден. Наблюдават се с под микроскоп и развитието им се записва с камера. Така не се налага да се вадят всеки ден, което може да им навреди. Също така ембриолозите могат да проследят развитието им по часове.
Броят на ембрионите не е от значение. В България като съм плащала, също е била фиксирана сума, а не на брой ембриони.
Даже според мен, колкото по-малко ембриони, толкова по-важно е да бъдат в ембриоскоп.

# 20
Момичета, снимката в Ехомар вече е 7500 лири, правих миналата седмица.
Здравейте, предстои ми цветна снимка в Ехомар след 2 седмици. Свързах се чрез Турмед и ми изпратиха информация за цена от 6000тл. Може би има значение, че те са ми запазили.
Поправям се - току що получих имейл, че от Ехомар са вдигнали цената на цветната снимка на 7500тл. Simple Smile
Здравейте, на мен ми предстои първичен преглед в Мемориал и се свързах с Турмед за всичко.
1. Дадоха ми информация за абсолютно всеки мой въпрос. 45 минути разговарях с техен координатор.
2. Съдействаха ми със запазването на час при лекаря, при когото желая. Първичният преглед е безплатен.
3. Запазиха ми хотел като имам 1 безплатна нощувка от тях.
4. Запазиха ми час за цветна снимка.
4. Предложиха ми карта за 10% отстъпка в по-големите лаборатории в България.
5. Изпратиха ми информация за цялото пътуване - роуминг, винетка в Турция, информация за цени, локация на болници, хотели. Изпратиха ми задължителните и желателните изследвания, които да направя. Анкетен лист, който да попълня.
7. Изпратиха ми и номер на координаторка, говореща български, която ще ни посрещне в Мемориал.
6. На линия са за абсолютно всякакви въпроси.
 За мен е супер улесняващо и препоръчвам да се възползвате от тези услуги, тъй като за нас са абсолютно безплатни. Сигурна съм, че щях да се лутам и притеснявам много повече без тяхна помощ.
Поздрави!

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 10:57 от Foxy9

# 21
А как стои въпроса с ендокринолозите в клиниките? Някой минавал ли е на преглед, какви изследвания пускат, как протича едно лечение при тях, по-различно ли е отколкото тук? Вземат ли на сериозно хората с проблеми с щз и метаболитни нарушения?

# 22
Нямам личен опит с ендокринолозите. Това, което знам е, че в частните клиники е доста скъпо. Затова й си правехме застраховки при пътуване. Ако нещо стане, някаква лекарска помощ да можем да потърсим. За спешен случай говоря.
Иначе Турските лекари са на много високо ниво и в ендокринологията. Скоро четох, за жена с диабет тип 2, която чрез диета, добавки, лекарства, постоянни изследвания са успели да излекуват от диабета и да спрат постепенно лекарствата.

# 23
Нямам личен опит с ендокринолозите. Това, което знам е, че в частните клиники е доста скъпо. Затова й си правехме застраховки при пътуване. Ако нещо стане, някаква лекарска помощ да можем да потърсим. За спешен случай говоря.
Иначе Турските лекари са на много високо ниво и в ендокринологията. Скоро четох, за жена с диабет тип 2, която чрез диета, добавки, лекарства, постоянни изследвания са успели да излекуват от диабета и да спрат постепенно лекарствата.
Благодаря. Не за спешен случай, а за преглед и консултация се интересувам. Просто някои проблеми са свързани с щз и метаболизма и се чудех дали има по-добри ендокринолози от България с които може да се направи консултация. И дали лечениято и изследванията са по-адекватни.

# 24
Да, разбрах те.
Според мен има по-добри ендокринолози там, но къде са, трябва си проучване. И като цени няма да е евтино.

# 25
Може ли да с споделите каква застраховка избрахте?

# 26
Да, разбрах те.
Според мен има по-добри ендокринолози там, но къде са, трябва си проучване. И като цени няма да е евтино.
Да. Ще направя  проучване и ще видя агенциите какво предлагат.

# 27
Sunny 12,
Не помня вече. Отидохме в една агенция за застраховки, казахме им, че ще пътуваме в чужбина, те ни предложиха различни варианти с  цени и покритие и ние избрахме нещо средно. Не беше скъпо.

# 28
При застраховките имайте предвид дребния шрифт. Тези застраховки са за медицински спешни случаи (високо кръвно, слънчево изгаряне, счупване на крайник и т.н), но не и за усложнения вследствие на медицинска манипулация- например при хиперстимулация или усложнения след пункция.

# 29
То изобщо се попълва каква е целта на пътуването и ако заявите екскурзия, си е измама и няма да ви платят нищо.

Общи условия

Активация на акаунт