Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 687
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, никога не съм писала до сега в форум.Дори отбягвах да чета , защото понякога се натрупвам с ненужна информация.
Не знам дали е на правилното място , това което ще пиша.
След 8 инвитра Англия, едно България в Надежда при Чапанова и едно в Bahçeci fulya в Турция.
Тъй като живея в Англия и отидохме направо в Турция за процедурата.
Днес ще съм 12 ден след трансфера на два ембриона .Вчера зацапване и пиклив отрицателен тест.
Има ли вероятност от двата единия да се е захванал според вас( хващам се за сламка или просто не мога да заспя от мисли)?
Днес трябва кръвен да се направи.Аспирина спрях ,който е предписан ( едно хапче вчера не го изпих заради зацапването) . Прогетерона си го взимам
Благодаря

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 06:02 от Rushana

# 616
Rushana, погледнете темата за "Дългото чакане след трансфер", там се обсъждат такива въпроси. Иначе пикливите тестове имат различна чувствителност и зависи каква е марката на този който сте правили, също зависи кой ден ембриони са трансферирани. Успех на кръвният днес! той е най-сигурен

# 617
Явно има отлив на клиенти (хаха така де пациенти), за да се прави толкова агресивна кампания срещу тези с ,,локума и баклавата”. В един от фейбук чатовете такива глупости се пишат и пак се обяснява ,,ама моля ви се как клиниката ще има вина за неуспехите ви, та то има шанс и да не стане). Така е , има шанс, но има десетки пропуски от страна на служителите им дали целенасочено или от некомпетентност 🤷🏼♀. Всеки сам избира пътя по който да поеме. Навсякъде има успели и неуспели, доволни и недоволни. Не му прави чест, такова разпознаваемо име в България да хули така грозно турските си колеги, които дават надежди на стотици двойки изгубили години, средства и нерви при разни светила тук. Успех на всяка една от нас и не забравяйте, че след като направите всички възможни изследвания и консултации накрая си остава късмета, вярата и успеха. 😊
Днес се смях с глас на Стаменов в 120 минути. Няма да пращам откъс, да не ме баннат.
Заради отделни случаи на лошо отношение в България (коментар покрай случая в Майчин дом), българските болници губели, защото горките пациенти разочаровани отивали в “някакви си болници, където ги черпели с локум и баклава и само им взимали парите”. 😂😂😂
Мен лично той ме изгони с последен шут към баклавите, така че освен да ида да му благодаря! Много се изложи с това изказване Simple Smile

# 618
Здравейте момичета,
Имам въпрос относно първичния преглед в Мемориал как е бил при вас. Боря се да ми запишат дата, на която да съм втори ден от цикъла, за да направим прегледа и ако всичко е наред да стартираме направо. Не било практика така, първо се правел първичен и после на следващ цикъл на втори ден се записвало. Не виждам смисъл да бия 20часа допълнително първо за една среща, па после на втори ден от цикъла и да загубя един цикъл напразно.
Някак не ми се струва домислено и добре организирано това с първичния преглед, предвид, че всички пътуваме мега много километри до там.

# 619
  • Be realistic - plan for a miracle.
Винаги е така, тях не ги интересува особено твоето удобство или финанси. Съгласна съм, че може да се измисли много по-добре, особено за пациентите пътуващи отдалеч, за да се спестят толкова много излишни нерви и време.

# 620
За съжаление е така. Как звучи само - ..не ги интересува...А ако нас ни няма кой ще ги финансира.
Аз все пак се запънах, записаха ме за предполагаемия 2-ри ден, да видим. Дано пък той се случи по календар.

# 621
Моят опит е, че е най-добре да се комбинира първичният с посещението за цветна снимка. Прегледът и кръвните  на ден 2 от цикъл може и в България да си направите, не е нужно да се рязхождате до там за всичко. Но е хубаво проф Кахраман да ви види и цветната снимка на първичния преглед а в повечето случаи цветна снимка и спермограма от България не се признават. Така ще пътувате и ще ви преглеждат в чист ден и няма да има проблеми с целенето на ден 2 за преглед, който така или иначе трудно се организира (професорката не преглежда всеки ден)

# 622
Моят опит е, че е най-добре да се комбинира първичният с посещението за цветна снимка. Прегледът и кръвните  на ден 2 от цикъл може и в България да си направите, не е нужно да се рязхождате до там за всичко. Но е хубаво проф Кахраман да ви види и цветната снимка на първичния преглед а в повечето случаи цветна снимка и спермограма от България не се признават. Така ще пътувате и ще ви преглеждат в чист ден и няма да има проблеми с целенето на ден 2 за преглед, който така или иначе трудно се организира (професорката не преглежда всеки ден)

Къде правите прегледа на втори ден тук? И как ви изписват лекарства за стимулация + как се сдобивате с тях?

# 623
Цветна снимка имам готова, в Турция я правихме преди 1-2седмици, но беше събота и нямаше как и преглед и им е изпратена.
Казаха, че трябвало хистероскопия. Викам добре, дайте час за хистеро направо тогава и на следващия цикъл след нея да действаме. И тъй не можело хистеро без преглед....
То на прегледа можело да решат стимулация първо....Ако живеем в Турция - ОК, ще се разхождаме през ден до клиниката, ама в общия случай....

# 624
Щом тръгнете по този път парите и времето го прежалете. Направете си първия преглед и чуйте плана за действие. При мен беше точно така, първо направихме стимулацията и тогава махнахме полипа, тъй като от медикаментите порастна и се появи нов. Така че, слушайте си екипа, не го мислете толкова и не се притеснявайте.

[/url]
Цветна снимка имам готова, в Турция я правихме преди 1-2седмици, но беше събота и нямаше как и преглед и им е изпратена.
Казаха, че трябвало хистероскопия. Викам добре, дайте час за хистеро направо тогава и на следващия цикъл след нея да действаме. И тъй не можело хистеро без преглед....
То на прегледа можело да решат стимулация първо....Ако живеем в Турция - ОК, ще се разхождаме през ден до клиниката, ама в общия случай....

# 625
Baby1313, добре е хистерото да е колкото се може по-близо до месеца с трансфер, защото ако следват стимулации и прием на какви ли не хормони и антибиотици, лигавицата може пак да се "сдобие" с полипи, да и утрепете добрите бактерии и т.н. А лигавицата няма отношение към пункцията. Но това с лекарите си го изкоментирайте ако целите по-експедитивно да се действа, кое след кое.

Blqblq_, аз ходя в Щерев но може и в Надежда доколкото знам. Може и в друга репродуктивна клиника да има вариант. Кръвните стават до 1 час а дежурен има и в Неделя за прегледи. Аптеката им има повечето лекарства и дават с рецепта от Турция.

Другият вариант за по-експресно ходене до там и обратно за 24ч е автобуса 22:30 от София-Пловдив-Хасково, спи се цяла нощ, пристигате рано, такси до болницата (около 10-20лв беше последно) преглед, купувате си лекарствата за следващите 3-4-5 дни (които обикновено няма прегледи) и хващате обедният автобус на обратно, вечерта сте в София. Но това не е за всеки, просто го казвам като вариант за тези, които не могат да останат в Истанбул по една или друга причина.

Има варианти да си направите програмата по-удобна за вас, там не очаквайте някой да го мисли това.

# 626
Аз полипи нямам. От бг снимка уж имах запушена тръба. На снимката в Турция първоначално не пропусна запушената и направиха селективно нещо си и веществото премина, което значи, че са я отпушили. Обаче установиха наличие на сраствания и за това искат хистеро.

# 627
Не е само за полипи. При хистеро се надрасква лигавицата което спомага на импантацията после. Но това си има "трайност".

# 628
Здравейте момичета,
Имам въпрос относно първичния преглед в Мемориал как е бил при вас. Боря се да ми запишат дата, на която да съм втори ден от цикъла, за да направим прегледа и ако всичко е наред да стартираме направо. Не било практика така, първо се правел първичен и после на следващ цикъл на втори ден се записвало. Не виждам смисъл да бия 20часа допълнително първо за една среща, па после на втори ден от цикъла и да загубя един цикъл напразно.
Някак не ми се струва домислено и добре организирано това с първичния преглед, предвид, че всички пътуваме мега много километри до там.
За коя клиника става въпрос,за Мемориал ли?Защото аз си записах час в Бахчеджи няколко дни преди предполагаемия цикъл,в случая при мен на 27ми септември,носеха изследвания от втори ден на цикъла същия месец,на 29ти ми дойде цикъла и веднага започнахме стимулация,така че ги съчетах.

# 629
Не е само за полипи. При хистеро се надрасква лигавицата което спомага на импантацията после. Но това си има "трайност".
При моя успех правих трансфера два месеца след хистероскопията,сега се очертава да са минали поне 6м и се притеснявам,че и гел ми слагаха..

Общи условия

Активация на акаунт