Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 699
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Много благодаря! 😊Аз също предположих,че може би не знае къде ще ни настани,но поне да ми каже,не да ме оставя да интерпретирам мълчанието ѝ по различни начини 😅

# 601
Имам казус с Мемориал от който оставам с лошо впечатление за организацията им. Искам да попитам дали и при вашите процедури е било така и просто това е нивото или не ни обръщат необходимото внимание.

Имаме само проведена стимулация и пункция. Тръгнахме си в очакване да ни кажат какво се случва с оплождането и общо взето с готовност да идвам за трансфер. На 2-ри ден получих съобщение в чата с два реда, че не са се оплодили нормално. И толкова.. Аз шок, рев, сополи.. Добре, че беше коррдинаторката от Турмед да се включи и да им каже на следващия ден да говорим с ембриолога. От там нататък всеки ден получавах обаждане и разговарях директно с ембриолога - Хакан Йелке. Много внимателно обясняваше какво са направили и какви са следващите стъпки, но без специфични детайли. Например, до каква категория се развил ембриона и т.н. След като стана ясно, че няма да го бъде единствения ембрион каза, искам ли да се насрочи час за консултация с д-р Юджел или с д-р Бакър днес (беше събота) или в понеделник. Казвам “да, когато е възможно за мен е окей всякак”. И чакам.. Става понеделник на обяд и решавам да питам в чата какво се случва. Отговарят ми след 4 часа, че ще бъде направено запитване и след още два, че часът ми е след почти седмица. И да си подготвя въпросите. Значи добре, че подпитах..

През това време предполагам и очаквам да ми се пратят документи, резултати от изследвания и заключение от процедурата. Нищо не получавам.. Пак пиша след няколко дни. Щели да ми ги изпратят скоро, съответно след консултацията… Е аз какво да питам като нямам информация?!

Много съм ядосана. Смятам, че и за двата елементарни казуса проактивно трябва да се задействат от тяхна страна, а не аз да подпитвам и напомням. И вие ли за всяко нещо ли питате и изисквате да се направи? Поне да го имам предвид.
Не плащаме малко пари и смятам, че не е редно особено когато процедурата ми беше пълна катастрофа и много далеч от очакванията, които сами те поставиха. Заради забавянето на координаторките сега изпускаме този месец, понеже ми дойде цикъла преди заветната консултация. Даже не ми обърнаха внимание като споделих и питах какво да правя…

# 602
Или са в намален състав заради отпускарските месеци или пак са заринати от работа. Докато чаках ,,запитване” към доктор си направих нови изследвания и сама си отговорих на въпроса, който бях задала преди  3-4 дни. Не ги оправдавам, но ако срещате затруднения в комуникацията, усещате че сте пренебрегната и времето ви притиска, то по-добре пишете с молба директно на Алие. Иначе за качеството на ембрионите и аз питах за документи и на мен ми казаха, че ще ги получа след консултацията преди трансфера.

Имам казус с Мемориал от който оставам с лошо впечатление за организацията им. Искам да попитам дали и при вашите процедури е било така и просто това е нивото или не ни обръщат необходимото внимание.

Имаме само проведена стимулация и пункция. Тръгнахме си в очакване да ни кажат какво се случва с оплождането и общо взето с готовност да идвам за трансфер. На 2-ри ден получих съобщение в чата с два реда, че не са се оплодили нормално. И толкова.. Аз шок, рев, сополи.. Добре, че беше коррдинаторката от Турмед да се включи и да им каже на следващия ден да говорим с ембриолога. От там нататък всеки ден получавах обаждане и разговарях директно с ембриолога - Хакан Йелке. Много внимателно обясняваше какво са направили и какви са следващите стъпки, но без специфични детайли. Например, до каква категория се развил ембриона и т.н. След като стана ясно, че няма да го бъде единствения ембрион каза, искам ли да се насрочи час за консултация с д-р Юджел или с д-р Бакър днес (беше събота) или в понеделник. Казвам “да, когато е възможно за мен е окей всякак”. И чакам.. Става понеделник на обяд и решавам да питам в чата какво се случва. Отговарят ми след 4 часа, че ще бъде направено запитване и след още два, че часът ми е след почти седмица. И да си подготвя въпросите. Значи добре, че подпитах..

През това време предполагам и очаквам да ми се пратят документи, резултати от изследвания и заключение от процедурата. Нищо не получавам.. Пак пиша след няколко дни. Щели да ми ги изпратят скоро, съответно след консултацията… Е аз какво да питам като нямам информация?!

Много съм ядосана. Смятам, че и за двата елементарни казуса проактивно трябва да се задействат от тяхна страна, а не аз да подпитвам и напомням. И вие ли за всяко нещо ли питате и изисквате да се направи? Поне да го имам предвид.
Не плащаме малко пари и смятам, че не е редно особено когато процедурата ми беше пълна катастрофа и много далеч от очакванията, които сами те поставиха. Заради забавянето на координаторките сега изпускаме този месец, понеже ми дойде цикъла преди заветната консултация. Даже не ми обърнаха внимание като споделих и питах какво да правя…

# 603
Или са в намален състав заради отпускарските месеци или пак са заринати от работа. Докато чаках ,,запитване” към доктор си направих нови изследвания и сама си отговорих на въпроса, който бях задала преди  3-4 дни. Не ги оправдавам, но ако срещате затруднения в комуникацията, усещате че сте пренебрегната и времето ви притиска, то по-добре пишете с молба директно на Алие. Иначе за качеството на ембрионите и аз питах за документи и на мен ми казаха, че ще ги получа след консултацията преди трансфера.

Здравейте и от мен. Аз също имам пробрем с комуникацията вече няколко месеца. В подробности няма да изпадам,но....аз също съм изключително ядосана. Абсолютно съм наясно,че преводачките не са медицински лица,и че доста неща не зависят от тях,НО.....да им пиша в общия чат и никой да не го прочете 2 дни!!!! Това не е сериозно! В най-добрият случай ми се отговаря ....Предадено е.Чакаме информация. Чудесно,но явно и медицинския персонал не отговаря на въпроси! 15 дена чакам отговор от моят лекуващ лекар .....
Последната ми драма беше от тази седмица. Информация успях да получа след като звъннах в офиса на Турмед, разговарях и с техният представител там Алие.Ака не са Турмед.....не знам. В същото време чета как в частната практика на моя лекуващ лекар нещата са прекрасни с комуникацията. Ами супер,но при мен стана тенденциозно това пренебрежение.

# 604
Момичета, много започвате да ме притеснявате Disappointed
Уж в Турция беше различно от БГ, уж всичко топ...
Предстои ни стартиране на стимулация или хистероскопия(което решат, че ще е първо) средата на август. Аз имам вече търпение НУЛА и праг на толерантност на същото ниво и очаквам всичко да е в съответствие с това, което заплащам и да бъде оправдан изборът ни.
От прочетеното ме хваща страх...

# 605
Съжалявам, че прочитам пореден такъв коментар. Имаше много такива, когато аз избирах къде да отида в Турция. Много исках добра ембриология и съответно Мемориал беше предпочитан вариант. Но заради координаторките и смяната на доктори се спрях и вместо това избрах варианта с частния кабинет на доктор Лале. Предполагам това визирате, не съм виждала други коментари освен моите и имам чувството, че никой освен мен от България не е на частно при нея. Разликата е от небето до земята. Там на място координаторките едно плащане докато направя им отнема 15 минути да ми преведат на рецепция. А на мен докторката ми звъни вечер, в неделя и кога ли не лично да ми каже какво да правя. Та така… желая на всички вече в процедура успех, ще се справите въпреки неудобството в комуникацията, все пак не е тя най-важната. Но на тепърва избиращите или обмислящите смяна, много препоръчвам варианта с частния кабинет. Особено ако говорите английски. Но и да не говорите, аз лично съм през външен координатор и тя също страшно много ми помогна с предаването на информация, детайлите и организацията.

# 606
Не мисля, че има от какво да се страхувате. За съжаление трябва да се ,,гонят” на моменти координаторките, но като цяло сега са стиковани и същинската част върви гладко. Когато бяхме в стимулация (април тази година) всеки ден получавах информация за лекарствата, дозите, кога, в колко и прочие. За хистероскопията беше по същия начин, писах им на ден едно от цикъла те ми звъннаха още същия ден или следващия ще ви излъжа и ми запазиха час. По време на самата хистероскопия имаше постоянно координатор при мен. Ако говорите английски може да ви оставят и сама, но това зависи от вас. Аз отговорих, че по-скоро не говоря и ще ми бъде трудна комуникацията ако съм сама. Както казах и по-горе ако е нещо пряко свързано с лекарства, процедури или нещо сериозно винаги може да се обърнете към Алие (ако сте през Турмед) или към някой от агенцията в България. Обръщам се към всички в темата - бъдете търпеливи, колкото и да е трудно и не забравяйте, че преди всичко и те са хора и те имат своите проблеми на главите си, а и не работят с 10-20 двойки, за да могат да са 24/7 на разположение. 🙂

[/url]
Момичета, много започвате да ме притеснявате Disappointed
Уж в Турция беше различно от БГ, уж всичко топ...
Предстои ни стартиране на стимулация или хистероскопия(което решат, че ще е първо) средата на август. Аз имам вече търпение НУЛА и праг на толерантност на същото ниво и очаквам всичко да е в съответствие с това, което заплащам и да бъде оправдан изборът ни.
От прочетеното ме хваща страх...

# 607
За съжаление в Мемориал е така. И не, че някой ги търси 24/7. Елементарна комуникация липсва. Аз от една година съм в пряка комуникация с лекаря ми, ембриолога и генетика в Мемориал в комбинация с преводачка на Английски, най-вече защото без преводачка няма как да получавате информация относно дози лекарства, назначаване на преглед и процедури. Нея я ползвам само да пускам изследвания и да ми предава резултат от съвета (тя няма как да не го прави това, защото толкова е длъжна) а с другите лекари общувам директно. По процедури си ходя сама, даже ги моля да не идват, защото само се напрягам като са там. Не е и точно тяхна вината, има проблеми в управата на болницата но важното са лекарите там и ембриологията, за това всеки се спасява както може с комуникацията. На рецепция и счетоводство са също щета между другото.

# 608
А това да си контактувате директно с лекарите как го договорихте и постигнахте?

# 609
Визитките им са на рецепция с техните телефони. Имат и визитки в офисите където ви преглеждат.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 18:05 от Sahara_2087

# 610
Звъните им по телефона? Или през viber, whats app? Или им пишете?

# 611
Звъните им по телефона? Или през viber, whats app? Или им пишете?

Както искате, така. Питайте и лекарят ви какво предпочита.

# 612
Днес се смях с глас на Стаменов в 120 минути. Няма да пращам откъс, да не ме баннат.
Заради отделни случаи на лошо отношение в България (коментар покрай случая в Майчин дом), българските болници губели, защото горките пациенти разочаровани отивали в “някакви си болници, където ги черпели с локум и баклава и само им взимали парите”. 😂😂😂
Мен лично той ме изгони с последен шут към баклавите, така че освен да ида да му благодаря! Много се изложи с това изказване Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 23:44 от Semirra

# 613
Да, той сякаш е поел инициатива срещу турските клиники 😄
На официалната им фейсбук страница също има няколко обяснителни клипа колко са вредни турските клиники. Явно се опитва да прави реклама на себе си, плюейки срещу другите. Щом така е преценил, лошо няма, на мен не ми допада 🙂
Днес се смях с глас на Стаменов в 120 минути. Няма да пращам откъс, да не ме баннат.
Заради отделни случаи на лошо отношение в България (коментар покрай случая в Майчин дом), българските болници губели, защото горките пациенти разочаровани отивали в “някакви си болници, където го черпели с локум и баклава и само им взимали парите”. 😂😂😂
Мен лично той ме изгони с последен шут към баклавите, така че освен да ида да му благодаря! Много се изложи с това изказване Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 00:25 от Leda*

# 614
А той щото е майка Тереза и грам не взема пари....
Като иска да задържи пациентите при него, да започне да обръща внимание на всеки отделно и индивидуално с нужния всеки му подход и да престане с конвейера и проба-грешка.

Общи условия

Активация на акаунт