Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 706
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
На ден 2 от цикъла им изпратих кръвни, които бяха сгрешени и искаха на ново да пратя прогестерон на ден 3. Сега ме викат на 12 ден в Истанбул на преглед и да дам там кръвни. Имам назначена терапия с прогестерон, преднизолон, антибиотик, таймираща инжекция и фолиева киселина. Като казаха, че ще ги започна като отида на преглед и тогава ще разяснят по-подробно какво следва.
По-скоро ми казаха, че трябва да се изчакат резултатите, тогава да се коментира трансфера.
Не сме обсъждали с доктор Юджел, мислех си че след пункцията пак ще имам възможност да говоря с него.
При мен минаха вече 8 дни от пункцията и още нямам цикъл. Цветната ми снимка е от юли месец, а при Калчев имам направен микробиом от юни месец.
Може ли да ми обясните стъпките при трансфер с медикаменти? Момичетата от Мемориал ми казаха, че трябва да отида на преглед на ден 2, и в последствие на ден 8-10, но частта с евентуални медикаменти не ми е обяснена. Като цяло не знам и при какви случаи се прави на естествен цикъл.
Благодаря за бързите ви отговори!

# 661
Трябва да има какво да коментирате за трансфер за това ви карат да чакате. Те не работят с теоритични сценарии по принцип.
Под трансфер с медикаменти предполагам имате в предвид модифициран естествен, защото в Мемориал не съм чувала да се прилага трансфер на стимулиран цикъл, въпреки че е възможно за жените при които има показания (като тънка лигавица или нередовна овулация). Иначе разликите при двата типа трансфер ги бях писала преди тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1639060.msg48666732#msg48666732 Има прегледи на 2ри ден и после още няколкото до като сте готова за тригера. Преди самият тригер не се приемат лекарства а след него има обикновено само Преднол и Монодокс на хапчета за 4 дни и Прогестерон вагинално. След трансферът сте само на вагинални глобули до теста за бременност на 9-ти ден след трансфер и при установена бременност до 10 г.с. Всичко е много леко и естествено при подготовката, за разлика от много болници в България, където се предпочитат трансфери на стимулиран цикъл.

# 662
Трябва да има какво да коментирате за трансфер за това ви карат да чакате. Те не работят с теоритични сценарии по принцип.
Под трансфер с медикаменти предполагам имате в предвид модифициран естествен, защото в Мемориал не съм чувала да се прилага трансфер на стимулиран цикъл, въпреки че е възможно за жените при които има показания (като тънка лигавица или нередовна овулация). Иначе разликите при двата типа трансфер ги бях писала преди тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1639060.msg48666732#msg48666732 Има прегледи на 2ри ден и после още няколкото до като сте готова за тригера. Преди самият тригер не се приемат лекарства а след него има обикновено само Преднол и Монодокс на хапчета за 4 дни и Прогестерон вагинално. След трансферът сте само на вагинални глобули до теста за бременност на 9-ти ден след трансфер и при установена бременност до 10 г.с. Всичко е много леко и естествено при подготовката, за разлика от много болници в България, където се предпочитат трансфери на стимулиран цикъл.
Обяснението Ви от предната тема ми беше доста полезно, благодаря ви.
Ще се свържа с Доктор Юджел, за да ми обясни какво плануват и конкретно за мен.
Интересно ми да чуя и мнението на всички с КИР несъвместимост, която имаме с моя съпруг - води се средно опасна. Михайлова ми е предписала Зарзио, с който да започна в деня на трансфера. Калчев каза, че професор Кахраман най-вероятно няма да го препоръча, и се оказа прав. Единственото нещо, с което се съгласи от предписанието на Михайлова е, че трябва да направим трансфер на само един ембрион.

# 663
Някой има ли опит и мнение за работата на доц Серкан Орал?

# 664
Моите два трансфера в Мемориал бяха на стимулиран цикъл. Никой не ме е питал какво искам. Може би заради поликистозата ми. Аз си имам овулация.
Ако се налага, не е нещо страшно. Взема се естрофем и след деня на предполагаемата овулация прогестерон. Май имаше и еднократно АБ и кортикостероид.
Все пак съгласна съм, че на естествен цикъл ще е по-евтино и лесно за жената, но лекарите преценяват.

# 665
Здравейте, в понеделник сме в Мемориал за евентуално стартиране. Координаторката ми каза, че може да плащаме с карта без оскъпяване, а имам спомен , че някъде съм чела , че с карта начисляват някаква сума отгоре.

# 666
Сега си гледам плащане от юли месец с карта (българска, левова, уникредит). По ценоразпис 1100 евро. Плащането по сметка е за 1108 евро. Така че 8 евро отгоре на фона на 1100.

# 667
Ние всеки път плащаме кеш. Обменяме пари в Свиленград (ако ще минавате през Капитан Андреево) и няма оскъпяване и такси за обмен както е в Тавекс. Но 8 € за такава сума е нищо. Ние бяхме платили няколко пъти по 6€ за суми от порядъка на 200-300€, но в Бахчеджи и за напред решихме да си действаме кеш.

# 668
Момичета, на кой ден от цикъла стартират стимулацията с Мемориал? В понеделник имам час и треперя да не ми подрани цикъла и да трябва да чакам следващ за стартиране.
И дали ако утре или петък ми дойде , ще ме върнат за следващ месец. Ако дойде в събота, няма да е драма. И без това нали броят втори ден на цикъла с ясно изразено кървене.

# 669
Oпитват да започват на 2ри ден. По изключение ако се падне втори ден да е неделя, започват на 3ти.

# 670
Момичета,възможно ли е да ми дойде 4 дни след пункция? В събота ми беше пункцията, сега се появи кървене.

# 671
Момичета,възможно ли е да ми дойде 4 дни след пункция? В събота ми беше пункцията, сега се появи кървене.
Остатъчно кървене след пункция е това.

# 672

На мен също ми започна цикълът 4-5 дни след пункцията, не се притеснявайте, нормално е.

Пишете на координаторите ако имате някакви други оплаквания или нещо Ви тревожи.

# 673
Здравейте, момичета! Първо искам да се извиня, ако въпросът ми не за този тема и, ако има по-подходяща, да ме насочите.
Става въпрос за моята дъщеря, на 26 години, от повече от 2 години й лекуват ПКЯ, последните двама АГ казват, че няма ПКЯ. От края на 2023 година правят опити за бебче. След операция на апендикс се случва прокървяване, което първо беше киста, после фоликул. Започва изследвания при АГ, който е извикан на операцията. Той й казва, че има стеснена маточна шийка, пускат изследвания, които са притеснителни (меко казано). Излиза PAP IIIA и LCIL/ASC-US по Бетезда. Евентуална, не категорична диагноза - Рак на маточната шийка. Назначени - колороскопия и изследване за HPV……чак на 18.08….!!!!
Чета за турските клиники и сме се насочили да там, но не знам тези, които вие обсъждате само за инвитро ли са или може да проведем и една консултация и, евентуално, лечение по проблемите, които описах.
Ще съм благодарна на всякакви препоръки и съвети!
И отново ме извинете, ако темата не е да тук!
Благодаря!

# 674
Smile9, Мемориал например не е само клиника за репродуктивни проблеми. Намерете сайта на клиниката и потърсете вътре контакти за направлението, което ви е нужно и опитайте да се свържете с тях. Друго, което ние сме правили е да поискаме контакти на други специалисти от инвитро координаторите, но сега чета че комуникацията с тях е малко тегава на моменти и не знам колко биха ви помогнали. Също така има бг фирми, които работят с различни турски клиники и те евентуално могат да ви насочат и да ви направят среща за вашият проблем. Пожелавам все пак да не е сериозна ситуацията и да мине бързо.

Общи условия

Активация на акаунт