Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 555
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ви, момичета! Не сме за инвитро, а предполагаема!!!!! диагноза Рак….. може би за това имаме забавяне. Контактувам с Николай.
Днес, асо няма отговор, ще звъня.

# 691
Той е доста чевръст и обстоятелствен. Спокойно му звъннете.
Успех и най-добри пожелания за положителна развръзка Heart

# 692
Здравейте, момичета! Само да споделя, че с мен се свърза Божидара от Турмед. Много добро отношение и търпение към многото ми въпроси, даже и капризи бих казала. Имаме час на 19.08. при доц.др. Гъокхан Демираяк. Бих искала някоя от вас да сподели мнение, но знам, че няма как, защото той е АГ онколог и пожелавам на всички никога да не ви трябва.
Имам, обаче въпроси относно настаняването. Хотелът, който ни предлагат е без тераси, има и стаи с тераси, но се реновират. През Букинг намерих Urban Hotel Bomonti. По картата и отзиви е много близо до Мемориал, но няма паркинг. Ако някой е отсядал в този хотел и е намерил решение с паркинга, ще съм благодарна да сподели.

# 693
Само да споделя като гледате колко е близо да пуснете навигация за пешеходно стигане, защото там заради хълмистия терен нещо привидно на 5 е на 25 минути. Simple Smile

Иначе там в този прахоляк и жега хич не е за тераси, ами за климатик на затворено. 😀

Не знам за паркинг аз, защото ние бяхме в Империум резиденцията срещу Елм хотел, тя е близо до Мемориал и има апартаменти с условия за готвене, пране, с тераса.

Ако прецените, ще дам подробности.

Желая успех!

# 694
Елм е прекрасно решение. Като бивш пушач, да попитам,  терасата е с цел пушене ли е? Всички от хотела слизаха отпред- или на стълбите или отстрани има нещо като висок бордюр, където посядаха . Относно паркинга, предния път като ходихме за снимка, бяхме във хотел на по- централно място и там нямаше шанс да намерим място, ако не беше домакинът, който ни намери място на платен- струваше 25 евро на ден.
Но в района на Мемориал регионът е тип квартален и има много безплатни свободни зони за паркиране, така че мисля, че ще намерите място пред избрания хотел. За Ваше спокойствие, пише им преди да направите резервация и помолете да ви потвърдят безплатен паркинг пред хотела. Там всички са много отзивчиви, така че ,ако има вариант, гаранция ще ви го предоставят.

# 695
Здравейте, момичета! Само да споделя, че с мен се свърза Божидара от Турмед. Много добро отношение и търпение към многото ми въпроси, даже и капризи бих казала. Имаме час на 19.08. при доц.др. Гъокхан Демираяк. Бих искала някоя от вас да сподели мнение, но знам, че няма как, защото той е АГ онколог и пожелавам на всички никога да не ви трябва.
Имам, обаче въпроси относно настаняването. Хотелът, който ни предлагат е без тераси, има и стаи с тераси, но се реновират. През Букинг намерих Urban Hotel Bomonti. По картата и отзиви е много близо до Мемориал, но няма паркинг. Ако някой е отсядал в този хотел и е намерил решение с паркинга, ще съм благодарна да сподели.
Здравейте,
Точно в този хотел бяхме отседнали ние по същата причина - терасата. На около 10 минутки пеша е от Мемориал. От болницата можете да вземете талонче и да паркирате в техния паркинг безплатно, дори да си оставите колата там за целият ви престой. Ние така и не я оставихме там, защото около самия хотел Urban Bomonti има свободна зона за паркиране, дори да няма на момента, направете една обиколка и веднага ще се освободи място. Под хотела има доста добро семейно ресторантче и готвят вкусно.
Аз лично го препоръчвам хотела, останахме доста доволни.

# 696
Отново много ви благодаря!💐
Да, терасата е с цел пушене.
Май ще избера Бумонти, но ще попитам и за паркинга на болницата.
Благодаря ви и успех на всички!👍

# 697
Здравейте, свързах се с координатор на Мемориал, но комуникацията и записването на час вървят доста бавно. По принцип как се процедира – бихте ли ме посъветвали да се обърна към Турмед? Има ли някой, който е подавал заявка към тях, след като вече е започнал комуникация с координатор на Мемориал?

# 698
  • малкия йеросалим
Чета ви отдавна, но не мога да си наредя последовстелността.
Колко време ориентировъчно отнема цялата процедура, колко пъти се налага да се пътува до Турция?

# 699
Здравейте, свързах се с координатор на Мемориал, но комуникацията и записването на час вървят доста бавно. По принцип как се процедира – бихте ли ме посъветвали да се обърна към Турмед? Има ли някой, който е подавал заявка към тях, след като вече е започнал комуникация с координатор на Мемориал?

Лично аз първо се свързах с Турмед, но не мисля, че е проблем да се свържете с тях, или друга фирма, за запазване на час, дори ако вече сте си писали с координатор от болницата. Може да им го споменете. Възможно е да Ви спести време, както и да се възползвате от неща като безплатна нощувка и превоз до хотел в близост до болницата и т.н.

След това вече ще може прецените как да продължите комуникацията с болницата.

# 700
Първо отиване за първичен преглед и да се направят спермограма и цветна снимка там, ако назначат, но най-вероятно ще.

Второ отиване на 2ри ден от цикъл, когато сте се разбрали, че започвате и оставане за около 2+ седмици за стимулацията и пункцията. Тук има възможност за прибиране за около 3 дни между първи и втори преглед ако не ви се седи там.

В зависимост от обсъденото с докторите е възможно да направите направо свеж трансфер 3 или 5 дни след пункцията, но по-често се избира замразен и съответно трябва 3то отиване на следващия или по-следващ месец за трансфера, като ако се проследите преди това в България има как да се отиде само за 2 дни за трансфера, а може и по-отрано да отидете там и там да се подготвяте за трансфера.
Дори и да не е планът да се прави свеж трансфер след пункцията, обаче, те предпочитат да останете там и да чакате за всеки случай, защото обстоятелствата около развитието на ембрионите може да наложат свеж, въпреки плана.

# 701
Трудно може да се отговори на този въпрос. Първо ходене за 2 дни за първични прегледи, второ ходене за стимулация - преглед на 2-ри ден от цикъла и се прибрахме. На 7-ми ден ако не се лъжа от цикъла отидохме с престой 10 дни за стимулация-пункция. Ние правихме хистероскопия там, но това ходене няма да го броя като част от процедурата защото е индивидуално и сама избирате там или тук да се оперирате ако трябва. Сега започваме подготовка за ЗЕТ. На 2-ри ден от цикъла ходих на преглед в България. На 12-ти ден ходих в Истанбул, но се оказва че въртят бавно лигавицата и фоликула и ще ги чакаме да станат достатъчно големи за да започна с прогестерона. Тук е момента с малко иди си ела си. Сега на 18-ти ден от цикъла пак ще ходим до Истанбул да видят как се движат нещата. Ако в града ви има доктори които да преглеждат събота и неделя и успеете да се разберете да им изпращате от тук изследвания, може и тук да си направите подготовката за трансфера. ЗЕТ-а е най-труден за определяне защото се влияе от цикъла - при нормален цикъл от 28 дни , трансфера е около 15-16 ден от цикъла. Но пак всичко се следи с ехограф и кръвни.

Чета ви отдавна, но не мога да си наредя последовстелността.
Колко време ориентировъчно отнема цялата процедура, колко пъти се налага да се пътува до Турция?

# 702
  • София
Здравейте, момчета.
За цветната снимка в Турция има ли анестезия, както в БГ?
Как протича самия процес?

# 703
Здравейте, момчета.
За цветната снимка в Турция има ли анестезия, както в БГ?
Как протича самия процес?

Само ако Вие искате да е с упойка, като се заплаща допълнително, иначе не. Някой ако е правил скоро, може да сподели. Моят опит е от миналата година.

При мен протече много леко, в сравнение с преживяването в България. И двете ги правих без упойка, имам сраствания в таза заради ендометриозата, стеснена дясна тръба и т.н., нищо не усетих в Турция Simple Smile Много са внимателни и спокойни. Други са споделяли, че доста ги е боляло, но е много индивидуално.

# 704
Здравейте... След поредица от неуспехи сме се насочили към Бахчеджи за инвитро процедура.. Как да процедирам? Смятам първо да посетя офиса им в София. Записвам час и след колко време се обаждат, до колко време се организират прегледите. Имам всички нужни хормонални изследвания, епикриза от лапароскопска операция и хистероскопия, две спермограми, цветна снимка (която обаче е от миналата година), изследвания за тромбофилия, вирусология преди няколко месеца ( ще ги приемат ли или ще трябва наново?)
Извинявам се, ако задавам глупави въпроси, прочетох всичко, които беше в заглавния пост, но съм притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт