Хайде на театър - 14

• 40 958
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да, ако искате мога да пусна такава тема в края на годината. 😃 Не знам доколко би имало интерес, но пък можем да се пробваме.

# 151
А защо не и в началото, т.е. сега. 🦊 Да е като номинационна отделна тема.
Ще потърся този топ 10, който сте обсъждали в края на миналата година. Благодаря.

# 152
# 153
  • София
Добре, ще направя по-късно днес или утре и ще дам линк за тези, които искат да се включат.

# 154
  • София
Във вторник бяхме на Великденско вино, хубаво беше, аз много харесвам играта на Владо Пенев.

Предишните дни гледахме Идеалният мъж по препоръки от тук. На мен ми допадна, интересно ми беше.
Според мен играта на актьорите беше много добра, но на мъжът ми му беше скучно. Явно и на други хора, някои не се върнаха след антракта, а един човек зад нас буквално захърка, направо ме смая.

След малко отиваме на Една испанска пиеса, много се надявам да му хареса на мъжа ми, да не спре да ме придружава. Че и Боклук не го очарова...

Февруари ми е пълен: Граф Монте Кристо, Тортила Флет и Лисичета.
За март обаче  почти нямам постановки в календара, само КОварство и любов, много дати не са ми удобни.
Дайте по-подробно мнение за Неделя вечер, заслужава ли си? Само това мога да вместя в удобен ден

# 155
Бях на "Портретът на Дориан грей" - прекрасни ефекти, декор, танци.. наистина като кукли на конци бяха! Актьорите играха добре, но някак липсваше дълбочината, за да се вглъбя съвсем в историята (лично мнение). Първата част ми мина някак твърде повърхностно и набързо загатнато, с малко текст, но после нещата се подобриха и краят беше какъвто очаквах - настръхващ! Оценка 4/5.

# 156
Дайте по-подробно мнение за Неделя вечер, заслужава ли си? Само това мога да вместя в удобен ден
Да, заслужава си. Бих я препоръчала особено ако имате някакъв семеен опит. Засяга теми като брак, изневяра, отношения родител - тинейджър… Има и нецензурирани реплики на моменти, но който е чел Карабашлиев едва ли е изненадан. Чудесен Иван Юруков и приятна изненада от представянето на младата актриса Мартина Тодорова.
А, и да добавя, че на моят мъж също му хареса представлението Wink

# 157
  • София
Благодаря много!
Имаме си сериозен 30-тина годишен опит:)
Купувам ги тогава, докато чакаме началото на Испанската пиеса

# 158
  • София
Неделя вечер е хубава пиеса и според мен, а Иван Юруков ми е любим актьор, така че съм и пристрастна. В Лисичета също прави страхотна роля, май там първо го харесах.

# 159
Неделя вечер е хубава пиеса и според мен, а Иван Юруков ми е любим актьор, така че съм и пристрастна. В Лисичета също прави страхотна роля, май там първо го харесах.

И аз давам положителен отзив за "Неделя вечер". Прекрасен актьорски състав и за мен лично интересен текст. "Лисичета" ми предстои февруари. Blush

# 160
И на мен ми хареса цялостно "Неделя вечер", а приятелката, с която бях, на финала дори се просълзи и искрено ми благодари, че съм я завела на толкова хубава пиеса. Но личното ми мнение е, че можеше да се мине без онези пошли моменти на Юруков с бутилката шампанско и още няколко неща, просто не отива на нивото на Бина Харалампиева. Като изключим това, е смислено и стойностно, тежки теми засяга и времето Ви няма да е пропиляно. Simple Smile
Лисичета пък ми е любима постановка на същата режисьорка и там нямам никакви забележки, 5/5. Simple Smile

# 161
  • София
Заповядайте в темата за номинациите ---> https://www.bg-mamma.com/?topic=1734580.new#new

# 162
  • София
Пак аз. Да благодаря този път за отзивите, коментарите и препоръките за Една испанска пиеса.
Много, много ми хареса на мен. Още съм под въздействието на играта на тези невероятни петима актьори.
Огромно удоволствие ми беше. И се смях от сърце и се замислих, но най-вече се наслаждавах.
Публиката обаче страшно ме разочарова накрая. Не минахме и без трикратно звънене на един и същи телефон, накрая възрастната дама стана от средата на първи ред и си излезе да си проведе разговора, след което най-спокойно се завърна.
За щастие нямаше постоянно кашлящи и говорещи, видимо на доста хора се хареса  и очаквах сериозни аплодисменти, но... Нямаше и три минути ръкопляскания, актьорите се прибраха зад кулисите и всички, освен двама-трима, заедно с нас, си взеха чантичките и си тръгнаха.
Два часа се раздаваха тези хора, играха прекрасно и един бис да няма..Минута ръкопляскане е явно изморителна за публиката или пък мислят, че толкова заслужават...
Мъчно ми е, срамно и ядосано. Това малко ми развали цялото настроение от вечерта.

# 163
Тъкмо си мисля, че скоро не съм чела нищо ново в темата, а аз съм пропуснала, че вече има нова.
Минавам да оставя и аз мнение за Една испанска пиеса в Малък градски. Много много ми хареса, смях от сърце. Хареса ми как актьорите играха ролите на актьори, как се превъплъщаваха в комични образи, а в същото време имаше и сцени с по-дълбок и емоционален заряд. Малко ми напомни на Театър, любов моя, нищо общо със сюжета, но някак имаше подобно излъчване. Актьорската игра беше страхотна, за мен обаче Свтлана Янчева беше върхът, всеки път ме изумява как може да има такова силно присъствие на сцената.

# 164
  • София
Някой гледал ли е тази постановка на ДТ Пловдив? Ще гостува в Театро и се чудя да взема ли билети:

https://dtp.bg/show/venecianska-zagadka

Общи условия

Активация на акаунт