Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 14 541
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря, това го минаваме успешно и старт бутона почва да мига, но при натискането му се чува сигнал и дотам. Машината не започва работа. Ако я изключим и включим бързо успява да тръгне но не ми се вижда нормално да трябва супер бързо да се настройва за да тръгне. Отделно след като свърши пране не иска да се отключи люка.
Изчерпаха ни се идеите и май ще трябва да звъним в сервиза или да я връщаме…

# 271
За включването не знам, но съм имала пералня, на която не се отваряше люкът веднага след края на програмата, а минути по-късно (не знам точно колко), вероятно е някаква защита.

# 272
Ако е включена фазата против намачкване, няма да се отвори. Тя може да бъде прекъсната с кратко натискане на бутона. Чува се щрак- щрак и вратата се отключва.
Това са само предположения за проблема.
Повикайте сервиз да си я видят.

# 273
Здравейте, в крайна сметка се спряхме на АEG LWR98165XE. На първо четена уреда е супер, но явно ние сме назад с технологиите и така и не успяхме да я подкараме нормално. Най-големи проблем е че като заложим програмата и направим нужните настройки, натискайки бутона за старт нищо не се случва. Явно ние не правим нещо както трябва и бих бил благодарен за съвет.
Честита.
Първо се пуска уредът от най-долиния ляв бутон (ваше ляво като застанете срещу дисплея), след това избирате програма и допълнителни настройки към нея и най-накрая натискате бутонът "старт", който е на най-долния ред пак в края, но ваше дясно.
Благодаря за помощта!

Стана в тази последователност, вече 3-та пералня пускаме в тази последователност и засега всичко е наред.

Благодаря за съветите.

# 274
  • София
Здравейте в търсене сме на комбинирана пералня със сушилня.
Набелязала съм една Бош ,моля за мнения
https://www.technomarket.bg/sushilnq/bosch-wnc254a0by-i-dos-09224078
Може и препоръки за други марки и модели.

Какво мислите и за Миле,доста над бюджета ми е ,но ако си заслужава може да обмислим варянта.Например тази
https://www.technomarket.bg/sushilnq/miele-wtd160wcs-09186488.

# 275
Здравейте, мили дами! От една година ползвам комбиниран уред АЕГ LWR98165XE. Досега напълно безпроблемно. Днес при зададен цикъл за пране и сушене с отложен старт, който очаквах да е приключил, докато се прибера от работа, ме завари код за грешка Е20. В инструкциите пише, че уредът на източва вода. Пише да задам програма за източване, но не мога да разбера коя е тази програма. Моля за съвет Cry

# 276
Здравейте, мили дами! От една година ползвам комбиниран уред АЕГ LWR98165XE. Досега напълно безпроблемно. Днес при зададен цикъл за пране и сушене с отложен старт, който очаквах да е приключил, докато се прибера от работа, ме завари код за грешка Е20. В инструкциите пише, че уредът на източва вода. Пише да задам програма за източване, но не мога да разбера коя е тази програма. Моля за съвет Cry
Последната програма- Spin/Drain , то си е ясно написано на дисплея. Като приключи уреда отвори помпата и я почисти. Светни и с фенерче, за всеки случай, да видиш дали около перката на помпата да не се е омотало нещо. Колко често чистиш филтъра на помпата?

# 277
Последната програма- Spin/Drain , то си е ясно написано на дисплея. Като приключи уреда отвори помпата и я почисти. Светни и с фенерче, за всеки случай, да видиш дали около перката на помпата да не се е омотало нещо. Колко често чистиш филтъра на помпата?

Мисля че доста рядко. Откакто я имам 2-3 да съм го чистила, което явно е грешка. Вие колко често го правите? Сега писах програмата. Ще отворя филтъра след нея.

# 278
За една година 2-3 пъти са напълно достатъчни. Сега просто проверете да няма нещо там.

# 279
За една година 2-3 пъти са напълно достатъчни. Сега просто проверете да няма нещо там.

Аз съм в шок - филтърът беше съвсем чист, но като го извадих, намерих зад него една цветоулавяща кърпичка. Как изобщо е успяла да стигне до там. Повече няма да ползвам такова нещо. Сега работи нормално. Много Ви благодаря за съветите!

# 280
Точно това очаквах да намерите. Аз използвам такива кърпички, но ги слагам в мрежичка за пране. Много са коварни тези кърпички и при всички перални все някога успяват да се промъкнат. Хубав и успешен ден.

# 281
  • София
Здравейте,
В процес на избор сме на комбиниран уред.
Моля за вашето мнение: голяма ли е разликата между AEG 8-ма и 9-та серия?
Мястото, което имам е точно 87,5см височина. Ако взема 9-серия ще има точно 0.5см отвор над уреда. Това ме притеснява. Дали ще е проблем за работата му?
Докато 8-ма серия има размери на сегашната ми пералня..
Весело посрещане на Новата година Blush

# 282
Разликата е огромна и изобщо няма място за сравнение. Девета серия има филтри за мъхове и суши с термопомпена технология като нормалните сушилни.
Осма серия са си най- обикновени с нагревател, съответно високи температури, харчат и вода за да се охлаждат докато сушат. Нямат никакви филтри за мъхове.  Не си струват парите.
От комбита единствено 9 серия и аналогичния модел на Електролукс, за който пита в другата тема и ти дадох линк.
Половин сантиметър под плота не е проблем. Моята я използвам така на вилата вече пета или шеста година. Преди това я използвах две години в другото жилище.

# 283
+1 за поста на Петя. Спести ми писането.

Обаче проверете височината поне в четирите ъгъла и в средата, а не само отпред. Може да има изненада някъде.

# 284
  • София
+1 за поста на Петя. Спести ми писането.

Обаче проверете височината поне в четирите ъгъла и в средата, а не само отпред. Може да има изненада някъде.

Да, благодаря за това напомняне! Ще измеря навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт