Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 11 806
  • 264
  •   2
Отговори
# 255
Аз преди години купих едни силиконови топки с бодлички, като таралежчета. Пуснах ги няколко пъти в сушилнята и после мърморех, че освен да събират коса (имам дълга къдрава коса и каквото и да правя, все някъде по дрехите има косъм, не мога да видя и почистя всички предварително, а тогава и падаше повече по някаква причина), друго не правят. После се светнах, че всъщност на конкретните топки именно това е и вероятното предназначение - да събират козинка от домашни любимци, ама у дома аз ги замествам успешно  Simple Smile
Та, друга полза не видях. Бяха и доста шумни, та не ги ползвам вече.

# 256
Кой има време да чака пералнята да свърши, да размотае дрехите и после да пусне сушилня? Освен ако не пускам пералня само вечер след работа или през уикенд, в който не излизам никъде, не знам как ще стане.

# 257
Е, то не отнема повече от 2-3 минути, не е до време, а до навици. Аз също в повечето случаи вадя дрехите преди сушене (изключение правя за хавлиени кърпи и халати), защото някои суша на деликатна, други на интензивна програма, а автоматичното сушене при мен е с интензивна. Понякога пък има в пералнята дрехи, които не са подходящи за сушилня - тях вадя и суша на закачалка. 

# 258
Кой има време да чака пералнята да свърши, да размотае дрехите и после да пусне сушилня? Освен ако не пускам пералня само вечер след работа или през уикенд, в който не излизам никъде, не знам как ще стане.
Който има отделни уреди какво прави? Оставя ги сами да се преместят ли...
Пуска се пералнята да пере с отложен старт и да  е готова като се прибере човек.

# 259
Който има отделни уреди какво прави? Оставя ги сами да се преместят ли...
Пуска се пералнята да пере с отложен старт и да  е готова като се прибере човек.

Ако имаш отделни уреди, да. Аз имам комбиниран и често го пускам през нощта, за да е готово всичко сутринта. Много рядко пускам два отделни цикъла.

# 260
Здравейте, имаме комбинирана машина Bosch WVG30441EU/01. Ползваме от 2016г. и до момента не е имала никакви проблеми.
Всичко си работеше допреди седмица, когато спря да суши. Комбинираната програма изпира отлично, но след центрофугата  не иска да изсуши дрехите. Пускаме на режим Intensive Dry и има някакъв резултат но е минимален.
Идваха от оторизирания сервиз и констатацията беше актвирана термозащита. Уж я рестнаха и би трябвало да работи, но резулата няма. От сервиза предложиха да и се направи профилактика в размер на 250 лв., но се съмнявам че ще има някакъв резултат.

Чудим се какво може да направим за да я върнем към работещо състояние или да минаваме на покупка на нов уред.

Благодаря предварително за съветите!

# 261
  • Велики Преслав
Тая защита дето са я ресетнали е един биметален “кликсон” дето дето с времето когато пластинкйта му остарее се усуква и изключва преждевременно. Купувате си нов на същата температура, щателно измиване на въздуховоди и ламелите на турбината, защото от намален въздухопоток се получава същото е готово.

# 262
Благодаря за съвета. Ще пробвам, така или иначе нищо не губим. Simple Smile

# 263
  • България
Здравейте, в търсене сме на комбинирана пералня и сушилня, тъй като нямаме никакво място за отделни уреди. Попаднах на този модел на Gorenje, но не съм сигурна дали си заслужава.. Някой купувал ли я е? В описанието пише пране + сушене= 600 минути 😱 и съм малко в шок. Ще съм благодарна за мнения.

👇

# 264
Прочети назад. Има само две марки комбита, които се отличават от останалите с термопомпа и филтър за мъхове. Но цената е поне двойна.

Общи условия

Активация на акаунт