Гардаленд - през Милано/Бергамо тема 2

• 3 366
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря! И хубаво време ще ни трябва, че за първите дни на юли дават по 50% дъжд. Ама каквото - такова, дано да не вали по цял ден само Laughing

# 61
  • Sofia
Здравейте,

За отстъпки за Гардаленд можете да погледнете в приложението на Лидъл. Избирате Италия, а не България и понякога има талони с 50% отстъпка или 2-ри билет безплатно.

# 62
Благодаря! Гледах ги и тях, но нямаше отстъпка за двудневните. Ще следя.

# 63
Здравейте,

За отстъпки за Гардаленд можете да погледнете в приложението на Лидъл. Избирате Италия, а не България и понякога има талони с 50% отстъпка или 2-ри билет безплатно.
Аз исках да ползвам кода за отстъпка от приложението, но после в сайта така и не успях да ги платя. Не знам какъв беше проблемът..

# 64
  • Абсурдистан
При мен регистрацията в сайта им не става нито с номер на А1, нито с такъв на виваком. Писах им -нищо.
Някой да му хрумва нещо умно за изход от ситуацията, за да се купят он лайн.

# 65
За съжаление с BG номера не се получава.
За момента се сещам варианта на място в хотела да помолите на рецепцията с техен италиански телефонен номер.
Ако някой има други предложения да сподели.

# 66
  • Бургас
Здравейте! Аз миналата година купих билети от приложението Headout. Там излизаха най- евтино.

# 67
  • София
Оле, хора!
Пътуваме с кемпер из Италия, плановете ни бяха съвсем различни и бяхме днес в Комо, но там започнаха бури и се отправихме надолу към Гарда, междувременно решихме утре да отидем на Гардаленд и сега, докато влизам да прочета съвети и информация, разбирам, че рожденници влизат безплатно, а аз имам рожден ден утре 🤦🤣
Отделно имаме едни талони от чипс или снакс, които дават безплатен билет при покупка на два стандартни, а ние сме точно четирима, което значи, че утре ще трябва да платил само два билета.
Само се включвам да кажа, че е голям късмет, че последните дискусии са за безплатния вход 😆

# 68
Еха, супер стечение на обстоятелствата! Да си изкарате супер и весел рожден ден!

# 69
Днес се връщаме от там и ще споделя максимално подробно, докато не съм забравила подробностите.

БИЛЕТИ. Първо със закупуването на билети. Ние искахме за 2 дни. В нито едно приложение не намерих действаща такава оферта, освен в техния сайт. Както казахте с БГ номер не става, защото не получаваме кода, който изпращат. Затова предупредих приятелка с английски номер, като получи код да ми го напише и така купих билети за 2 дни. Предполагам каквито и познати да имате в Европа ще стане ако дадете техния номер.

ПОЛЕТ: Летяхме от София до Бергамо-Милано и обратно.

НАСТАНЯВАНЕ: 3 нощувки в Castelnuovo. При букването уж гледах, писах на хазяйката близо ли е до парка, тя каза на 700м от спирката на безплатните шатъли и повече не проверявах. Мястото се оказа много странно. В нищото, в едни лозя и царевици. Ако си с кола беше мн спокойно и тихо, но без кола повървяхме 2.2км до най-близкия хранителен магазин. От пискиера купихме бус билети до там от машина, никой не може да каже кога ще дойде буса. След 2 часа чакане се свързахме с хазяйката и обясни да хванем шатълите и да отидем. Та мястото си беше хубаво, стига да бяхме се информирали предварително. 1 вечер в Бергамо-последния четвърти ден. Мястото, където нощувахме беше уникално. На 3мин пеша от гарата и на 3мин пеша от центъра. Заслужава си да се отдели 1 ден за разглеждане на Бергамо. Като обясня надолу за придвижването, ще кажа и за града.

БУСОВЕ И ВЛАКОВЕ: От летището ни привика една мила дама, продаваща билети за бусове. Питахме има ли директен за Пискиера-нямаха. Предложи ни билети до Бреша и от там да хванем влак. Така и направихме, въпреки че и до Бреша трябваше влак да хванем, много по-често идват и излиза по-евтино. Стигнагме в Бреша с бус. Автогарата и жп гарата са на едно. От там вече започнахме сами да се обслужваме. На машинки Трениталия въвеждаш къде отиваш и колко медта и разпечатва билети. До тях има по-малки машинки, на които билета трябва да се валидира. Имаше влак за след 5 мин, решихме да не рискуваме и взехме следващия, но сварихме по-ранния, питахме и казаха, че няма проблем да пътуваме и с него. Гарата на Пискиера е на удобно място, разходихме се пеша покрай езерото, после се настанихме. Наобратно пак прикачахме в Бреша. До Бреша с влак 5.20 евро на човек, от Бреша до Бергамо пак толкова. На гарата на Бергамо си купихме 24 часов билет за всички транспорти- 8.50 евро. В него включва градски транспорт, изкачване и слизане с фоникуляра до стария град (заслужава си разходката там) и рейса на другия ден до летището. Хваща се пак от гарата, рейс номер 1 ( само 1, не 1А,1Б...) Първият рейс е в 5.00 и минават на 20мин. За 12мин ни закара до летището.

ШАТЪЛ: Има постоянни безплатни шатъли от и до гарата на Пескиера и от и до хотела.

ГАРДАЛЕНД: Опашки на касите няма. Шоуто по откриването в 10 беше готино. Първият ден започна леко валежно. Купихме дъждобрани от магазина пред парка и вътре ги има навсякъде 7.50  евро. Не знам дали заради времето или защото беше петък, опашките бяха много малки- между 10 и 20мин. Предишният път като ходихме, чакахме между 40 и 60 мин. Ние сме от ненаситните, екстремни семейства, които почти не спират от 10 сутринта до 22.00 вечерта, но мога да кажа, че можеле да минем и с 1 ден. За справка: 1ви ден 6 пъти обливиан, 3 пъти торнадо (качете се веднъж, гадно е за главата, на третия път децата получиха сътресение), 4 раптор, на водните по 2 пъти, мамут- 2пъти, спейса-1 път и още няколко по-скучни-кина, лабиринти и т.н. по веднъж. На едно пускане на обливиан ни заваля мн дъжда и след нас спряха всички влакчета. Може би за около 30мин и после ги пуснаха. При лек дъжд си работят. Вторият ден беше по-айляк. Не бързахме, навряхме се във всякакви щуротии. Въпреки че беше събота, пак не бяха дълги опашките. Обливианът го пуснахме 4 пъти този ден, но и към 19.30 нетипично за нас решихме да спрем с оливането и да си тръгнем.

ГАРДАЛЕН ЦЕНИ:
Билети за 2 дни-59 евро на човек
Дъждобран с динозавър-7.50
Бира-5.5
Гофрета с шоколад-4.5
Картофи със сосове 7.90
Фокача -7.50
Пици-13
Скрежина-5.5
Бургер меню-13
Шишчета с картофи-20
Снимка- на Торнадото 6 евро, на повечето 8.90
Можеш да си носиш в раница храна и вода. На входа проверяват, но само за оръжие. Има места, където можеш да си налееш вода.

Още нещо щях да пиша, но изключих. Надявам се да е полезна информацията.

# 70
Здравейте!
И аз организирам семейно посещение за края на месеца. Всичко написано ми беше изключително полезно и благодаря а всички за споделеното. Само едно не ми стана ясно, не намирам информация и в сайта на парка. Мисля да вземем двудневен билет за парка и Леголенд, плюс аквариум, но без фаст пас, дано няма големи опашки. На адреналиновите няма да се качваме така или иначе. И на въпроса -  За аквапарка предполагам, че ще има шкафчета и съблекални (и се надявам, че са сигурни,защото едни приятели април месец ги бяха "оправили" в Терме, в Букурещ), обаче за самия парк дали можем да ползваме някакви шкафчета за личен багаж? Не виждам как ще се возим тук там с раница и/или чанта, а не ми се иска да сме отделно - аз и детето или мъжа ми и детето.
И другото - правилно съм разбрала за този вид билет : първи ден задължително е Леголенд, втори ден остава Гардаленд. Аквариума може, когато решим от двата дни?
Извинявам се, че ми е малко хаотична мисълта. Подреждам план за Гарда и за Милано и станах разногледа 🤣✌🏻
Благодаря отново на всички!

# 71
Ние в аквапарка не сме влизали, само за атракциите споделям -има шкафчета, може би не на всички атракции, но има и са срещу заплащане. Но повечето хора просто си оставят раниците в началото на опашките, нахвърляни на земята. Моят мъж и едното дете се качваха и на най-екстремните -там даже и телефоните си оставяха, имало нещо като рафтчета/шкафчета непосредствено преди качване. Но са открити, в смисъл - не персонални, а общи. После на слизане си ги взимали.
За аквапарка мисля, че трябва да се доплати  към стандартния билет.

# 72
Оле, хора!
Пътуваме с кемпер из Италия, плановете ни бяха съвсем различни и бяхме днес в Комо, но там започнаха бури и се отправихме надолу към Гарда, междувременно решихме утре да отидем на Гардаленд и сега, докато влизам да прочета съвети и информация, разбирам, че рожденници влизат безплатно, а аз имам рожден ден утре 🤦🤣
Отделно имаме едни талони от чипс или снакс, които дават безплатен билет при покупка на два стандартни, а ние сме точно четирима, което значи, че утре ще трябва да платил само два билета.
Само се включвам да кажа, че е голям късмет, че последните дискусии са за безплатния вход 😆

Получиха ли се нещата?

# 73
  • София
Даа, страхотно беше. Ще напиша подробен пост ❤️ С лична карта отидох до мястото, където правят проверка на багажа, там е Информация и веднага ми дадоха билетче и значка, с която може да повтаряш всяко возене още веднъж с един придружител (ако ти дадат, може и цялото семейство), имаш право на някакво сладкишче някъде, но не разбрах къде, но двукратното возене е голяма привилегия, само дето го разбрахме към края на деня 🤣

# 74
Здравейте! Ще пътуваме голяма компания до Бергамо на 18.09 от там мислим да наемем коли под наем и се отправяме към Пескиера дел гарда.Резервирали сме нощувки в къмпинг Бела Италия. Дъщеря ми има рд на 19.09 и ще посетим в деня Гардаленд . Тъй като билета за рождениците е безплатен как трябва да процедираме с билетите. Да закупим онлайн за другите и за рожденичката на място или и аз незнам? Имате ли препоръки за коли под наем с не толкова голям депозит?
Ще бъдем 3 нощувки там като 1 ден Гардаленд,ня следващия Зоосафари и градчетата в околноста,също мислим и монте балда да посетим и да се качим с лифт до друго езерце ,ако не се лъжа нещо такова беше.Моля за всякакви тънкости и препоръки ако има да споделите.Надявам се да изкараме един страхотен рожден ден на пубертета

Общи условия

Активация на акаунт