Отговори
Здравейте на всички!

Обмислям много скоро да отворя магазин за детски стоки, включващи детски дрехи за възраст от 0 до 6 години, памперси, пюрета, каши и много други артикули, необходими за бебета и деца. Имам помещение в централната част на града с лесен достъп. Разполагам със свободен капитал за зареждане на стока и за закупуване на всичко необходимо, за да изглежда магазинът добре отвътре и отвън. В момента ми се прави проект за интериора.

Засега всичко изглежда добре, но се затруднявам със зареждането на стоки. В града масово се продават турски стоки, а аз търся нещо по-различно и интересно. От известно време усилено търся, но все още нямам резултат.

По-голямият ми проблем е зареждането на бебешки храни, пюрета, каши и памперси. Всичко, което намирам, е на по-високи цени от това, което купувам от друго магазинче в града, камо ли да сложа надценка, дори и минимална.

Има ли някой, който би могъл да ми даде съвет за доставчици?

Много благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 14:54 от МиленаВасилева

# 1
Свържете се с доставчиците на другите магазини - колкото повече магазини зарежда един доставчик в определено населено място, толкова по-лесна и евтина му е логистиката, и е по-склонен към отстъпки. Ако е някой страничен, който ще се разкарва до града ви само за вашия магазин, нормално е в началото да дават по-високи цени.
Другият начин е, да пътувате вие, и да си пазарувате директно от борсите, но и тогава ще трябва да си калкулирате транспортните разходи.

# 2
Свържете се с доставчиците на другите магазини - колкото повече магазини зарежда един доставчик в определено населено място, толкова по-лесна и евтина му е логистиката, и е по-склонен към отстъпки. Ако е някой страничен, който ще се разкарва до града ви само за вашия магазин, нормално е в началото да дават по-високи цени.
Другият начин е, да пътувате вие, и да си пазарувате директно от борсите, но и тогава ще трябва да си калкулирате транспортните разходи.
Имате ли представа как мога да намеря контакт с дистрибутори, които вече зареждат стоки в нашия град? Ще бъда благодарна за всяка информация или насока, която можете да предоставите.

# 3
Имате ли представа как мога да намеря контакт с дистрибутори, които вече зареждат стоки в нашия град? Ще бъда благодарна за всяка информация или насока, която можете да предоставите.

Осъществете малко шпионаж на конкуренцията - обикновено микробусите и камионите, които зареждат, са брандирани. Или просто звънете по фирмите и питайте дали имат клиенти във вашия град и искат ли да си разширят доставките.
Дори да кажете кой е града, ако има някой, който да е наясно, той ще е от вашия град, или от пряката конкуренция Smiley

Такъв тип информация наготово няма кой да ви даде. Ще трябва да се потрудите малко, за да изнамерите най-доброто за себе си.

# 4
Нямаш доставчици, но ти правят проект на интериора?! Смело!
Много зависи кое е населеното място и хората в него. Каква ти е конкуренцията. В населено място с малко финансови възможности не можеш да продаваш чист памук и био храни, те си знаят, че “… баба ти едно време само био пащърнак е яла …”. Ако имате големи бебе борси или ДМ в града не мисля, че може да се конкурираш с тях и да очакваш големи обороти. Ни знам как очакваш да ти дадем контакти на доставчици, които да ти дават добри доставни цени?

# 5
  • Melmak
Имам чувство, че през месец се пуска тема, свързана с бизнес с детски дрешки, аксесоари и храна.

Истината е, че ти трябва бизнес план. Звучиш като да го нямаш. Не знаеш доставчик на каква цена би те снабдявал с пюре. Ами то едно от първите неща е това, нали трябва да сметнеш тия стоки при какви обороти ще ти носят печалба, понеже разходите си вървят, а приходите може да не ги покриват.

Друг важен въпрос - кои са ти конкуренти? На какви цени продават.

# 6
Имам чувство, че през месец се пуска тема, свързана с бизнес с детски дрешки, аксесоари и храна.

Истината е, че ти трябва бизнес план. Звучиш като да го нямаш. Не знаеш доставчик на каква цена би те снабдявал с пюре.

Важното е интериор да има, а пък разрешителните от БАБХ или ОДБХ , регистрации и заявления в общината, СТМ, разрешения за въвеждане в експлоатация  и липсата на стока или идея откъде да се вземе тази стока са нищо работа, от днес за утре се оправят.

# 7
Много трудно начинание. Защото повечето стоки са налични онлайн и в много от случаите с безплатна доставка.
Големите  доставчици могат да си позволят да продават на промоции, в малък магазин това на практика е невъзможно.
Аз лично изключително рядко пазарувам дрехи в реален магазин, дори детските дрешки. В колкото детски магазина да съм влизала, всичко е китайско или турско. Рядко се намират наистина хубави неща и отнема много време. Вероятно повечето такива магазинчета поръчват от китайците евтино.
За млеката и пюретата не мога да кажа, но те пък са налични във всеки супермаркет.
Все пак зависи от мястото, където сте, има ли много други магазини, има ли по-платежоспособни хора, които да могат да купуват по-качествени неща, но съответно на по-висока цена.

# 8
Конкуренцията е убийствена, сигурен съм че наблизо до вас има поне още един физически магазин, да не говорим за онлайн. Но това не трябва да ви отказва, ако сте надъхани имате излишен бюджет и решени, може би ще успеете.
Следете всеки ден новите тенденции в търсенето на "мамите", особено за нови играчки или мода. И се опитвайте да се снабдите навреме с тези стоки, преди масово да са изчерпани,

# 9

Истината е, че ти трябва бизнес план. Звучиш като да го нямаш. Не знаеш доставчик на каква цена би те снабдявал с пюре.

Важното е интериор да има, а пък разрешителните от БАБХ или ОДБХ , регистрации и заявления в общината, СТМ, разрешения за въвеждане в експлоатация  и липсата на стока или идея откъде да се вземе тази стока са нищо работа, от днес за утре се оправят.
Имаме регистрирана фирма магазина е със статур за търговска дейност . Чакаме разрешение от общината ( удостоверение за търпимост) или Влизане в експлоатация ни искат от БАБХ  . Гледаме всичко да върви успоредно не пропускам нещата обичам всичко да е законно и както трябва !

Нямаме големи магазини в града освен Калфланд и Лидъл но масово хората пазаруват от две други малки магазинчета които дават по-добри цени. Винаги има хора в тях но са много малки магаизнчета добре заредени но малки . Изчакваме се пред вратата на студа защото вътре няма място от стока . При мен има място и за стока и за хора . Магазините за дрехи са или тъурски срвнително евтини или пак турси но в "елитен" магазин на тройна цена . Смятам че с подходящите доставчици и добра инвестици ще привлека хората да пазаруват от мен .

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 09:52 от МиленаВасилева

# 10
Браво, че си мотивирана!
Трябва първо хубаво да познаваш клиентите. Една стока не е само цената, на която се предлага. Не можеш да продадеш на някого бебешко боди за 25 лева от какъвто и да е памук при каквито и да е добри условия когато той е готов да даде за него 10 и да чака на студа отпред.
Ако мислиш да се конкурираш само на цени ще загубиш. Виж във форума - хората купуват за себе си и децата си дрехи от китайски сайтове, произведени при ужасни условия, струващи никакви пари, предлагащи никакво качество … не ги интересува доставката, сървиса който им се предлага, не се замислят за вредността на материите и боите … те знаят, че за тези пари купуват буклук и са на мнение, че за парите на нов качествен продукт ще предпочетат да си купят 5 нискокачествени. Първо избери на кого искаш да продаваш. Вие се познавате. И тогава подбирай какво да продаваш. За мен нямаш шанс във висок ценови сегмент, по-скоро те виждам среден. Знаеш ли, че хич не ги интересува, че при теб е просторно и топло ако е с 3 лв по-скъпо? За това трябва да привличаш с други неща. Какви са можеш ти да отсееш. Аз например не отивам да пазарувам там, където няма къде да паркирам, независимо от цената (за голямо пазаруване говоря), пазарувам с неохота на места, където няма ъгълче за децата, или място за сядане на придружител, няма пробна или е пълна с кашони стока, продавачката пуши отпред, опитват се да ми продадат неща, които не искам, не предлагат разнообразие, продавачката не знае какво продава, не мога да върна нещата при проблем, не се плаща с карта и мноооого други. Ще отнеме време докато намериш своята клиентела, но трябва да си избистриш нещата и да имаш ясна цел.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 11:39 от Di Soleil

Общи условия

Активация на акаунт