Проблем със стомаха

• 242
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,
поради проблеми със стомаха бях на рентген с контрастно вещество.
Бихте ли споделили дали според вас това което са описали е повод за някакво притеснение

# 1
Имаш рефлукс, затова предполагаемо имаш киселини. Вероятно това е в резултат на малка хиатална херния (херния на диафрагмата).
Не знам дали си правила гастроскопия, но те съветвам да си направиш, тъй като ще даде още по-ясна картина на положението ти.
Иначе - нищо кой знае колко необичайно, много хора (вкл.и аз) са с такъв проблем. Налага се медикаментозно лечение, диета, разни промени в начина на живот и това е общо взето, поне на база на това изследване.

# 2
Рефлуксът е не установен с гастроскопия, доколкото виждам?
Повод за притеснение няма, но се налагат промени в начина на живот. Пиши ми на лично съобщение, ако искаш, имам брошура с указания и мога да ти я снимам - кога, как и какво се яде, какво се избягва, как се спортува, как се спи и т.н. аз докато пия лекарства нямам проблем, спра ли ги, веднага, на следващия ден се започва със страшни киселини, ако се отклоня режима. Ако го спазвам, нямам нужда от лекарства. Ако не е правена гастроскопия те съветвам и аз да направиш, защото може киселините да са ти увредили хранопровода или стомаха - тогава си трябват и лекарства, и нито милиметър отклонение от режима.

Общи условия

Активация на акаунт