На море в Гърция 2025

• 61 684
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Какво му е на Никити?

Там има доста пространство за разходка по крайбрежната улица.

# 76
  • София
Сега ми се иска да букнем нещо на Кефалоня.
Започнах да гледам хотели и къщи, но все пак ще се радвам някой да сподели дали някоя част на острова е за предпочитане - трябва ни близък пясъчен плаж и място за вечерни разходки, защото седене в таверна от 19 до 23ч не е нашето прекарване в летните вечери....

Ние отседнахме в Кателиос, тук - https://maps.app.goo.gl/bvWR37pSTp7RQXhh8
Има ги в букинг - https://www.booking.com/hotel/gr/peristera.bg.html?aid=318615&am … mp;lang_changed=1
Това бяха най-гостоприемните ни домакини ever.

# 77
Ние се отказахме от Корфу. Не харесах апартаменти, другото е ферибота, който е още час и половина.
Оставаме си за Лефкада, ще търся обаче друг апартамент за нощувки, да бил по-близо до Василики, защото там мъжът ми имал точки за риболов.
Ние останахме много доволни от Pension Holidays във Василики, две поредни години миналата и по миналата ходихме Simple Smile

https://www.booking.com/hotel/gr/pension-holidays.bg.html?aid=23 … type=total&ucfs=1&

# 78
Планирам почивката ни на Крит и ми възникниват въпросителни.
Наемали ли сте автомобил през rent-a-car-crete.gr ? Надеждни ли са ? Не изискват предплащане, няма депозити, цената им е приемлива.
Ние кацаме в Хераклион, където следва да вземем кола и да потеглим още същия ден към Ритимно - идеята е да се придвижим в западна посока поне малко, предвид че там са ни основните цели - Балос, Елафониси, Фаласарна, Кедродасос.
В Ритимно планирам две нощувки:
- след първата идеята е да посетим Превели, като го съчетаем с Калипсо(изглеждат на близо)
- след втората да потеглим към Кисамос, където ще бъдат следващите ни 4 нощувки - пътьом какво бихте препоръчали? Къде да спрем за плаж? Да си причиняваме ли Ханя за обяд и разходка или би било твърде натоварващо откъм хора, трафик и лудница? За началото на септември иде реч.
Навръщане към Хераклион също бихме съчетали с плаж и/или разходка. Преди полета имаме нощувка и в Хераклион.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 15:01 от Miroslava Petkova 671621

# 79
  • София
Колкото и да е лудница, не бих подминала Ханя, още повече пък ако така и така минавам наблизо.
Ние бяхме там през Ковидната 2020 и не знам какви са навалиците обикновено, и все пак…. бих отишла да разгледам за няколко часа.

# 80
Вчера обсъдихме с мъжа ми почивката и решихме, че мрънкащото хлапе няма да издържи до Корфу (или няма да издържим ние на неговото мрънкане) и направих междинна нощувка в Мецово. Видя ми се хубаво планинско градче. В всеки случай, в тази част на Гърция съм минавала само транзит до Игуменица и ще ми е интересно да видя нещо различно. В старите теми е коментирана някаква форумна таверна, може ли да ми пишете коя е, защото имаше линк за поне 2 в различните теми?

# 81
  • София
Доколкото си спомням, тази беше много, много похвалена в темите - Το Κουτούκι του Νικόλα - https://maps.app.goo.gl/5dLVFNj5VvXRNWju7 - но не помня по каква причина когато ние отидохме там, не останахме, а потърсихме друго място. Май нямаха кокореци тогава.

# 82
Здравейте мили дами!
Не успях да разбера от първият пост нещо.
Не съм омъжена. Имам детенце. Нямам такава декларация за минаване на граница.
Мога или не мога да изведа сега детето през Маказа по време на Шенген, без писмено позволение от бащата?
( Ще извадя паспорт на детето лятото )
Няма как да се издаде паспорт без бащата. Така че препоръката ми е да заверите и декларация. Да не се окаже, че за пред властите сте отвлекли собственото си дете, ако бащата сигнализира
Ау, това не го знаех.
Ясно... ще си останем и без паспорт. Ще се пътува до черноморието в такъв случай.

# 83
Планирам почивката ни на Крит и ми възникниват въпросителни.

В Ритимно планирам две нощувки:
- след първата идеята е да посетим Превели, като го съчетаем с Калипсо(изглеждат на близо)
- след втората да потеглим към Кисамос, където ще бъдат следващите ни 4 нощувки - пътьом какво бихте препоръчали? Къде да спрем за плаж? Да си причиняваме ли Ханя за обяд и разходка или би било твърде натоварващо откъм хора, трафик и лудница? За началото на септември иде реч.
Навръщане към Хераклион също бихме съчетали с плаж и/или разходка. Преди полета имаме нощувка и в Хераклион.

Не бих пропуснала Ханя, макар и с навалици по улиците, на нас много ни харесва. И двата пъти, когато сме били на Крит ходихме и до Ханя.
Превели бих го пропуснала, хареса ни само от високото, слязохме до плажа, но не ни хареса и си тръгнахме. Малък плаж, много хора, камъни.

# 84
  • София
Miroslava Petkova 671621, според мен с този план ще прекарате твърде много време в пътуване. Ние имахме подобна програма за 7 нощувки, но летяхме до/от Ханя и спахме 3 нощи в Плакиас и въпреки това навъртяхме 800 км. и доста часове изкарахме в колата. Щом летите до Ираклио, по-добре разгледайте източната част на острова и тя си заслужава, а оставете западната за следваща почивка. Това, разбира се, е моето мнение, надявам се да не се обидиш, че го пиша. Ако обичате да пътувате, може и да е добра програмата, но трябва да сте наясно какво избирате. И все пак отивате да си починете. Моят съпруг се сърди, ако трябва да шофира по няколко часа на ден по време на почивка, вместо да си лежи на плажа. Крит е голям остров, но не се пътува бързо, дори по основните артерии има ограничение от 70 км/ч, а планините от север на юг и обратно се прекосяват бавно. Чувала съм обаче и за хора, които успяват да обиколят целия остров за седмица и остават доволни. За мен това е лудост и няма смисъл да се отмятат места, без да можеш да им се насладиш за няколко часа. Моят план също беше малко по-амбициозен, отколкото ми се искаше, защото реално някои неща отнемат повече време от планираното и после трябва да се бърза, което е неприятно. Почти винаги се налага и да се откажа от някои набелязани места поради липса на време. Така че, ако запазиш плана, направи и Б вариант, който да е по-лежерен и да си наясно кое може да се пропусне.

# 85
Здравейте ! Със семейството ми обмисляме тази година да почиваме в Гърция. С дете на 3 години сме, което много обича водата. За сега сме се спрели на Неа Перамос, Неа Ираклица, Аспровалта, но се колебаем кое да изберем. До сега не сме ходили там и не знаем нищо за тях. На коя от изброените дестинации плажа е по-подходящ за малко дете?  И като цяло не само плажа, а и селото. Благодаря предварително да мненията

# 86
Миленка-д, ама какво да се сърдя - нали пиша, за да срещна различни гледни точки. Лятото на 2024та направихме близо 1000км за 7 дни в Италия. Там също имаше немалки ограничения и редовно карахме с 70-80км/ч. Нощувките в Ритимно ги правя, за да съкратя пътя от-до, след което се позиционирам на час-час и нещо максимум доколкото се ориентирах. Резервацията ни е за Платанос по-точно дори, откъдето до Елафониси ни го дава час и 5 минути. Разделяме 1 ден за Елафониси и Кедрадасос.
Втори ден Фаласарна - той е най-близо до Платанос. Кажи го 20-30 минути път. Все пак е на 5 км. Балос ще го посетим с кораб и така реално най-дългия път ще ние е от Платанос до Хераклион, когато се връщаме - около 200км, които ще минем с почивки, плаж, обяд и без бързане, защото летим чак на следващия ден в 19ч.

# 87
  • София
Щом харесвате този модел на почивка, сигурно ще ви е ок програмата. Все пак си сметни километрите и не разчитай напълно на времето по google maps, а остави малко отгоре. И да знаеш, че градът е РЕтимно с ударение на Е. На мен лично този град не ми допадна особено, харесах Ханя. А Превели много ни хареса и не бих го пропуснала - задължително с разходка из палмовата гора. Но водата беше по-хладна там заради реката.

# 88
  • пловдив
Здравейте, препоръчате място за настаняване на о-в Тасос, подходящо за семейство с 2 деца, да къде да се разхождам вечер и да е близо до плаж:)

# 89
Iliyanap,
Аз бих ти ги наредила така:
1. Перамос
2.Ираклица
3. Аспровалта
Имай предвид, че хубавият праж на номер 1 в класацията е на 4 км от селото, т.е. всеки ден ползвате колата. Освен това повечето бийч барове са пренаселени и шумни. Но пък водата е чиста, плажът е широк, пясъкът е ситен, морето е плитко, а вечер има къде да се разходиш.
Плажът на Ираклица според мен също е много хубав, но не точно в селото, а пред къмпинга и в района пред Лидл.
Плажът на Аспровалта е с по-едър пясък, някак по-открит, с повече вълни и бързо става дълбоко.

fllower82,
Препоръчвам настаняване до Голдън бийч  - Скала Потамяс или Хриси Амудия.
Ако въпросът е за нещо конкретно,
 вижте тук: https://www.bedroomvillas.com/property/kamelia-semeli-hotel/BC-3 … pEFsaAgALEALw_wcB

На свой ред да питам - търся настаняване за две семейства с по 2 деца около 10 г. - цяла вила или апартаменти, на пешеходно разстояние от хубав пясъчен плаж на Халкидики. Ще се обикаля и с кола, но това е важно условие. Освен това да е в населено място, да има таверна в близост и бийч бар на плажа. Ще бъда благодарна за конкретни препоръки. 🌹

Общи условия

Активация на акаунт