На море в Гърция 2025

• 59 636
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
Знаете ли линията Волос - Мантуди (Евия) дали функционира? И кога горе-долу би излязал графика на ферибота?

# 721
Функционира и разписанието е излязло до края на септември. Ето:
https://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=0&SchYear … =EGR4MG32,13181,6

# 722
Параход, благодаря, но в линк е маршрут от Скиатос. А в този сайт като задам Волос - Мантуди, нищо не излиза. Както и във всички сайтове за фериботи от стр.1. Аз ли нещо не правя както трябва?

# 723
Фериботът от Мантуди ходи до Скиатос и Скопелос, не знам да има връзка с Волос. Извинявам се, че не съм догледала въпроса, но изобщо не ми мина през ум, че някой ще иска да пътува този маршрут по море. Каква ви е идеята?

# 724
Идеята ми е да стигнем по най-късия път до Евия. И си мислех, че това е с ферибот от Волос или околността до северна Евия. Но пък сега загледах къде точно е това Мантуди и наситина е далечко от Волос. Кой всъщност е най-удачния маршрут? Допълвам, че все още не сме запазвали места на Евия. Ако е в северната част, предполагам вариант с ферибот ако има такъв ще е най-добре.
За Глифа-Агиокампос дали знаете нещо?

# 725
Най-бързият път до северна Евия е с кола до Глифа и оттам 20-30 минути ферибот до Агиокампос. Той е през около час и не се купуват билети предварително. Единственото, което трябва да предвидите, е да не пристигате много късно вечерта в Глифа, защото фериботите приключват около 18-19 ч. Може да се направи и една нощувка там.
Аз обикновено се отбивам в селото всяка година, макар че с ферибота съм пътувала само веднъж и то в обратната посока (от Евия към сушата) Simple Smile
Eй го ферибота

И една нощна сцена от терасата в Глифа. Хълмчето отсреща е Евия.

Ако отивате в южна Евия - най-бързо е по магистралата и по моста на Халкида.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 16:34 от Параход

# 726
  • София
😂😂😂 Най-после да разбера откъде е тапетът на телефона ми. Благодаря, Параход!
Скрит текст:

# 727
Здравейте, ще пътуваме с кола до Гърция. Въпроса ми е, какви документи са нужни на колата ?

# 728
Пише ги на 1-ва стр.

# 729
Здравейте, ще пътуваме с кола до Гърция. Въпроса ми е, какви документи са нужни на колата ?
Ако ти питаше за Солун, с паркинги там е ужас! По-добре си резервирате хотел или Airbnb с включен паркинг, защото обществените са малки и няма места...ние се видяхме с чудо.

# 730
  • софия
За паркирането в Солун препоръчвам приложение THESi. Като това за паркиране на СО е. Дава в каква зона си, може да се плати през него, а не да се търсят талончета. По Великден бяхме в Солун и паркирахме на сини ленти (безплатно). Не сме имали никакъв проблем.

# 731
  • Варна
Знаете ли линията Волос - Мантуди (Евия) дали функционира? И кога горе-долу би излязал графика на ферибота?
И 4те  ферита( от Глифа ,  Агиос Константинос , Аркица , Рафина , а на юг май има и още един)за Евия са по за 20 - 30 мин. и такъв дето ще се таралянка от Волос не ми се вписва. Той със сигурност ще е и в пъти по скъп .

# 732
  • София
Здравейте, с риск да ми се смеете досега в съзнателния си живот не съм ходила в Гърция. Наближава рождения ми ден и с мъжа ми искаме да отидем в Солун за един уикенд, като ще бъдем с нашата кола. Чувствам се като пълен индианец, живял в гората досега, но разбрах, че тъй като колата е на мое име, а ще шофира мъжът ми, трябва да му направя нотариално заверено пълномощно, че може да я управлява. Това пълномощно трябва ли да бъде преведено и ако да, на какъв език? И по този повод - трябва ли да нося с мен и големия талон?

Иначе вече запазихме и платихме за прилична стая като се оглеждах да не е много далече от забележителностите в Солун, но и близо до платени паркинги, защото нямам идея как е с паркинга там.

Мислим да вземем с нас малко пари в евро, евентуално ако някъде не приемат плащане с карта или ни трябват за пътните такси.

Моля ви, ако някой има някакви препоръки, нещо друго важно, което да се сеща, да сподели.

# 733
  • софия
Вече почти навсякъде се плаща с карта. Единствено (предполагам) на пазара при някои търговци не може.
За тол ще ви трябват пари (може и на ПОС) - 3 евро посока. На рамките минавате през човечето:

Означението с кола е за коли с тол устройства, които са сложени в колата и се плаща автоматично през него, като то е регистрирано и заредено с пари за плащане на таксите през приложение.
Тук кратко и ясно са описани условията за паркиране в града.

От пазара на Солун се сещам много да похваля магазинчето за салати. Винаги има опашка. Ние сме опитвали тарама (бяла и розова, бялата е по-хубава, ако изобщо има смисъл от сравнение, защото и двете са супер), с риба тон, със син домат, тиро, дзадзики. Всички са много добри. Вътре имат и хубави различни видове кашкавал.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 08:54 от zvаnchе

# 734
  • София
Петенце, щом сте заедно, не ви трябва пълномощно за колата. Голям талон се носи, като ако малкият е от старите - като карта, без да се сгъва.

Общи условия

Активация на акаунт