Второ абразио след мисед аборт

• 498
  • 9
  •   1
Отговори
  • Българско
Здравейте майчета. Ноември ми правиха абразио поради мисед аборт в 8г.с. вече минаха два цикъла от тогава и на последния преглед при гинеколога се установи, че имам недоизчистена тъкан и трябва да се повтори абразиото. Въпроса ми е дали има други майчета с повторно абразио и след него колко време се чака пак за да се подновят опитите за бебче? Питах докторката дали може медикаментозно и тя  каза не.Миналото абразио беше в МД и беше чрез вакуум. Преди изписване ме прегледаха и видяха точка, която казаха, че ще изхвърля с цикъла, но вече два минаха и явно не се е изхвърлило въпросното нещо и ще трябва втори път да ме бъркат. Има ли други в такава ситуация и как се развиха нещата след това?

# 1
Не се притеснявай, ще мине бързо и с упойка, важното е да се изчисти всичко.
Пуснаха ли ти кръвен ЧХГ?

# 2
  • Българско
Не се притеснявай, ще мине бързо и с упойка, важното е да се изчисти всичко.
Пуснаха ли ти кръвен ЧХГ?
Все още нищо не ми е пускано. Днес като отида пак в МД да ме прегледат и да видят и те дали се налага второ абразио, предполагам ще ми пуснат каквото е нужно.

# 3
  • Българско
Така оказа се, че трябва да се прави хистероскопия, но в майчин дом ми казаха, че това се прави с избор на екип и струва 750 лв. Проверявайки в интернет излиза, че се поема от здравната каса по КП163. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?

# 4
Касата поема самата интервенция, и както винаги, пациентът доплаща за консумативи и прочие измислици...Смятай колко струва ако не поемат тази част от Касата...
Защо не отидеш в друга болница, за второ мнение?

# 5
  • Българско
Аз имах издадено направление от гинеколожката за второто абразио, и сега не знам дали не трябва да се взима пак направление, защото вече е използвано в майчин дом.Вече не знам къде да се обърна за мнение, на всякъде различно ти казват и не знаеш на кой да вярваш.

# 6
  • Българско
Здравейте,отново след пореден преглед вече съвсем ме объркаха. Едната докторка казва, че съм за кюретаж, че вижда сянка,издаде ми направление по КП 163.
Отивайки на преглед доктора, който беше дежурен каза, че виждал полип на ендометриума и трябва да се направи хистероскопия, която обаче трябвало да се направи с избор на екип, който струвал 750 лв.Докато уговаряхме евентуална дата за постъпване се оказа, че съвпада с деня на един от изпитете ми и доктора попита какво уча. Казах, че следвам за медицинска сестра и изведнъж ми направи услуга да не правя избор на екип, но трябва да платя колкото преценя. А тази процедура от НЗОК казаха, че се поема от здравната каса. Отивам днес при тази, която видя, че има сянка и ме прати за второ абразио, държи си на теорията, че трябва да се абразира матката отново. Добрее, от нейния кабинет отивам директно в болницата за прием ( час време разлика). И тук ново 20 дежурната докторка в приемния кабинет каза, че нямало нищо, което да налага каквато и да е процедура.Всичко било чисто, можело другата докторка да вижда калциеви отлагания, които нямало как да се махнат. Та на кратко моите ходения по кабинети все още продължават. Сега ще си запиша час при частен лекар и ще видим какво ще каже.

# 7
Ориентирай се към специализирана АГ клиника, явно ехографите на досегашните лекари не са много добри, за да не могат да видят категорично какво се случва. Понякога наистина не се вижда добре, поради което се прави хистероскопия, но все пак - коренно различни мнения получаваш до момента...

# 8
  • Българско
Ориентирай се към специализирана АГ клиника, явно ехографите на досегашните лекари не са много добри, за да не могат да видят категорично какво се случва. Понякога наистина не се вижда добре, поради което се прави хистероскопия, но все пак - коренно различни мнения получаваш до момента...
Ходя в Майчин дом. Едата докторка е на първи етаж, другите са на втори етаж в приемните кабинети, всеки преглед при различен доктор, в различен кабинет.

# 9
  • Sofia
Смени болницата.

Общи условия

Активация на акаунт