Тапети или боя – кой е по-добрият вариант в дом с малки деца?

• 2 071
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
Тапетите за мен са много по-уютни и стоят много красиво на стената, стига да са качествени, плътни, дебели.

Децата бяха много малки като налепихме тапети в тяхната стая - 2 и 7 г. Всъщност винаги сме лепили тапети по стаите във вкъщи и при свекървата - с мъжа ми станахме професионалисти от толкова лепене😂
Та, кат дойде да лепим за детската стая, заведохме децата да си изберат, аз ги понасочвях, когато заглеждат нещо, което р е тънко и като го намажа с лепило ще прилича на лист от гланцово блокче. И двете знаеха, че трябва да пазят стените, да не си качват краката по тях или пък да се облягат и въргалят по тях. И така тези тапети изкараха малко повече от 10 години без да има проблеми. Сменихме просто защото децата пораснаха и беше крайно време ьа освежаване на стаята. Процедурата беше същата, с разликата, че сега да намериш качествен тапет смея да твърдя е по-трудно от преди 🤔
Но за нищо на света не сменям тапета за боя/мазилка и т.н.

# 46
Тапетите  имат и топлоизолационни свойства, нали са хартия, т.е. дърво, а дървото е изолатор. Стая с тапети се стопля една идея по-бързо. Ако се облегнеш на стена с тапет и на такава с мазилка, при еднаква температура на помещението, стената с тапет ще е по-топла.

# 47
  • Варна
Друга опция при вас са рауфазер тапетите, при условие че мазилката е сравнително здрава. Здрави са и подходящи за многократно боядисване. В Германия са доста популярни и даже по таваните ги слагат.
 Загледах се и по стъклофибърните тапети, които предполагам са още по-здрави, но има някои специфики при поставянето, тъй като съдържат стъклени нишки и се поставят с подходяща маска.

# 48
  • София
За тапети повече не искам и да чуя, предпочитам боята, нито течни.. нито обикновени. Има много красиви, но предпочитам да ги гледам по снимки, у дома повече няма да си го причиня.

# 49
Ние сме със светли стени вкъщи, хубав, миещ се латекс. Няма проблем, всичко се маха. Малкото е рисувало с молив, голямото е мазало с плодово мляко. Grinning Тапетите по биха се прецакали и по-трудно се ремонтира върху тях.

# 50
  • София
Може ли да дадете препоръки за миеща се боя, от която сте доволни?

# 51
Lorena, аз наскоро тествах Kraft за почистване на йогурт и мазни пръсти, а преди това за молив. Доволна съм, изчисти се и не (о)стана петно. Не знам точно каква беше, въпреки че аз си я купувах, но питах да е миеща. По спомен дори не беше кой знае колко скъпа.

Общи условия

Активация на акаунт