Азиатска козметика и грим - тема 30

• 48 167
  • 747
  •   1
Отговори
# 45

Мисля да поръчам от YesStyle, като за тонер, есенция и серум търся нещо в диапазона 60-80 лева за продукт.
MISSHA Chogongjin Youngan. Много е писано за тази линия, пуснете търсачка.
Това мнение на Agent Provocateur е полезно.
Как да пазаруваме от YS. И да, може два кода да се поставят.
Скрит текст:

PS Ако плащате с PayPal - да е в $.
На последната ми поръчка към Йес стайл имах два кода за отстъпка, поставих ги по съответния начин, но ми отказа вторият код.

# 46
от доста време се наслаждавам  на сапунчета като втора стъпка
Точно навреме се включваш...Тая сутрин ги разглеждах и се чудих дали да не пробвам едно сапунче вместо гел или мляко.
Оф на тея млека изобщо не мога да им свикна.Вярно че ползвам некорейско,но имам чувството че се мия с крем,кожата една такава неизмита я чувствам...
Светулче,ще взема сапунче да пробвам

# 47
След почистване с мляко минавам с тампон с някой много воднист хидратиращ тонер 1-2 пъти и изчезва това усещане, че не ти е измито лицето.

За питането за зачервена кожа - това е симптом, който означава, че нещо не е наред с кожата. Може да се ползва всяка козметика, в която няма активи, хидратираща и подхранваща, насочена към заздравяване на кожната бариера. Евентуално някакви по-слаби форми на витамин С, които хем хидратират, хем работят превантивно върху образуването на нови зачервявания спукани капиляри като заздравят кръвоносните съдове.
Зачервяването на кожата на лицето може са се дължи на много вътрешни фактори, опитайте се да откриете от какво се получава, за да работите и върху причинителя.

Кремове за суха и атопична кожа няма да препоръчвам, пълно е.
Витамин С при мен добре се отразява прословутото мелано. Както и мултивитаминните серум на bonajour, многократно съм го препоръчвала, при мен действа чудесно за изравняване на тена и туширане на зачервявания.

При европейските кремове за зачервявания, тези от т.нар медицинска козметика не харесвам, че в повечето слагат и някакъв зелен пигмент, който визуално тушира зачервяването и не можеш да разбереш работи ли крема или не.
Зимно време този тип кожи страдат много, така че някакъв много оклузивен крем е добре да се слага.

Уф, как спряха любимата ми зимна слънцезащита на innisfree. Не съм попадала на нещо, което така да ми харесва за зимата.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 16:51 от zari65

# 48
  • Бургас
Ха, много интересно това със сапуните. Може ли линк към някой от тях? Как са опаковани и как ще се носят при пътуване ми е интересно. Може би кутийка някаква? На мен олиата ми създават доста проблеми при пътуване, все нещо протича и се разлива и ми омазва останалите неща.

# 49
Това ли са сапуните, swetulka?

https://www.ebay.de/itm/184653954134?_skw=soap&itmmeta=01JHW718G … :BXYAAOSwLdZm7-FN

Гледах ги, но понеже имам достатъчно продукти за почистване не съм поръчвала от тях.

# 50
Дами, бих искала да помоля за препоръка за продукти за измиване, и двете стъпки или ако има нещо комбинирано за много чувствителна и суха кожа. До скоро ползвах почистващия балм на Pyunkang Yul и почистващата пяна с мадагскарска центела на Skin 1004. Откакто се застуди у наше село, много ми се изсушава кожата, когато пичиствам лицето си с тях. Започва да се цепи и да опъва. Докато не беше станало толкова студено, си чувствах кожата добре. И за това спрях да ги ползвам. Сега измивам само с вода и почиствам с едно тоалетно мляко на Адерма. Не ползвам грим, ако това има значение. Предпочитам козметика, която мога да намеря в България или да поръчам от iHerb, за да може да пристигне, докато е студено. Grinning Бюджет до 80 лв. на продукт. Ако нещо важно пропускам, ще го допълня.

# 51
  • софия
Да,  единият сапун е този, който Pippi е показала, другият е този много женшенов.

За пренасяне е лесен-като поизсъхне малко, си го слагам в оригиналната инпрегнирана хартиена опаковка. Не съм му търсила сапунерка.
Ох, голяма тревога днес Stuck Out Tongue Winking Eye
Jolse едни намаления пуснали и съм се наточила на новата есенция на numbuzin.
Нали знаете каква съм аз-на копчето палто ще шия Blush. Имам няколко продукта на марката, и ся ще се скъсам да направя серия...

# 52
  • Germany
Вижте, няма нужда от  уточнение от къде да е продукта. Препоръчват се различни неща, а търсещият ще си подбере и намери от какъвто сайт му е удобно. Все пак всеки може да търси в гугъл 👍
Мини Маус, нямам опит с толкова суха кожа и няма да съм полезна. Ползвала съм Haruharu, Wonder, Black Rice Moisture 5.5 Soft Cleansing Gel и беше доста нежен, но пък за такава кожа не знам дали ще е ок.

# 53
  • София
Мини Маус, за много суха кожа ти препоръчвам марката Round Lab, има я и в Бг.
При опъване, цепене на кожата е видимо, че трябва промяна на цялостната грижа, така че при смяна на измиващите продукти, ампули, есенции, серуми, кремове, слънцезащита, маски ще има видим ефект до дни, но при закуване само на  един- два продукта няма да има съществена разлика.

# 54
Благодаря, момичета. Проблемът ми е основно при студено време. През по-топло мислех, че съм открила моите продукти. За зимата определено ще трябва да сменя. Дълго време имах сцепване на кожата на клепачите. За съжаление след ходене при различни алерголози и дерматолози не можаха да открият проблема. Ще потърся предложената от Иля Round Lab и ще сменя всичко, както предлага. Simple Smile

# 55
Вижте, няма нужда от  уточнение от къде да е продукта.
PeaPink, опасявам се, че заради моята реплика започнаха до уточняват откъде го искат продукта/ите. А аз ги питах питащите "откъде да е и колко да е", защото често ми се случва да препоръчам нещо не само в тази тема и да получа "ама това го няма в БГ, не ми уйдисва цената и не обичам да пазарувам онлайн", след което ми остава един леко кисел вкус в устата и силно нежелание да си давам зор и да си губя времето в препоръки. Така или иначе цялата информация я има в нета.

В състояние на нервна криза и аз пазарувах вчера. Мислех да взимам Reedle Shots, но в крайна сметка отложих до пролетта, а сега ще наблегна на намаляване на съществуващите запаси от ретиноиди.

Моето сапунче не е беличко, като това на Светулка е.

Като пътуваме нося балмове най-често, но последния път носех тампони за почистване, напоени с олио. Много удобно! Проблемът е, че оригиналните опаковки са доста големи, но си "пресипах" тампони в 2 кутии от пачове - едните за първа стъпка с олио, другите за 2-ра стъпка. При по-малко място и в зиплок торбички ще стане. Сега ще ви ги покажа!

Powerful Cleansing + Moisturizing Cleanser. Micro-micellar, amino acid complex, 6 vegetable oils, vitamin B5 % B7 + collagen. Clinical tests of ZERO eye irritation & ZERO skin irritation.

A convenient water-based cleansing bubble pad with a lightweight, watery texture Infused with 10% glycerin, it delivers a hydrated finish, ensuring your skin feels moisturized and free from tightness after cleansing. Creates a rich, dense foam that gently yet thoroughly removes impurities from your skin.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 18:29 от Agent Provocateur

# 56
  • София
Swetulka, дай отзив, като пробваш есенцията с NAD на numbuzin. И аз я заглеждам, но няма да пускам скоро поръчка, че съм се позапасила.

# 57
Здравейте, дами.
Моля да ми препоръчате нощна хидратираща маска за лице. На 41г.съм и в момента кожата ми е по-скоро дехидратирана. По принцип е комбинирана, като промяната я отдавам на текущата ми бременност.
Имам изградена рутина с изцяло корейски продукти, въз основа на изписаното от Вас в темите, но явно не ми е достатъчна.
Благодаря на отзовалите се!

# 58
  • София
Това ми е любимата хидратираща маска
https://bestcare.bg/product/hydratirashta-noshtna-maska-min/

Има и по-голяма разфасовка, но за проба може да се вземе малката.

# 59
  • София
Sulwhasoo Overnight Vitalizing Mask
На мен ми действа най-добре тази, също съм с комбинирана кожа.

Общи условия

Активация на акаунт