Азиатска козметика и грим - тема 30

• 56 201
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
^^^ Мария, със здраве да си ги ползваш! Сподели дали ти допада комплекта на Medipeel, аз съм фен на бранда, те имат и чудесни маски и пачове за очи, горещо ги препоръчвам!

PS Девойки, и като се напразнувате моля, споделете си любимите ензимни пудри!

PS Освен Medipeel със сходно име и много читави маски е и Mediheal!
https://medihealus.com/collections/bestsellers

Момичета, за какво се ползват тези ензимни пудри?

# 586
  • София
Здравейте, дали има такива от вас, които ползват козметиката на Anua? Взела съм си няколко техни продукта включително и Anua Retinol 0.3% + Niacin Renewing Serum.
Също така събирам мнения за прочутата слънцезащита за на Beauty of joseon.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 14:40 от I.R.

# 587
В момента ползвам Biodance - Hydro Ceramide Cleansing Powder, харесва ми.

Мерси, дарлинг! Ще я погледна!
Момичета, за какво се ползват тези ензимни пудри?
За измиване на лицето като 2-ра стъпка. Освен всичко са и много нежни ексфолианти на основата на растителни ензими. Както и всеки друг продукт и в тази категория от пудра до пудра може да има голяма разлика. Тази, която имам в момента ми харесва много, но е хем много скъпа, хем много деликатна, та си търся нещо малко по "серт", която да сваля по-лесно беленето от VT!

Ето така изглеждат:

# 588
Точно защото имат свойството на ексфолиант, пък бил той и нежен, се въздържам от използването на пудрите. Кожата ми е суха, тънка и чувствителна и може би бих могла да ги използвам не повече от един път седмично. Просто си харесвам маслена текстура.

# 589
Точно защото имат свойството на ексфолиант, пък бил той и нежен, се въздържам от използването на пудрите. Кожата ми е суха, тънка и чувствителна и може би бих могла да ги използвам не повече от един път седмично.
И все пак препоръчвам да не отписвате типа продукт - има много деликатни и хубави такива, вк. с овлажняващи съставки и често като чета ревютата им попадам на мнения на хора с розацеа, чувствителни кожи, етц., които са много доволни от пудрите (все пак те се нанасят на лицето след като се емулсифицират с вода и се превърнат в пяна)
Например този или този или този:

# 590
  • София
Здравейте! Имам нужда от насоки и съвет. На 39 съм, комбинирана кожа, имаща нужда от яка хидратация. С бръчките все още няма нищо драматично, но пък кожата ми е с пори, зачервявания, черни точки и ми излизат тук там пъпки. С хормоните всичко е ок, обаче цял живот не съм полагала никакви грижи, кожата ми винаги е била проблемна, никога с тежко акне, но проблемна. Не почиствах добре, не хидратирах и резултата не е особено приятен.
От тази година, реших да полагам грижа за себе си и се спрях на корейската козметика. Ползвам от кратко време и съм доволна. Спряла съм се на сравнително бюджетни продукти, но като изградя рутина, ще разширя асортимента.

В момента вечер почиствам с
1. Anua - Heartleaf Pore Control Cleansing Oil
2. Anua - Heartleaf Quercetinol Pore Deep Cleansing Foam
Нанасям тонер
3. Anua - Heartleaf 77% Soothing Toner
Серум
4. medicube - Collagen Glow Booster Serum
Крем
5. Mary&May - Idebenone Blackberry Intense Cream

Сутрин пропускам олиото, тонера и серума.

Поръчала съм си и чакам тези дни:
1. RNW - DER. CLEAR Bubble Deep Cleanser за да я използвам сутрин
2. COSRX - One Step Green Calming Pad вместо тонера на Ануа понякога
3.NINELESS - A-Control 10% Azelaic Acid Serum пробвах от тестер и ми хареса
4.Anua - Retinol 0.3% + Niacin Renewing Serum
5.MEDI-PEEL PEPTIDE 9 VOLUME TOX PRO
6. SKIN 1004 - Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum

Въпросът ми е азелаиновата киселина и ретинола къде да ги вместя? Вечер ли да ги нанасям? Колко пъти седмично? Серума е лек доколкото прочетох, но ще има ли проблем да го почна сега, след като се съветва да не се започва с ретинол сега или предвид, че е с ниска концентрация може?
Изобщо какво мислите за избора ми на продукти?
Благодаря!

# 591
Защо пропускате сутрин тонера и серума?
А какъв сънскрийн ползвате сутрин?

С ретинола започнете много консервативно (1-2 седмично), винаги само вечер и винаги сънскрийн през деня, ако ще ползвате ретинол!

A-Control 10% Azelaic Acid Serum - вечерите без ретинол (The hypoallergenic formula suits every skin type including sensitive and acne-prone skin)

# 592
  • София
Защо пропускате сутрин тонера и серума?
А какъв сънскрийн ползвате сутрин?
Серума ми идва малко тежък сутрин, може би трябва да избера някой, който попива добре. Тонера и аз не знам, нямам логичен отговор, ще поправя😀  
Слънцезащита изразходвам тази на Ланкастър в момента, имам още малко и ще почна тази на скин1004.
https://www.lookfantastic.com/p/lancaster-sun-beauty-face-cream- … cmmocZMnbJZN7ZaYF

Благодаря много за насоките!

# 593
Няма за какво Simple Smile
Вие сте със смесена кожа, което означава, че със затопляне на времето може да се чувствате прекрасно с тонер/серум/слънцезащита (последната вместо крем). И разбира се, ако нещо ви идва тежко/попива бавно местете го към вечерната рутина. И "слушайте" кожата си, тя е последната инстанция какво и харесва и какво не, а не ние. Ние можем само да споделим малко личен опит и предпочитания!

# 594
  • Reasonford Manor
...но ще има ли проблем да го почна сега, след като се съветва да не се започва с ретинол сега или предвид, че е с ниска концентрация може?
Няма oбщо с концентрацията, а със слънцезащитата, която трябва да се нанася по много и редовно. Изобщо трябва си пазите лицето от слънцето всякак, със или без употреба на ретиноиди.
Предвид, че ретиноидите засушават кожата и Вие търсите яка хидратация - ще Ви трябва още някой тонер/серум, или нанасяне на наколко слоя на наличните Ви.

# 595
  • София
Момичета, имам нужда от съвет, какви продукти ползвате за петна от пъпки?
Не бих казала тийнка, защото навърши 19, а до 6 месеца имаше перфектната кожа, но .....
Ползва серия с ниацинамид на NACIFIC , но какво друго да включи? Нещо с витамин С дали ще даде резултат, но понеже моята кожа не го толерира нямам такъв продукт....

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 11:13 от emy_emy

# 596
  • софия
Момичета, имам нужда от съвет, какви продукти ползвате за петна от пъпки?
Не бих казала тийнка, защото навърши 19, а до 6 месеца имаше перфектната кожа, но .....
Ползва серия с ниацинамид на NACIFIC , но какво друго да включи? Нещо с витамин С дали ще даде резултат, но понеже моята кожа не го толерира нямам такъв продукт....
Не съм специалист по "следпъпковите" петна, моите са си без пъпки. Вит С съм рекламирала тук на Dr Althea, booster.. Смятам, че ще има ефект, но бих включила непременно Азелаинова киселина.

# 597
Този CC крем на Thank you farmer много ми допада, по принцип не ползвам такива продукти (BB/CC кремове), винаги залагам на фон дьо тен, но сега с наближаването на жегите това е по-добър вариант. Покривността е доста по-ниска, естествено, но и аз нямам кой знае какво за прикриване. Озарява и придава много свеж блясък. Под него слагам стандартния крем, който ползвам, не го нанасям директно.
Скрит текст:

# 598
Скрит текст:
Здравейте скъпи дами,
Изчетох доста от темите и свалих и разгледах картинките с обяснения, но за съжаление тотално се обърках вече. Нова съм в корейската козметика и като цяло в полагането на грижи за кожата- на база на вашите.
Моля за съвет с какво и как да започна, ще съм ви много благодарна за  препоръки на конкретни продукти.
На 34 г. И от скоро имам бръчки по челото, винаги съм имала проблемна кожа и не слагам грим. Кожата ми е чувствителна(изривам се от химиите от вътрешни и външни източници) Не съм имала акне, но поради хормонални проблеми имах и имам  гнойни подкожни пъпки и белези от тях. Също ми е смесена кожата и суха, зачервява се(след като положа големи грижи в Т зоната да изчистя черните точки и мазнина- кожата става много лъскава, опъната, бели се). Имам торбички и черни кръгове под очите(кожата ми е много дебела, но прозрачна и светла), за това и винаги съм избягвала и не слагам слънцезащитни продукти( след като потъмнее малко от слънцето, вече нямам тъмни  кръгове под очите/ не се виждат). Винаги съм имала ясно изразени гънки под очите, което не ми позволява да прикрия тъмните кръгове с грим( а всъщност ги подчертава). Бих ползвала слънцезащитни продукти, но такива които позволяват потъмняване на кожата.
Сега ползвам 1-2 пъти седмично ексфолиант за лице със сода+ aha+bha+pha, колаген и хиалуронова киселина, маска за черни точки с активен въглен в Т- зоната.
 Ежедневно:
Сребърна вода за почистване + крем за лице сутрин.
Вечер сребърна вода за почистване + масла/ серуми - колаген, хиалуронова киселина, ретинол + пантенол завършвам с крем за лице. Ползвам европейска козметика почти 100% естествени съставки.
Приемам витамини и се старая да се храня здравословно( редовно се детоксикирам вътрешно).
Желая да хидратирам кожата си, и подобря цялостното и състояние, да намаля/ премахна бръчките на челото и гънките под очите заедно с торбичките и  кръговете( за да мога и аз понякога да сложа грим, който не попива на някой места, а на други да се бели- направо става страшно- дори пудра абсорбира кожата ми и ставам на петна) и кожата ми да може да почернява от слънцето( толкова е прозрачна че вените и корените на космите ми се виждат по цялото тяло, а съм ужасно бяла- като порцеланова кукла). Извинявам се за дългия пост.
Ще съм благодарна на съвет за продукти, който мога да пробвам( полагам грижи за подобряване на здравословното състояние- храна и витамини), но имам нужда и от външна намеса и грижи. Направила съм снимки , на който долу- горе се вижда състоянието, но бих ги изпратила на лично при нужда. Благодаря ви!

Както си описвате кожата е силно дехидратирана и по скромното ми мнение, всичко друго, което описвате е следствие. Грешка е, че не ползвате слънцезащита, почистването е недостатъчно, скептична съм и към сребърната вода, за нея знам, че има антибактериални свойства, почистващите й явно са наскоро открити.
Едно по, по едно, наведнъж няма да стане. Погрижете се да си оправите кожната бариера с подхранване и хидратация, когато това стане вече може да мислите за активи да борите други проблеми. В това състояние всяка по-ефективна антиейдж грижа само ще влоши нещата.

А този ексфолиант със сода  и киселини по-добре го изхвърлете.

Давам Ви тема за размисъл, ползвате само естествени съставки и кожата ви е в това състояние, което описвате, ще продължите ли да ги ползвате?

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 09:33 от zari65

# 599
  • София
На мен от време на време ми се появява една екземка на ръката, която по препоръки третирам със сребърна вода и има силно изсушаващо действие. Не бих я използвала ежедневно х2 пъти на лицето.

Общи условия

Активация на акаунт