Азиатска козметика и грим - тема 30

• 49 154
  • 747
  •   2
Отговори
# 630
По принцип излагане на слънце без слънцезащита изобщо не се препоръчва.

# 631
Здравейте!След  колко време приблизително след ползване на ретинол ,може да се изложиш на слънце без слънцезащита?
Ха , и без ретинол слънцезащита е задължителна !

# 632
Слънцезащитата е първото нещо от грижата за кожата с антиейдж насока. От там нататък надграждате според нуждите Ви с активи - ретиноиди, вит. С, киселини, пептиди, ниацинамид, антиоксиданти и др. Слънцезащитата е добре да започне да се ползва още от тинейджърска възраст. Без нея другите неща, които ще ползвате се обезсмислят.

# 633
Момичета, взех тази нощна маска, но под нея слагате ли тонер, серум или ампула или само върху чиста кожа?
https://www.barecare.bg/sleeping

# 634
Извинявам се, но как получавате витамин Д с постоянна слънцезащитна? Затова питам примерно седмица след ползване на ретинол, дали мога да се излагам на слънце?

# 635
Слънцезащитата не пречи да се усвоява Вит.D.
Вие и докато ползвате ретинол може да се излагате на слънце със слънцезащита. Не да се криете през деня.
Ако питате за плаж или планина обаче, аз спирам ретиноидите 7-10 дни по-рано.

# 636
Слънцезащитата не пречи да се усвоява Вит.D.
Вие и докато ползвате ретинол може да се излагате на слънце със слънцезащита. Не да се криете през деня.
Ако питате за плаж или планина обаче, аз спирам ретиноидите 7-10 дни по-рано.
Благодаря!

# 637
Момичета, взех тази нощна маска, но под нея слагате ли тонер, серум или ампула или само върху чиста кожа?
https://www.barecare.bg/sleeping
Точно тази не съм ползвала , но нощната маска е последната стъпка в рутината .
Така че да  слагай тонери и серуми преди нея

# 638
Аз съм чела, че слънцезащитата пречи за усвояването на витамин Д от слънцето, но няма да споря Simple Smile

# 639
  • София
Аз съм чела, че слънцезащитата пречи за усвояването на витамин Д от слънцето, но няма да споря Simple Smile
Без слънцезащита на лице и деколте,  колко витамин Д ще усвоите?!? Имате и други части от тялото, които усвояват предостатъчно.

# 640

В България близо 80% от населението показва недостиг на вит. D през зимните месеци, включително март и април. Едва ли всичките тези проценти използват слънцезащита ежедневно. Вит. D можете да доставяте на организма и   ползвайки добавки. Да, съгласна съм, че естествения начин на синтез  е най-добър, но понякога е невъзможно да се получи. Лятото е друго, както каза Nad_tab и други части от тялото ни са на показ.

# 641
Преди години, може би 6, имах критичен недостиг на вит. Д и се наложи да пия таблетки, за да си го набавя и регулирам нивата. Тогава, заклевам се, не съм ползвала грам слънцезащита.

# 642
Извинявам се, но как получавате витамин Д с постоянна слънцезащитна? Затова питам примерно седмица след ползване на ретинол, дали мога да се излагам на слънце?

Никой не е достатъчно стриктен с подновяването на слънцезащитата, за да попречи на усвояването на витамин D. Grinning Да си нанесем сутринта, да си сложим грим и съответно да не подновим до вечерта определено не е достатъчно, за да възпрепятстваме.

Цитат
В България близо 80% от населението показва недостиг на вит. D през зимните месеци, включително март и април.

Напълно вярно, а ще се изненадате, че и през летните не е много по-различно. А слънцезащита се продава всичко на всичко от януари до октомври, знаем. И се маже пестеливо, хората си карат с по 50 мл за лице по 3 месеца. Тоест не можем да виним слънцезащитата за дефицита.

Суплементацията все още е най-ефективният начин за набавяне на витамин D (и по-безопасният за здравето). Кажи-речи всеки може да започне незабавно да приема без да си прави изследвания, толкова е зле положението.

# 643
  • София
Аз пък си го усвоявам и като си слагам слънцезащита… Не знам от къде тръгна тая глупост

# 644
  • Бургас/Пз
Някой има ли отзиви за тази маска за шията.
https://thehistoryofwhoo.ca/products/gongjinhyang-neck-and-face- … nt=35796961198240

Всичко, което слагам на лицето, мажа и там, правя масажи , обаче кожата ми е видимо по-зле от тази на лицето. Чудя се тези продукти, които ги дават за тази зона конкретно дали са наистина по различни от тези за лицето.

Агентче, понеже знам, че ползваш продукти на Ohui , дали можеш да направиш някакво сравнение между околоочните им и тези на The history of whoo

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 21:54 от ani_d

Общи условия

Активация на акаунт