Азиатска козметика и грим - тема 30

• 53 523
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Бях обещала да сравня Intensive Wrinkle Concentrate - History of the Whoo и Reverse Activator Deep Line Treatment - OHUI.
Скрит текст:
За съжаление ми е трудно да направя адекватна съпоставка - и двата продукта са със сходна консистенция, нещо като емулсия, малко по-лесни за нанасяне от крем. И двата са с лек и изтънчен аромат, този на OHUI е с цитрусова нотка. За ефективност не мога да коментирам, защото съм съвсем в началото, а мострите на OHUI са две по 1 mL. По интуиция обаче бих се спряла на the Whoo, може би това, че по препоръка се нанася преди крем ми вдъхва повече доверие, че ще има ефект. Не мога да си представя каква полза ще има от терапията на OHUI, нанесена след 4-5 слоя от тонер, есенция, серум, емулсия и крем. Вероятно бих опитала с нея паралелно с тази на Whoo, защото не виждам как би навредила. При следваща поръчка ще наблегна отново на Whoo, но бих поръчала и 20-тина бройки на OHUI.
Като мостра получих и Illuminating Regenerating Eye Serum на Whoo и много ми допадна.
Prizma, много ти благодаря! Беше ми любопитно сравнението на консистенциите, то ясно, че за ефект нищо не може да се каже! Имам продукта на Whoo  и ми харесва за вечерна рутина. Апропо, къде чете препоръката продукта на OHUI да е на последна стъпка?

Illuminating Regenerating Eye Serum ми е много, много любим продукт, който ляга под всякакви очни кремове!

# 706
  • София

Апропо, къде чете препоръката продукта на OHUI да е на последна стъпка?

Illuminating Regenerating Eye Serum ми е много, много любим продукт, който ляга под всякакви очни кремове!

https://www.ebay.com/itm/387653283732?itmmeta=01JQ4A07P82ETDPWY6 … :Wt4AAOSw1ZdnRn0s

Пише see full description и като се натисне линка се отваря брошура и в нея пише след почистване и крем да се нанася, т.е. не пише изрично да е последна стъпка, но нали по принцип кремът е последната стъпка..

Description

Intensive wrinkle care

This product uses an advanced formula to address the root cause of fine lines and sagging skin through the powerful TruReverse Retinol Complex™ at 1.7%. It intensively nourishes and revitalizes the skin, offering an effective wrinkle-smoothing treatment.

How to use

After evening cleansing and applying cream, dispense an appropriate amount of the product and gently spread it over areas of concern, such as nasolabial folds and frown lines.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 17:02 от Prizma

# 707
^^^ Честно да си призная първата ми реакция беше "те ще ми кажат как да си мажа мазилото аз", но понеже това не е много добре обосновано мнение (да се чете с чувство за хумор и самоирония) ще погледна какво пишат по други сайтове вкл. производителя... например:

https://en.koreadepart.com/item/1717140559

Мдааа, не за първи път корейците ме изнервят с адски неадекватните си уебсайтове... както и да е, аз не бих го ползвала след "крем", а просто след тонер и серум по ред на вискозитета.
https://ohui.com/product/list.html?cate_no=56

Дали да не погледна при Whoo...

https://whoo-hk.com/en/productdetail/intensive-wrinkle-concentrate-set
Before applying cream in the morning and evening, take an appropriate amount and apply on areas with wrinkles (eyes, forehead, nasolabial lines, etc.) in dots. Gently massage using the applicator.

^^^ Та ако бранд от същия концерн със аналогичен продукт със аналогична консистенция го препоръчва да се нанася преди "крема", то си имам прецедент и база за бунт Wink

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 14:53 от Agent Provocateur

# 708
  • София
Така, така... Да открием разликите Simple Smile

Само вечер или сутрин и вечер се нанася OHUI? В линка, който дадох, сутришна рутина не се споменава. Обаче ми се се стори логично, нали уж съдържа някакъв Ретинол комплекс (пак според същата брошура). А ретинолите не се ли нанасят само вечер? Изобщо съдържа ли ретинол тази терапия?

Цялата работа само ми затвърди мнението да ползвам  The Whoo, за да не го мисля толкова - сутрин ли, вечер ли, преди или след Simple Smile

# 709
Съдържа!
O HUI REVERSE ACTIVATOR Deep Line Treatment 30ml
https://www.dodoskin.com/collections/vendors?q=O%20HUI

This product uses an advanced formula to address the root cause of fine lines and sagging skin through the powerful TruReverse Retinol Complex™ at 1.7%. It intensively nourishes and revitalizes the skin, offering an effective wrinkle-smoothing treatment.

Retinol мажа като последна стъпка и дори ВЪРХУ крем когато ми идва силен и се беля от конкретния продукт. Т.е. "омекотявам" го малко.  Може и това да са имали наум!

Скрит текст:
O HUI REVERSE ACTIVATOR Deep Line Treatment

How to use
After evening cleansing and applying cream, dispense an appropriate amount of the product and gently spread it over areas of concern, such as nasolabial folds and frown lines.

Ingredients
Glycolic acid, collagen, hyaluronic acid, capryloyl salicylic acid, lactic acid, natural moisturizing factor, triethanolamine, lavender oil, tea tree oil, 1,2-hexanediol, fragrance, hydrolyzed collagen, hydrolyzed elastin, kokum seed butter, squalane, dimethicone, PTFE, polyglyceryl-10 stearate, ethylhexylglycerin, beeswax, behenyl alcohol, adenosine, shea butter, cyclomethicone, sodium cocoyl apple amino acids, sodium polyacryloyldimethyl taurate, silt, hydrogenated polydecene, ceramide NP, edelweiss extract, evening primrose oil, ylang-ylang oil, citric acid, tocopherol, oleic acid, orange oil, Citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, geranium oil, grapefruit peel oil, iris extract, ubiquinone, hydroxyacetophenone, propanediol, polymethylsilsesquioxane, butylene glycol, glycerin, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer, 1,2-hexanediol, panthenol, purified water, disodium EDTA, phenoxyethanol, ceramide EOP, PEG-10 rapeseed sterol, glyceryl stearate, cholesterol, glyceryl caprylate, macadamia seed oil, xanthan gum, niacinamide, camellia sinensis leaf extract, yeast extract, aloe barbadensis leaf extract, cetyl ethylhexanoate, olive oil, peach extract, lotus extract, prune extract, mung bean extract, rice bran extract, 4-terpineol, hexanediol, palmitoyl pentapeptide-4, acetyl hexapeptide-8, oligopeptide-29, oligopeptide-32, copper tripeptide-1, palmitoyl tetrapeptide-7, palmitoyl tripeptide-1, snail secretion filtrate, madecassoside, asiaticoside, beta-glucan, adenosine, 3-O-ethyl ascorbic acid, hyaluronic acid crosspolymer, sodium hyaluronate, hydrolyzed glycosaminoglycans, linolenic acid, linoleic acid, arachidonic acid, eicosapentaenoic acid, docosahexaenoic acid, and gamma-linolenic acid.

Specs
Brand : O HUI
Capacity : 30ml
Target Area : Face
Skin Type : All Skin Types
Country of origin : South Korea
По принцип ретинолите си се мажат вечер и всяка сутрин религиозно със слънцезащитата, макар, че за серума тази серия на OHUI Catalano беше писала, че е чела някъде, че може и сутрин. Аз купих серума, защото имам доста тестери на Whoo. От същата серия има и крем...

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 16:07 от Agent Provocateur

# 710
  • Prismatica Aerie

Ревю на един младеж. Има още две части за OHUI Reverse Activator.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 18:28 от Catalinne

# 711
  • софия
Госпожи, питах аз дали  за поръчките от style jolly се плаща ДДС. Явно нямате опит, но потвърждението за плащане, което получих на мейл, беше от tester korea. Та, въпросът ми е коригиран.
Моля, тези които са, поръчвали от tester korea да споделят. Знам, че има такива.

# 712
Госпожи, питах аз дали  за поръчките от style jolly се плаща ДДС. Явно нямате опит, но потвърждението за плащане, което получих на мейл, беше от tester korea. Та, въпросът ми е коригиран.
Моля, тези които са, поръчвали от tester korea да споделят. Знам, че има такива.

ДДС се плаща когато пристигнат в Бг покупки и от двата магазина. Има някаква връзка между тях - потвърждавам и аз, че при плащането към SJ получих потвърждението от TK. От Tester Korea съм пазарувала преди година някъде, но беше над 150Е и я получих с DHL, ако не ме лъже паметта. От Style Jolly покупката ми за момента все още не е шипната (около седмица вече, в очакване съм днес да има някакво движение).

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 13:39 от Rallitza

# 713
Аз поръчах от style jolly на 09.03. ,шипнаха на 11.03. ,на 15.03. е още някъде в Корея и от тогава няма движение и информация.
То и от eBay   пристигна бавно пратката,ама тук съвсем.

# 714
  • Стара Загора
Имам 2 пратки от https://stylejolly.com/ от началото на годината, пристигнаха със Спиди, не съм плащала ДДс, нищо допълнително.

# 715
Момичета, има ли нещо такова като хидратиращ спрей за през деня, да може да се слага върху грим?
При мен, по някое време следобяд се поизсушава околоочната зона, чувствам я опъната и бръчките започват да личат повече. Иска ми се да ги хидратирам с нещо, без да махам и слагам грим наново (на работа, някъде навън и т.н.). Вие как го правите това хидратиране или нямате нужда?
Благодаря ви Simple Smile

# 716
  • Бургас
На Хада Лабо има лосион, който се слагал и над грим.
Не съм ползвала, мисля да взема.

# 717
Аз имам спрей с трюфел на d’alba, може и над грим да се слага ,хидратира добре и дава лек блясък.

# 718
  • Бургас
Аз се пръскам с розова вода.

# 719
Аз също пръскам розова вода.Когато нямам, понеже ползвам само истинска от розоварна, купувам термална.На Авен ми харесва, има и малки бутилки.

Общи условия

Активация на акаунт