Азиатска козметика и грим - тема 30

• 52 367
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Как в това сиво, дъждовно и мъгливо, леко депресивно холандско време ме усмихна куриера с едно пакетче, все едно слънцето грейна Simple Smile))) Как да не се похваля Simple Smile)))
Чудесна селекция, Диди! Да споделиш кое ти харесва най-много!

Аз установих, че някъде около 2017 съм обърнала внимание към корейската, след доста дълъг период в който седях на 50:50 на Шисейдо и ам. брандове. Постовете на Viola Tarakanova се изчитаха и се водеха бележки. Мария Серт се слушаше, рускоговорящи форуми също. Но май интересът тръгна от корейския грим на Пони.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 17:31 от Agent Provocateur

# 121
  • София
Здравейте, дали някой е тествал тази маска?

# 122
Многк ви благодаря за отговорите, точно каквото имах нужда да чуя.
Ама как ви излъгах че съм ползвала само европейска козметика Joy Шисейдо ми е от любимите марки, но тях не ги отразих че са японци. Може би защото няма нищо по-различно във вида на продуктите в сравнение с европейските.
Да кажа моя опит със слънцезащитата. И аз бях фен на минералната, уж по-безвредна. Миналото лято само два дни ползвах една минерална, при това за деца, фактор 50. Кожата ми ужасно се изсуши и опъна, никога не е била в такова плачевно състояние, въпреки че по принцип е суха. Поне месец мина докато се възстанових. Марката няма да я споменавам, изобщо не е по темата на темата.

# 123
  • Germany
Аз честно казано не разбирам много от слънцезащити, чета си тук какво пише Catalano, но като че ли повечето защити, които съм ползвала са все хибридни, смес и от двата вида филтри. И досега не съм имала корейска/японска защита, която да ми белее. Всички много хубаво си попиват. Но пък и горе-долу чета ревюта да стават и за по-мазни кожи.
Мислех да повтарям защитата на  Purito, но се изкуших да пробвам нещо ново - BIORÉ UV Barrier Me Cushion Gentle Essence SPF 50+ PA++++.

# 124
На biore    душ геловете са много добри, купила съм и пяна за лице, но не съм стигнала до нея.

# 125
Здравейте! Нова съм в темата и бих се радвала да ми препоръчате продукти за суха кожа с доста черни точки и изявени пори. На 31г съм и вече си личат и фини бръчки. Нямам акне и белези от такова.

# 126
  • Бургас/Пз
Ама като пак обърках вит. С-то, ще се наложи да ги захраня с този на Dr Althea.
Светулка, този https://kocos.bg/Dr.Althea-Vitamin-C-Boosting-Serum-30ml-1-3253 или в зеленото шише??

Някой има ли отзиви за този? https://kocos.bg/Benton-Vitamin-C-Serum-30ml-1-3016

Агент, аз последните два месеца съм пристрастена към Reedle Shot 300. Кожата ми го обожава това нещо. Само заради студа съм го спряла в момента.
Чакам си и аз бебета от ибей Sweat Smile

# 127
Ани, тук съм писала за Benton vitamin C serum:

https://bg-mam.ma/p/1689441/48628108

Изразходих целия серум въпреки, че имаше склонност да прави кир-ефект ако се засуши върху кожата. Просто му хванах цаката. След него отворих на Tiam  -

https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1121897372

Много по комфортен ми се стори от Benton. Кожата ми към момента е доста суха, може би заради това.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 22:44 от Rallitza

# 128
  • Бургас/Пз
Рали, благодаря, аз току що приключих Тиам, след цяла опаковка не бих го повторила. Не че не ми е добре, но примерно на Cosrx ми хареса повече като избистряне на тена и свежест на лицето. Приятелка обаче ми каза, , че този на Бентон нямал нищо общо със серум, а си е бял и плътен като крем, както и че е доста мазен. Което пък за мен е супер, защото аз много харесвам по-мазни формули зимата. Та ако можеш да споделиш наистина ли не е прозрачна серумна формулата, като повечето които са в шишенце с пипетка. В кошницата ми е. Simple Smile

# 129
... този на Бентон нямал нищо общо със серум, а си е бял и плътен като крем, както и че е доста мазен. Което пък за мен е супер, защото аз много харесвам по-мазни формули зимата. Та ако можеш да споделиш наистина ли не е прозрачна серумна формулата, като повечето които са в шишенце с пипетка. В кошницата ми е. Simple Smile

Точно така - подобно на не твърд крем, бял, в еърлес опаковка, с Ectoin. На мен Tiam ми се струва по-мазен. За ефект честно казано не видях и от двата нещо особено с тена да направиха. И от двата нямах дразнене. Нямам много опит с вит. С, но сякаш от една ампула на MISSHA,
https://www.yesstyle.com/en/missha-vita-c-plus-spot-correcting-c … ml/pid.1094460468
която ползвах мноого отдавна (още в началото на моето пристрастяване) видях това озряване на кожата.
На Benton не бих го повторила.

Дано съм успяла да бъда полезна!

# 130
  • софия
Ама като пак обърках вит. С-то, ще се наложи да ги захраня с този на Dr Althea.
Светулка, този https://kocos.bg/Dr.Althea-Vitamin-C-Boosting-Serum-30ml-1-3253 или в зеленото шише??
Този, Ани. В крайна сметка не го взех от Кокос, но няма значение. Пак ми се досвидя-49 лв срещу 15$.
И като казвам  колко проблематичен ми е по принцип този продукт, вярвайте ми. Правила съм алергии, петньосвала съм се, а последния не корейски вит С ми пресушава кожата, нищо че е с ферулова киселина.
Така, че аз се кълна в бустера на Dr Althea. Blush
При мен има ефекта, който трябва да има вит С: тонизира кожата и определено
я  изсветлява цялостно.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 01:49 от swetulka

# 131
Флокс, аз от година използвам азиатска козметика. В настоящия момент имам само 2 неазиатски продукта, защото съм доволна от тях. Единият ми е необходим заради розацеята, другият е слънцезащита.
Чак уау ефект при мен няма, предвид напредналата ми възраст и това, че не съм прибягвала до  разни интервенции, нито съм се грижила кой знае колко за лицето си. Но определено, полза и ефект има.
Да, малко досадно звучи това с многото стъпки, но с времето се свиква, та дори се пристрастяваш.
Бих помолила тези от вас, /мисля mamaLina беше споделила за проблем с розацея/ споделете някакви добри продукти за нея.
До сега от нито един от използваните продукти не съм имала проблем, но преди две вечери след нанасяне на ma:nyo Galac Niacin 2,0 Essence, лицето ми пламна, особено зле беше на скулите, където е розацеята. Веднага измих, сложих тонер и малко серум. Кожата се успокои, но вече не смея да го ползвам това чудо.
Здравей! Зависи от това какъв вид ти е розацеята. Моята е втори тип. Честно да ти кажа, от корейски продукти досега не съм имала тежко обостряне или голям фал, но ги подбирам много внимателно. Не се спогодих с никой тонeр за лице /последно подарих на майка ми този с ориз/ и мажа останалите стъпки. Понеже не ми се занимава да клепам 100 слоя, винаги гледам да има серум от долу и отгоре запечатвам с крем. Целта ми е повишаване издържливостта на кожната бариера и като цяло положението в момента е под контрол. За розацейната кожа знаеш, че е много важно храненето, стресът, липсите в организма и ежедневната слънцезащита, грижите са комплексни. Ще ти опиша в момента какво въртя като продукти:
Ануа - Niacinamide 10% +TXA serum 4% -това може да не ти е ок, обаче, след като 2.0 Ниацин не ти е понесло. И аз го взех с големи резерви, но се държи добре.
Vitamin C boosting complex -Dr.Althea - по принцип не понасям вит. С по кожата си, хвърлила съм доста хвалени и прехвалени и това е единственото, което ми е ок!Причината да вляза в тази тема, благодарности на този, който го препоръча!
Skin 1004 Madagascar Centella Ampule
Torriden-Dive-in low molecule hyaluronic acid serum
Medi-peel Peptide9 Volume all in one essence 100ml
Noni Ampoule - celimax
Centella Unscented Serum-Purito
Dr.Different - Vitalift A Forte
Vitamin 75 Maximising cream
Ultimate Calming Solution Cream - Pyunkang Yul
Ceramidin Dr.Jart+
Слънцезащита:
Beauty of Joseon
ROUND LAB
Birch Juice Moisturizing Sunscreen

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 12:12 от mamaLina

# 132
  • Germany
Ее как без тонер, то това е най-якото😉 mamaLina, жалко че не си намерила подходящ. Може да пробваш Soon Jung PH 5.5 Relief Toner или PYUNKANG YUL Essence Toner.

# 133
Ее как без тонер, то това е най-якото😉 mamaLina, жалко че не си намерила подходящ. Може да пробваш Soon Jung PH 5.5 Relief Toner или PYUNKANG YUL Essence Toner.
Знам, но като не се разбираме и ми пламва лицето, ги махам! Последно в количката имам Tirtir Milk Skin Toner и само затова не съм направила поръчката , много се колебая! Направо ме е страх от тонери, кожата ми е много реактивна и реагира дори на обтриване с мицеларна вода/на Авен, биодерма, без значение/, за такава кожа говорим.
Ще ги разгледам и тези двата, благодаря за предложението.

# 134
  • София
Мицеларната вода е с доста по-активен състав от тези воднистите тонери, така че може наистина да опиташ.

Общи условия

Активация на акаунт