Азиатска козметика и грим - тема 30

• 53 514
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Ани, как да разбирам "беля се"? Че го обмислям роя рийдъл шот и все още не се осмелявам да поръчам.

# 256
  • София
Благодарение на Ани 🩷 и аз се осмелих да го тествам. Втори път нанасям Рийдъл шот 300 като след него добавям ретинал ☺️. Засега нямам белене,  единствената реакция са малко по-червени петънцата от стари пъпки на сутринта след употреба на стандартната рутина за малко, но след това избледняват. Леко боцка кожата при нанасяне на другите продукти вечерта и сутринта след употреба. НО порите са невидими и кожата изглежда по-гладка!
Сетих, че и преди съм ползвала продукт с микро-игли - някакво серумче, когато борех хормонално акне, та може затова да не е шок за кожата.

По схема ли нанасяте продуктите? Т.е. 300 2 пъти седмично, а 700 веднъж или не я спазвате? Харесах 300 с драконова  кръв на VT, дали имате отзив?

Успешна седмица 🌹🌹🌹

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 09:52 от Harpalike

# 257
Като ориентир -ползвам  2 и 3 стъпковите маски на ридъл шотовете, луковия бустър на isntree ползвам с мултивитаминен серум.

# 258
  • Бургас
Сетих се, че имам една опаковка от луковия бустър на isntree, беше подарък към поръчка, май от Йесстайл. Така и не съм го пробвала, аз ползвам третиноин 0,025% и хич не ми се разправя с белене. Дали е подходящ за младеж с акне? След него какво е добре да се сложи?

# 259
  • Бургас/Пз
Ани, как да разбирам "беля се"? Че го обмислям роя рийдъл шот и все още не се осмелявам да поръчам.
Ами буквално имам предвид, не просто кир ефект, а белене на кожата си е при мен. Хващам и дърпам кожички.  Но аз съм така и от трет , дори и понякога от ретнАл, ако съм го сложила на гола кожа.

Харпи, радвам се, че ти е допаднал. Аз обаче не се осмелявам да сложа ретинАл след шота. Ти кой ретинал пробва след него??

# 260
  • София
Ани, твоята кожа е много по-нежна и не знам дали би понесла подобно извращение. Ретинал имам само един - стария на Авен A-Oxitive, който го спряха. След това слагам серамиден крем, че не ми се иска да преспя само по активи.

# 261
Окончателно ме убедихте в чудодейните свойства не тези шотове Simple Smile Кажете сега за бременна кой да взема 100 или 300. Спряла съм ретинола отдавна, не ходя на козметик за почистване, ползвам в момента киселини и нежен механичен пилинг. Ама кожата ми е повяхнала и с видими пори.

# 262
Като стана въпрос за “извращение”,понеже търся праймър за корекция на текстурата на кожата,та докато го купя,започнах пилинг с aha-bha и гликолова /редувам ги/ три поредни вечери на суха чиста кожа,после тонер,серум с ретинол в малка концентрация,пептиден крем.И забелязах заглаждане тази сутрин и то видимо в проблемните зони.Сега ще дам почивка,но кожата ми е дебела и носи на такива пилинг атаки.Ридълшот ще се купува👍🏻.

# 263
  • София
Зари, ако сравниш микроигления серум на Instree с Reedle Shot-овете, първият дали е по-добър с това, че микроигличките са с 3 размера? Т.е. усещаш ли да има преимущество?
Всъщност имате ли идея на кой от Ридъл шотовете отговаря концертрацията на бустера на Инстрий?

# 264
Девойки, някоя да е пърджвала и пъпчасвала от VT REEDLE 100!? А да сте се белили от VT Reedle 300 Grinning Питам за една приятелка Grinning Grinning
От 300 се беля. Доста на парцали, около два дни. Обаче после кожата ми е порцелан. Обожавам пост ефекта. 100 не съм ползвала. Четох някъде, че може да излизат пъпки , защото действа изчистващо.  На мен досега не са ми излизали. Имам приятелка с по-мазна кожа, която го ползва и ще я питам как е при нея.
При мен е и доста студено, та комбинацията от VT 100 + VT 300 + ретинол + студ и леден вятър може да е причина за беленето (не е много).
Ама ти през колко време я направи тази комбинация?? Ретинол и Шот в една рутина ли?? Аз слагам, ретинал, на следващия ден нищо и после РШот. След това пак два дни  нищо и чак тогава ретинал. И пак се беля като луда.
Не, не, ретинол и шот заедно не бих си причинила засега Simple Smile В рамките на седмица 2х300, 3х100 и 2хРетинол. Но при мен е много студено и сухо, а това моята кожа не го обича. Пърджването беше 2 пъпки на необичайни места, беленето само по челото (между веждите), не драматизирам и не се стресирам, продължавам!

PS А наскоро попаднах на разпродажба на един сънскрийн, който съм ползвала преди години. Страшно хубав продукт, ако му намеря аналог ще си купя 3! Лек цвят, даже бих казала не цвят, а комбинация от цветове и дава реално цветокорекция! С лека пудра е идеален за уикенд! Aко някой знае съпоставим да казва веднага - "цветът" е като перлички миниатюрни, които се пукат по време на апликацията. Имала съм силно подобен продукт на  Алгенист (цветокоригираща база за грим)

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 17:14 от Agent Provocateur

# 265
Мислех , че никой не пише , пък то нова тема имало Simple Smile
 Ако някой е хвърлил око на medicube - Booster Pro   с код NSJANB2 в немската stylevana  заедно с  PDRN Pink Peptide Serum излиза 133,94 € .Аз си сипвам вино след малко и ще го мисля
Кода е валиден до утре , намаля и ANUA с  25 %  ,  много си харесах олиото и пяната та пак ще си ги взема .
От шота и аз се беля около брадичката   ,но го ползвам с ретинал два дни в седмицата . Чакам 300 и 700 да ми пристигнат ,  ще ги комбинирам с друго обаче .

# 266
  • Бургас/Пз
Агентче, щом е толкова малко беленето, значи добре го понасяш. Аз все още съм само веднъж RShot300 и два пъти трет. Дори и на врата се беля, защото и там слагам 😆

# 267
Харпа, трудно ми е да направя сравнение на кой може да отговаря като усещане и ефект, със сигурност и по-слаб от 300, стотица скоро не съм пробвала, тези дни ще пробвам едно след друго, за да ги сравня и ще се опитам да съм по-детайлна.
Много добър въпрос, раличните цифри при различните брандове какво означават като концентрация.
Всяка от концентрациите си има своето място според мен, силните и без това не се препоръчват за ежедневна употреба, слабите концентрации са с тази цел.
В момента си усещам кожата доста засушена и тази седмица ще пропусна, наблягам на хидратация.
Контурът на очите ми е толкова сух, от това че 2 месеца нищо не слагах заради проблемите под очите, че сега като наслагам тонер и т.н. отгоре завършвам с дебел пласт от коректора на Whoo, нито го потупвам нищо, от пакетчето както излиза плътен слой просто го слагам и след половин час всичко е попило.

Агент, да не ти е дошло в повече ексфолирането и от това да са пъпките.

# 268
  • София
Зари, мина вече алергията поне, нали? Много дълго се задържа тази реактивност при теб Sad

Аз чета за тези микроиглените продукти и трябва да се гледа дължината на самите спекулки, както и концентрацията им, но пак ми е трудно да се ориентирам кой какво предлага, освен VM, които са ги степенували.

В реддит и някакви страхотии ми излизат за игличките, покрай ентусиазираните потребители.

Агентче, снощи ми се зареди рекламен контент на подобен продукт - CU Skin Vitamin U CC Cream, но не съм го пробвала. На Avene B-Protect е точно с такива микрокапсулки и се адаптира към цвета на кожата, но минала година нещо се разлюбихме с текстурата на слънцезащитата.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 12:24 от Harpalike

# 269
Оказа се, че не е алергия, друг здравословен проблем, който като се обостри и ме удря с подпухване, изглежда че ми напаснаха схемата на лекарствата и подпухването и отоците се оправиха засега, дано така си остане.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 20:06 от zari65

Общи условия

Активация на акаунт