Азиатска козметика и грим - тема 30

• 56 406
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Положително, но моята кожа много харесва всякакви женшенови бъркочи, та само на моето мнение не може да се разчита.
Скрит текст:
От тази серия има и хубави кремове...

Чакай...чакай, че май те подвеждам - аз съм ползвала този продукт Sulwhasoo Concentrated Ginseng Renewing Serum отпреди ребрандирането на серията:

Дали твоят Sulwhasoo Concentrated Ginseng Rejuvenating Serum е реформулирана версия на моя не съм проучвала. Но при всички положения серията е много хубава за зряла кожа.
PS Мисля, че все пак става дума за ребрандиране, някои сайтове все още продават старата версия:
https://www.lookfantastic.com/p/sulwhasoo-concentrated-ginseng-r … um-50ml/13305186/

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 19:19 от Agent Provocateur

# 466
Леки и непретенциозни.Олиото измива добре,без да изсушава.Тонерът, на твоята млада кожа би паснал перфектно.

Аз също ги ползвам но,тонерът на моята почти 50 годишна, много суха кожа се нанася на няколко слоя Wink

Много много благодаря!! 🥰🥰🥰

# 467
Агент, благодаря! Поръчвам.

# 468
  • Чукарландия

Pippi, не ми отваря страницата в Ибей, на каква цена е, моля! 🤗

# 469
US $12,97 за 10 бройки.

# 470
Честита Баба Марта!
Да сте живи и здрави, румени засмени!

Тъкмо се готвех да пиша на йесстайл, че е минал 1 месец от поръчката ми, в която имаше продукти с бавна доставка и те я шипнали.

# 471
  • София
Честита Баба Марта!

Скоро трябва да ми пристигнат две поръчки от YesStyle и една от Ebay. Чакам с нетърпение. Лошото е, че нещо от продуктите, с които се мажа около очите, ми е влязло в едното око и имам дискомфорт.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 13:31 от Prizma

# 472
Призма, сложи сълзи или офталмосептонекс каквито неантибиотични капки имаш вкъщи. Ще промият очите.

# 473
  • софия

Може и да го приемете за спам, но пък няма да съм единствена.
Оплаквам се, че съвсем съм се изнервила с тези поръчки.
SV cа добри като цени, но не намирам всичко, което искам в момента. А и тях, и Jolse започнаха да ги ловят кралските митници, при това на по-висока цена.
Остава YS, но те са хем скъпи, хем бавни, обаче имат асортимент.
Сега имам birthday код - 15%. По-висок не мога да хвана. Така, че вероятно с тях ше се занимая, и като прибавя и удоволствието от срещата, с БП..
Направо ще си купя крем Nivea  и така... Rage

# 474
Joy добрата стара нивеа, азиатците си я харесват, продава се из цяла Азия.
Което ме подсети за една съфорумка, която отдавна не пише, купуваше си я от сайтовете и казваше, че е по-различна от европейската, харесваше я.

# 475
  • Reasonford Manor
Кратък справочник за корейския женшен

Женшенът се използва от векове в традиционната азиатска медицина. Корейският червен женшен става известен в международен план като най-качественият женшен в света. Това се дължи главно на специфичните географски характеристики на Корейския полуостров, които представляват идеалната среда за растението.
Корея има строги стандарти за качество по отношение на женшена. Корейският червен женшен се счита за най-висококачествения женшен, но  корейският закон признава различни степени на качеството му:
-- Heaven-Grade : Най-високо качество, с минимални дефекти (0,5% от червения женшен на пазара).
-- Earth-Grade : Вторият вид, по-малко перфектна форма, но все пак високо качество. (2% от червения женшен на пазара)
    • Earth Grade 20 (600 g, 20 корена в 600 грама) - приблизително 1000 USD.
    • Earth Grade 10 (600g, 10 корена в 600 грама) - приблизително 1500 USD.
По-нисък е броят (напр. 10), колкото по-големи и обикновено по-високи са отделните корени.
-- Good-grade : Третият вид e с повече видими несъвършенства, но все пак с много добро качество. (10% от червения женшен на пазара)
Следва по-нискокачествен червен женшен, който не е строго класифициран.

КОРЕЙСКИ ЧЕРВЕН ЖЕНШЕН
  Символът "Cheong Kwan Jang" ( 정관장  означава приблизително "официално одобрен от правителството") обозначава най-качествения женшен, произведен в контролирани от държавата съоръжения, съгласно строги стандарти.

За да защити репутацията на корейския червен женшен от нискокачествени фалшификати, корейското правителство установява монопол върху женшена през 1899 г., който продължава до 1996 г.
През 2010 г., компанията Cheong Kwan Jang стартира Donginbi - марка, която олицетворява 122 години опит и отлични постижения в технологията на обработка на червен женшен.

Cheong Kwan Jang е синоним на най-качествените хранителни добавки, eкстракти, капсули, напитки и чайове, получени от шестгодишен корейски червен женшен.

Основни характеристики на червения женшен в козметиката:
--намалява разграждането на колагена;
--увеличава прозиводството на хиалуронова киселина в кожата;
--антиоксидант;
--възстановяващи функции.

Методите на обработка на женшен, като обработка на пара, варене или сушене променят биоактивното му съдържание. Съответно, в зависимост от това, как е обработено растението, то ще има различни свойства, различни видове активни вещества и много различни пазарни цени.

Според корейското законодателство има пет основни вида женшен:

Fresh Ginseng

Това е необработен вид женшен. Пресният женшен обикновено се събира преди да навърши 4 години. Той съдържа най-малко количество сапонини в сравнение с другите видове. Няма особени лечебни свойства и се използва предимно в напитки или като готварска подправка. В козметиката има единствено антиоксидантни свойства.

White ginseng

Това е женшен, който е обелен и изсушен на слънце, което му придава цвят на слонова кост. Обичайно се събира между 4 и 6-тата му година. Съдържа добро количество сапонини и има някои лечебни свойства. В козметиката белият женшен се влага заради съдържанието на кокнкретен вид сапонини - Polydatin (Ginsenoside F1), чиито противобръчкови и изсветляващи свойства са признати официално от корейските власти.

Red ginseng

Най-цененият вид женшен. Той се получава чрез обработка на пара и изсушаване на свежото растение - процес, чрез който корените на растеието придобиват тъмночервен цвят. Събира се между 4 и 6-тата година, но в идеалния случай е добре да се събере след 6 г., защото тогава растението е натрупало най-много активни вещества. Като козметична съставка, червеният женшен съдържа наистина голямо количество сапонини и е официално признат, че редуцира видимостта на бръчките. Също така е с най-високи лечебни качества, поради което пазарната му цена е сериозна.

Taegeuk Ginseng

Tова е междинен продукт, между бял и червен женшен. Добива се чрез варене и изсушаване на пресен женшен. Събира се межуд 4 и 6-та година и съдържа малко повече сапонини от белия женшен, но не колкото червения. Като козметична съставка, има само антиоксидантни свойства.
Терминът "taegeuk" (태극) се отнася до традиционния корейски символ, представляващ хармонията между Ин и Янг, отразяващ балансирания характер на този женшен. (Tова е същият символ, който e в центъра на южнокорейското знаме 🇰🇷)
Скрит текст:

Black Ginseng

Сравнително нова разновидност на женшена, добивана чрез обработка на пара и изсушаване на пресен женшен 9 пъти - докато корените станат черни. Според някои проучвания, черният женшен съдържа повече сапонини от червения. Обаче този повтарящ се процес на парообработка може да доведе до загуба на някои сапонини и другите активни компоненти, които правят червения женшен толкова ефективен. Особено ако компанията-производител няма достатъчно опит в обработката на женшен като цяло. Така че, доколко черният женшен е по-добър от червения, е дискусионен въпрос. Затова и пазарната му цена е по-ниска от тази на червения, тъй като не е сертифициран и не е утвърден от корейските власти.

Wild Red Ginseng Jeoncho - цялото растение женшен, включително неговите корени, листа и стъбла. По-подробно тук.

Всички видове женшен са с името Panax Ginseng в листа със съставки на козметичните продукти. Т.е., няма как да се разбере, какъв точно е женшенът в един продукт, според състава. Затова се обръща внимание на описанието на производителя.
Корейските козметични брандове са наясно, че за да бъдат приети сериозно на родния пазар, трябва да оповестят определени детайли - възраст на растението, в каква среда е растяло, методите на обработка и т.н.
В Корея има закон, наречен Ginseng Industry Act, който регулира начина, по който компаниите представят женшена, за да предотврати подвеждащи твърдения за неговото съдържание в продуктите им.
Нито една козметична компания на корейския пазар не може да продава продукт формулиран с пресен женшен и да твърди, че той има същите антиейдж характеристики, като сертифицирания червен женшен. Това е важно да се знае, защото има корейски брандове, който таргетират чуждите пазари и се възползват от факта, че западните потребители не знаят много за растението.Тези брандове обещават женшеновите чудеса, без да обявят вида женшен, който използват. Затова - информирайте се критично. Или поне се опитайте да пазарувате от надеждни марки, като Donginbi, Sulwhasoo, The History of Whoo, които инвестират пари в проучвания, а не в инфлуенсърски кампании.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 21:45 от Catalinne

# 476

Светулчо, онзи ден попаднах на сайт, който не познавам, хвърли му един поглед:
https://stylejolly.com/
А https://coscorea.com/ споменавали ли сме?
A този: https://www.asianbeautywholesale.com/en/home.html
Затова - информирайте се критично. Или поне се опитайте да пазарувате от надеждни марки, като Donginbi, Sulwhasoo, The History of Whoo, които инвестират пари в проучвания, а не в инфлуенсърски кампании.
Тъй, тъй! Както винаги в десятката!
И да, скъпи са, но при добър диъл ги препоръчвам с 2 ръце!
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 21:53 от Agent Provocateur

# 477
Честита баба Марта, момичета!
Имам (може би) страннен въпрос. Дали знаете качествен продукт, който да имитира тен на кожата, да не оставя следи по дрехи, чаршафи и да се поддържа/нанася лесно?

# 478
Здравейте! Съществува ли корейска слънцезащита , която не пречи за хващането на  шоколадов тен?

# 479

Светулчо, онзи ден попаднах на сайт, който не познавам, хвърли му един поглед:
https://stylejolly.com/
А https://coscorea.com/ споменавали ли сме?
A този: https://www.asianbeautywholesale.com/en/home.html
Затова - информирайте се критично. Или поне се опитайте да пазарувате от надеждни марки, като Donginbi, Sulwhasoo, The History of Whoo, които инвестират пари в проучвания, а не в инфлуенсърски кампании.
Тъй, тъй! Както винаги в десятката!
И да, скъпи са, но при добър диъл ги препоръчвам с 2 ръце!
Скрит текст:

Stylejolly е бившият testerkorea

Общи условия

Активация на акаунт