Азиатска козметика и грим - тема 30

• 53 505
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Prismatica Aerie
Сребърната вода няма почистващи свойства. Няма сърфактанти, няма пенообразуване, няма емулгатори - не разтваря замърсявания и мазнотии. Няма хидратиращи или pH балансиращи свойства, съответно при редовно ползване се поврежда кожната бариера. Има антимикробно действие, т.е. убива някои бактерии и при честа употреба се нарушава кожния микробиом.

# 601
  • софия
Направо ми е неудобно да чета в тази тена за сребърна вода и сода! И после масла! Rage
Как ги четете тези теми, момичета?! По 100 пъти е повтаряно за необходиността и ролята на тонерите, за стъпките, последователността, има и снимки в началото на тази тема с конкретни примерни схеми за различните кожи (благодаря, Danfin). В самите теми са обсъждани  видове продукти, като казваме и кой какви проблеми е решил/или не с тях ?!
За слънцезащита да не говорим, всяка втора страница се обсъждат!
Ами малко самоинициатива и четене с разбиране трябва!!
И ще помоля pea pink в следващата тема с големи червени букви да напише "не се изготвя  рутина с конкретни продукти"!
Не е ресторант с меню!
Потрудете се да разберете, ако пък съвсем ви е непосилно, просто се откажете!

# 602
  • Germany
Мен най ме е страх някой, като напише “Кожата ми е много чувствителна / алергична / изривам се…препоръчайте ми продукт”. Нито знам към какво е чувствителна тази кожа, нито на какво реагира 🙄

# 603
Ахаха и моята е много чувствителна и склонна към алергии. Но никога не бих се доверила на интернет препоръка - не пробвам ли върху собствената си кожа абсурд. Затова много се дразня колко рядко взеха да се предлагат тестерчета за вкъщи. Склонна съм дори да си го заплатя за една дозичка, за да мога да изпробвам на спокойствие.

И сега малко по темата. Споделям с вас новата ми придобивка. Много ме грабна опаковката и “обещанието” за по-свеж вид. Няколко дни ползвам и тъмните кръгове видимо понамаляха въпреки липсата на сън. Може би за вас е позната марка, но аз не я бях виждала до сега. Не се бях задълбочавала онлайн, а “в наше село” до скоро нямаше Сефора, където я предлагат.
Вие изпробвали ли сте продукти на марката и доволни ли сте?
Скрит текст:

# 604
Ще задам малко тъп въпрос, извинявайте, ама докато схвана концепцията, ще мине време. Знам, че е досадно и благодаря, че отговаряте.
Разбрах, че слънцезащитата така и така е задължителна, а когато се ползват киселини е с повишено внимание. Но се има предвид киселина във всякакъв продукт ли? Аз виждам почистващи продукти с киселини, пилинги, серуми. Навсякъде ли действат по един и същи начин? Нали олющват кожата? В почистващата пяна същият ефект ли е?

# 605
  • Prismatica Aerie
... Но се има предвид киселина във всякакъв продукт ли? Аз виждам почистващи продукти с киселини, пилинги, серуми. Навсякъде ли действат по един и същи начин? Нали олющват кожата? В почистващата пяна същият ефект ли е?
Не, продуктите са различно формулирани - почистващата пяна е с по-ниска концентрация на киселини и е за кратко време в контакт с кожата, т.е. има повърхностно, леко ексфолиране
От значение са вида киселини, процента и цялостната формулировка.

(Toва са общи диапазони, и макар и научно подкрепени, не са абсолютни правила! Различните продуктови състави, нивата на pH и специфичните нужди на кожата могат да доведат до вариации в ефективната концентрация. )

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 22:19 от Catalinne

# 606
Здравейте. На 26 години съм, имам бръчки на челото, дали може да ми препоръчате нещо ефикасно?

# 607
  • Germany
Масаж. С ръце, с ролер, с гуа ша, в ютуб има доста клипчета как точно се прави. Иначе може да си мажете серумчета и кремчета, но бръчките там са мимически, от бърчене на челото 😉, сигурно само ботокс ще стопира процеса (да не звучи, като препоръка, просто си разсъждавам).

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 09:35 от PeaPink

# 608
Аз съм на 30, моите мимически на челото се поопънаха от ретинола и ролер/гуа ша масаж, но не мога да кажа, че са изчезнали Joy

# 609
Направо ми е неудобно да чета в тази тена за сребърна вода и сода! И после масла! Rage
Как ги четете тези теми, момичета?! По 100 пъти е повтаряно за необходиността и ролята на тонерите, за стъпките, последователността, има и снимки в началото на тази тема с конкретни примерни схеми за различните кожи (благодаря, Danfin). В самите теми са обсъждани  видове продукти, като казваме и кой какви проблеми е решил/или не с тях ?!
За слънцезащита да не говорим, всяка втора страница се обсъждат!
Ами малко самоинициатива и четене с разбиране трябва!!

Абсолютно да. Въобще не вярвам, нито за момент, на "доста от темите изчетох". Очевидно не е четено, твърде много противоречия има в този пост - "европейска козметика", "естествени съставки", сода, сребърна вода, липса на слънцезащита.

Въпреки скептицизма си нямам против да посоча и конкретни продукти, барем помогнем.

Loveangel, кожата Ви не се обрива от "химиите" на вътрешни и външни източници, а защото сте си разкатали фамилията на кожната бариера. Simple Smile На Ваше място бих действала така:

Стъпка 1: Моментално спиране на... всичко всъщност, но особено:
- сребърната вода
- активния въглен
- содата
- пилинга и въобще всяко издевателство над Т-зоната

Стъпка 2: Въвеждане на ултра минималистична рутина от почиставане, хидратация с прост като фасул продукт за грижа за кожната бариера (дори да е на "аптечна марка", колкото да можете да го вземете незабавно, сега, още от кварталната аптека) и слънцезащита през деня. Тук не се използва нищо друго, не се променя, независимо дали кожата започва да се омазнява зверски, да има точки или каквото е там. Това е рестарт, спартанизъм, насочени сме единствено към обгрижването на бариерата и минимизиране на направените вреди. Не се изкушаваме с пилинги, всяко подобно нещо е крачка назад.
Примерни три продукта за тези три стъпки:
Почистване с нежен гел
+
Крем за възстановяване на кожната бариера от аптека
или
Този вариант от Нова кожа
или
Този вариант на известен и в България бранд
+
Слънцезащитата, която ми се струва най-вероятно да Ви хареса

Стъпка 3: След следване на тази рутина минимум 3 седмици въвеждаме още 3 продукта, за да получим скелета на една приемлива в азиатски смисъл рутина. Следване поне 3 седмици.
3.1 Маслен продукт за почистване. Този всъщност може и би било идеално да се въведе още на предната стъпка, за да разтваря адекватно слънцезащитата. Пиша го тук, за да не е overwhelming промяната, а и заради процента от хора, които твърдят, че двустепенното измиване не им се отразява добре (в което аз лично изпитвам огромно съмнение). Варианти бол, като прекрасен микс от ефективност и цена препоръчвам този балм..

3.2 Тонер - варианти бол, търсим хидратираща, лека, направо водна текстура. Вариант 1, вариант 2, вариант 3.

3.3 Продукт за контрол на омазняването, черни точки и т.н., ако все още имате нужда. Твърде вероятно е да забележите, че нямате Simple Smile - eдин от най-популярните варианти e на Cosrx.

Стъпка 4: Тук вече сте на старт линията на всички нови в темата, които са със здрави кожи и искат да експериментират с азиатската козметика. Можем да добавим глезотия като есенция, да разделим нощен от дневен крем, да започнем лека-полека да експериментираме с продукти за реалния тип кожа - а не много сърдитата й нейна версия, която се зачервява от въздуха и се усеща отвратително.
Може би ще Ви харесат тези продукти:
https://barecare.bg/esenciya-za-lice-s-963-oxlyuv-mucin-cosrx-ad … cin-power-essence
https://barecare.bg/cosrx-full-fit-propolis-synergy-toner
https://barecare.bg/ovlaznyavashh-gel-krem-za-lice
https://barecare.bg/benton-deep-green-tea-toner-150ml

Линковете са на произволен принцип, не съм търсила най-изгодна цена. Разчитам, че Вие ще си потърсите и ще съчетаете поръчките така, че да не плащате за доставка от 10 сайта. Умишлено съм препоръчала много популярни у нас масмаркет продукти, за да ги намерите лесно и да не ги чакате дълго време.

Когато стигнете на стъпка 4, не по-рано от началото, да не кажа средата, на месец май, заповядайте отново в темата, почетете, набележете продукти и напишете пост, в който ни питате дали някой с Вашия тип кожа е пробвал именно тях и какви отзиви има. 

Успех!

# 610
Момичето може да е чело, но зависи какви теми, содата масово се препоръчва за ексфолиране, тези дни пак четох някъде из темите за нея, колко е супер, имам приятелка, която се кълне в сребърната вода и я има за панацея за всичко. За маслата и естествена, органична, натурална, еко, био, веган и т.н. маркетингови зарибявки що теми има по форума.

Направила е първата стъпка, усетила се е, че нещо не е ок без да може да го формулира, оттук нататък всичко е в нейните ръце.

# 611
Минавам само да споделя първи впечатления след една седмица използване на серума и крема на Mary&may idebenone + blackberry.
Наистина са точно за това време от годината. Имам достатъчно хидратация, но не ми е тежък крема. Много мека и гладка кожа на сутринта. С комбинирана към мазна съм.

# 612
  • Prismatica Aerie
Разбирам привлекателността на clean beauty и стремежа на хората към натурални съставки, изчистени състави и т.н.
И доста време го играх това "без парабени, силикони, минерални масла, парфюм...", но в някакъв момент започнах да се дразня от брандовете с претенции за "чистота" и "бевредност" и етикетите "без това, без онова" - направих си проучванията, информирах се и си промених светогледа.
Това, че нещо е натурално, не означава, че е по-добро или по-безопасно. Много натурални съставки могат да причинят раздразнения или алергии, докато синтетичните съставки са проектирани стабилни и безопасни.
Освен всичко, няма ясен стандарт, нито законова регулация що е то "чиста козметика" съответно марките могат да се самоопределят както си искат, на каквито си поискат принципи. И това, което ми е най-противно е, че Clean Beauty процъфтява на базата на дезинформация и селективен страх, а не на реални данни за токсичност на конкретни съставки! Да, разбира се, че има "токсични" съставки, но никой няма право да ги вложи в концентрации, които да причинят вреда!  Безопасността се определя от науката, а не от модерни маркетингови термини. Козметичната индустрия Е регулирана, за да гарантира безопасност.
Термини като "токсично", "без химикали" са подвеждащи - всичко, включително водата е химикал!
Съставки като парабени, силикони, минерални масла са широко проучени и са безопасни в регулируеми нива.
Много мога да пиша, но няма особен смисъл.
Има много корейски брандове, които се декларират като "Clean" - Sioris, Aromatica, Hanyul, Then I Met You, Krave Beauty, Ongredients.. Ползвала съм и харесвам някои продукти, но не заради "чистотата" им, а защото са добри и работещи. По-важно ми е качеството на цялата формула.. И ако нещо ме впечатлява - нека се маркетира като чисто и безвредно, не ме интересува.

Относно содата... Содата е с pH 8, а като се смеси с вода и повече, т.е. алкална; човешката кожа - pH 4.5 - 6.
Нанасяйки нещо алкално на лицето, се поврежда кожната бариера, казано най-просто. Алкалните продукти нарушават киселинната мантия на кожата, променят естествения микробиом и активността на ензимите в горните кожни слоеве. Най-лошото е, че тази щета е кумулативна.
Содата действа като механичен ексфолиант и нищо повече, никакви ползи за кожата. За целта, обтриване       (съвсем леко, без натиск и търкане!) с обикновена кърпа, напоена с топла вода - върши и по-приятна и по-безвредна работа - аз така се отървавам от люспите от тазаротена/третиноина. Е, ако някой държи на  ексфолиант с частици - има десетки продукти на пазара, които са поне с подходящо pH.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 15:01 от Catalinne

# 613
  • Бургас/Пз
Момичета, моля за препоръка за силно овлажняващ и подхранващ околоочен крем и/или серум, който мога да получа до ден два. Поръчах мостри от ибей, но нещо се случва с пратката ми и изобщо ги няма. За съжаление точно за околоочите нямам запаси и трябва да поръчам спешно нещо. Много ми е суха околоочната зона.

# 614
  • София
За содата - скоро попитах позната козметичка какво ще ми препоръча за една супер дълбока и голяма черна точка на носа на 10 годишната ми дъщеря и точно това ми каза, да смеся сода с почистващ гел и да почиства. Не го направих разбира се, но ми каза, че много нейни клиентки тийнейджърки така са се справили с черни точки. Така че явно е разпространено.

Друго исках да попитам. В момента ползвам фон дьо тен Enough, който има spf50. Аз слънцезащита не пропускам, въпреки неглижирането на грижата последните много години. Но чуденката ми е, реална ли е тази защита във фдт? И ако например, дълго съм била навън само със сутрешното нанасяне на слънцезащитен крем, това, че фон дьо тена има, дава ли поне малко допълнителна защита или са глупости това😁
Някой ползвал ли е мист със  spf за подновяване върху грима? В Нова Кожа има един, не е азиатски, ultrasun, който пише, че става за над грим, имате ли подобен продукт, от който сте доволни?
https://novakoja.com/products/ultrasun-face-and-scalp-%D1%81%D0% … D1%81%D1%82-spf50

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 17:36 от Нимерия

Общи условия

Активация на акаунт