ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 518
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
_re_ge много полезна информация, благодаря за което
Австрия и Германия е наистина по-добре и по-евтино от Холандия, но не са опция за знаещите само английски
В Холандия само квартирата е 700-800 евро на месец, да не говорим че е невъзможно намирането и
Аз много исках младежът да учи в чужбина, но неговият избор е София. Дано е за добро.

# 466
  • София
arino, честито пълнолетие на наборката! Да е целеустремена, знаеща какво иска и можеща да си го получи Kissing Heart

Честито за страхотния резултат на младежа ти, шушито! Kissing Heart

_re_ge, страхотна е творбата на младежа, страхотна! Kissing Heart

# 467
  • България, София
arino, честито пълнолетие на твоята девойка! Здрава и благословена да бъде, щастлива обичана, да има слънце в душата, успехи в делата и безброй сбъднати мечти!

шушито, поздравления за резултата по АЕ.
Наборката юни ще се яви за С1. Дано успее да го покрие.

_re_ge, не успях навреме да видя творбата на младежа, но вярвам, че е страхотна. Пожелавам успех на изложбата!

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 14:34 от velina_v

# 468
Честит празник на всички празнуващи с пожелание за хубави емоции!

Аз съвсем нахално следя дванедесетокласната тема и много ми харесва съфорумките как една по една пишат "Приключих с МОН!". Искам и аз...

# 469
  • Пловдив
storm76,
И аз ги чета.

Свалих и ДЗИ БЕЛ, за да му я дам в понеделник!!!!
....,защото вчера беше на финала ЦСКА-Лудогорец в София,днес спа,сега излезе,утре отива на вила за 18 РД на едно момиче, в неделя -съответно ще спи! Влече го живота моя!!! На кого се е метнал такъв Rolling Eyes
Но иначе коментира,че не харесвал "Крадецът на праскови" и се радвал, че догодина нямало да се падне!

# 470
  • Варна
Ох, точно днес ми говори щерката за "Крадецът на праскови", имала презентация да прави и нещо си да пише по БЕЛ тия дни, та ми се заобяснява, но рязко я спрях на изречението: "Елисавета малко ми дава вайб на мадам Бовари". Rolling Eyes Надявам се вече разбирате защо съм тревожна за матурата догодина...

Арино, честита да е пълнолетната дама Simple Smile Да сее радост и да жъне успехи!

Шуши, честито и на твоя младеж за успеха! Той CPE ли държа?

Велина, и моята дъщеря ще се явява в началото на юни на САЕ, ще си стискаме палци взаимно Simple Smile Ще се справят, сигурна съм!

Реге, младежът ти е страхотен талант! И шапка му свалям за търпението да нарисува такова нещо! При него талантът и трудолюбието са се сдружили и вярвам, че ще има много успехи занапред.

# 471
Dive, препрочетох тези дни "Крадецът на праскови" като се стремях първо да го осмисля от позицията на моят опит (изключая професионалния ми, че би станало хард) и второ от позицията на 17-18-19 годишен/на. Еми във втория случай би ми било тегаво да разсъждавам, още повече, че в обучението при анализа на произведението се включва и библейския мотив за грехопадението. Не знрам защо ги отплесват в едни тащива расъждения. Другото ми любимо при анализите е притчата за сеяча, както и употребата на думичката експресивно за всичко, що се появява като образ или символика из темите по литература.

# 472
Явно всички са на вълна Крадеца на праскови по програма. Защото миналата седмица госпожата по-български на моичкия  била заета и им пуснала да гледат филма. Моят си направи шега, като спомена нещо за крадеца на ябълки, но аз нали съм въздържател не можах въобще да схвана шегата. Добре, че мъжа ми разбра защо изглеждам толкова объркана и не разбирам кой е крадеца на ябълки. Освети че била лекоалкохолна напитка. Доядя ме на подобна аналогия и клъвнах тийна, че като беше малък ми казваше - А, тази музика е от  "Том§ Джери лешникотрошачката", та не намирам за уместна подобна корелация с класически роман. Тогава тийна стана по-сериозен и каза че авторът искал да направи трагедия ама не му се получило. Шекспир по-добре е обиграл сюжета. Е, цяла вечер не спрях да се хиля на тази аналогия. Явно за него само младежката любов е впечатляващата, особено ако е преплетена със смърт, а любовта на застаряващи хора е странна и несериозна.  Като се замисля, героите сигурно му изглеждат стари и смешни в емоционалните си терзания, все пак е на 18 г. ...

# 473
  • София
Моето момче хареса "Крадецът на праскови". Гледахме и филма, който също се одобри. Като разбра, че се е паднала такава тема на ДЗИ, го хвана яд, че не завършва сега, защото цитирам: "Щях да пиша по нея и да съм топ!"
Мисля скоро да му пусна "Мостовете на Медисън" - един филм на друго ниво, друго място и герои, но в дълбочината си с доста допирни точки с Крадецът.

Да не навлизам в темата "математика", обаче. Миналата седмица се сдоби с двойка, а му остават 3-4 пъти до края на годината, в които да я поправи, в т.ч. и класното. Натиснах го сега тези дни да отваря всичко де що има помагало и ресурс, и да учи, че никак не е цветущо положението.

Реге, и друг път съм го казвала, не само в тази тема - твоето момче си е истински талант! Gift Heart

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 14:23 от Kally May

# 474
  • София
Моят заяви: “Всъщност “Крадецът на праскови” е доста добра книга, според това, което ни обясняват в училище. Мисля някога да я прочета.” Не било задължително, да е преди матурата, щото нямало да се падне, но някога все пак ще я прочете. 😒

Много хареса темата на есето обаче. Що не се паднала догодина, колко много можело да се напише!

# 475
  • Русе
А нашите имаха класно по БЕЛ в деня преди матурата. Темата, по която писаха на класното беше същата, която се падна на матурата.
Все още не сме избрали област, в която да бъде висшето образование.

# 476
  • София
Честит празник!
Честито и на всички имаше поводи за празнуване.
Много се радвам на вашите успешни и амбициозни децата.
Не съм писала от дълго време, защото не ми се пише 😕
Моето диване иска и то не с кой знае какъв ентусиазъм да учи архитектура. Вариант Б няма 🙄 Преди искаше да учи математика, но освен във ФМИ, другаде чиста математика няма, а на нея не й стиска да кандидатства там и след това да учи. В началото на седмицата й бях принтирала задачите от предварителния изпит на СУ и с изключение на една задача, се беше справила с всички останали. Мислех, че това ще й вдъхне кураж и самочувствие, че може би ще се пробва догодина да кандидатства там, но не...
След вчерашния ДЗИ по математика, са коментирали, че е била много лесна и сега й минават някакви мисли догодина да се яви на математика, но като се има предвид колко време има до тогава, кой знае още колко неща ще измисли.
Ох, някой все едно ми смени детето. Преди 4 години когато кандидатства за гимназия, за нея приема в гимназия различна от СМГ, беше равносилно на провал, а сега се е пуснала по течението и чака някой да дойде на крака и да й предложи най - страхотната и най - невероятната специалност, която да следва 🙄

# 477
  • В светлината на слънцето
Честит празник, момичета! Бъдете с отворени сърца и души към словото и знанието! Hug

# 478
  • София
Здравейте, някой има ли опит с ДЗИ по английски език. В някои български университети, прочетох, че признават за кандидастване успешно издържан ДЗИ по английски език, но не съм наясно  колко точки или каква оценка трябва да имаш за да се признае ДЗИ.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 14:55 от SANI+

# 479
  • София
arino, честито пълнолетие на твоята девойка и от мен.

re_ge, благодаря за споделеното за издръжката на студент във Виена.
Може ли да споделиш какви са вариантите за пътуване до Виена?
Момичета, горният ми въпрос ме подсеща за още едно питане. Как стои въпросът с дамските чанти и нискобюджетните авиокомпании? Дамската чанта може да е с размер на торба, както и да е с размер на телефон. По спомен Райън Еър са по-малък размер от Уизз при ръчния багаж Не сме ползвали първите.
Скрит текст:
При последното ни пътуване не ми правиха проблем за "торбата" (реалният й обем е колкото 1/2 раница), двойката носеше малка дамска чанта и фотоапарат (с размер дамската й чанта *3), но брат й нямаше друго освен раницата и ако имаше проблем щяхме да прехвърлим фотоапарата на него. Таткото беше извън нашата група - той беше с приорити и малък куфар.

Подкрепям re_ge, че в София не е по-евтино. Нашият  Софийски студент - живее сам в София, ни излиза колкото  издръжката посочена за Виена - джобни+квартира, но без да плащаме квартира, семестърът не е 20-30 Евро, а 300 Евро и няма разходи за пътни - на пешеходно разстояние е.

Sani, предполагам,че има значение нивото на ДЗИ ако се ползва за кандидатстване, тъй като ако е втори език до се държи на нови А2, което е нищожно като ниво.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 16:29 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт