ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 515
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Викаш да търся теми или учител и по история
Когато моят син избираше профил след 10-ти клас, много се чудеше дали да пише история, защото предметът му е страст. Учителката му, (която е и директор на училището), го разубеди, защото каза, че ДЗИ е много трудно и ако не му трябва оценката и хорариума, за да кандидатства в конкретен университет и специалност, не си заслужава усилията, които трябва да се положат за успешно взето ДЗИ. Затова наборът избра АЕ; това поне ще му влезне в употреба винаги.

# 556
Надникнах в темата на 12 клас, днес излизат резултатите от ДЗИ, та ме полази отново онази седмокласна тръпка... бррр
Скрит текст:
да не ви подведа- всички форумни дечица са се справили прекрасно, аз явно още имам травма от НВО
. И понеже това не ми е достатъчно, попаднах на ФБ пост, в който питат какво се прави като имаш 2 на втората матура. При моят син втората матура ще е история и не планираме никакви допълнителни уроци или курсове, няма да е балообразуваща, но все пак е хубаво да има поне 3 Rolling Eyes
На моят син любимият предмет е история, но предвид някои  безумни въпроси, ще държи матура по АЕ.
Апропо, запознати ли сте с формата на матурата по история? Доколкото знам, ако му е профилиращ предмет трябва и да е ДЗИ ПП.

12-токласната и аз яследя. Вчера вече нямаха търпение за резултати, едвам се стърпях да им напиша, да се радват и че краят е близо, а нас тепърва ни чака агонията.

# 557
  • В светлината на слънцето
Уф, говорете ми за история. Наборът е решил да държи точно нея, а историята му е ПП. Изобщо не му трябва тази матура. Не АЕ, който му е песен, а история.

# 558
В нашият случай втоарата матура очевидно щеше да е АЕ, но дятито в случая няма избор. Ще има поредица от изпити , плюс (разбрах наскоро) и дипломна работа. Все пак ще получава нещо като разряд. Според мен, ситуацията не изглеждаше лоша. Но като разбрах че изпита ще включва история на изкуството, перспектива, пластична анатомия и дипломна работа по специалния му предмет -  ми се вижда като да стане доста  натоварено.

# 559
Уф, говорете ми за история. Наборът е решил да държи точно нея, а историята му е ПП. Изобщо не му трябва тази матура. Не АЕ, който му е песен, а история.
Можеш да му предложиш да говори с мен. Като човек , държал КСК по история в СУ и днешната матура мога да направя разлика. А в учебниците им по ПП на Просвета пише откровени глупости - че абатът е  феодална светска титла в Средновековна Англия, както и че харемът е част от административния апарат на Османската империя (мисля, че в урока за 15 век). Отделно на това материалът е не само върху българска, но и световна история, линии на времето, разни въпроси, които са от т.нар. междупредметни връзки - кое произведение е ренесансово например, има и някои направо подвеждащи.

Апропо, ще имаме ли поща, че имам какво да споделя с историците тогава?

Много се радвам на 12 класниците и техните резултати, но обективно погледнато моят син няма да има такъв висок резултат заради краснописа и изказа на матурата по БЕЛ (освен ако не стане чудо поне за изказа).

# 560
  • София
Девойката искаше втората матура да е АЕ, но предвид сложността на тазгодишната по математика ПП, се замисля дали да не смени избора си, защото оценката от ДЗИ има по - голяма тежест при кандидатстването, но като се има предвид министъра с какъв замах въвежда какви ли не промени в образованието, възможно е догодина там за където й трябва оценката да не я взимат под внимание. Има още 8 - 9 месеца да мисли.
И аз следя 12 класната тема и по време на баловете си мислех, че след тях идва нашия ред и както се казва, обратно броене започва 😀

# 561
Вие, дами, имате железни нерви, щом успявате да следите 12-класната. Респект. Аз още тъна в синьо безвремие и умишлен инат - плановете са ми в краткосрочния диапазон - от 01.07 интензивен С1, август - шофьорски, септември - 18-годишнина. После ще му мисля за останалите, всъщност доста важни, детайли на последната учебна гимназиална година.

# 562
  • на Мелмак
И аз не следя дванадесеткласната, догодина ще наваксам Wink
Следя немската, че там иска да ходи.
В петък си взе кормуването и е супер щастлива Simple Smile а аз започвам да се притеснявам. Иска кола, с баща ѝ ще ходят да гледат, кога порасна? Кога?

# 563
И аз не следя дванадесеткласната, догодина ще наваксам Wink
Следя немската, че там иска да ходи.
В петък си взе кормуването и е супер щастлива Simple Smile а аз започвам да се притеснявам. Иска кола, с баща ѝ ще ходят да гледат, кога порасна? Кога?
Как да не следя дванайсетокласната като са толкова щастливи, че са разведени с МОН. Благородно им завиждам.

Колите са бесни цени, защото и аз оглеждам. До 4-5000 лева са едни дето баш от моргите на запада са извадени. И аз гледам, защото сина кара курсове, а от двете ни коли нито една не става за млад шофьор - едната е малка и стара и те навират на пътя в миша дупка, а другата е като миниван и не е маневрена и с по-едри габарити.

# 564
  • на Мелмак
Нашите и двете са нови, автоматици. Щерката иска ръчка, стара, '96г. ММ ѝ каза, че такава няма да купи, нещо по-читаво иска. Тя си хареса едно волво на 25г за 9к лв. УжасТ. Интересен ми е спора вече, до вчера ѝ се ядосвах. Накрая ще кара омразен автоматик Sunglasses

# 565
  • София
Не следя 12-класната. Ще си се вълнувам заедно с вас, като му дойде времето.
В момента фокусът пада върху завършването на 11-ти.
Лятото ще си е за релакс и пътувания. Ще имаме и празнуване на РД.

А! Като казахте шофьорски курсове - препоръчайте школа/инструктор за София.
Ама такива, които не само да ти приберат парите, а да обучават качествено, с търпение и всеотдайно.

anitsa, къде записахте интензивен за С1?

# 566
  • София
KallyMay, наборът твърди, че неговият инструктор е много добър. Днес го скъсаха на кормуването обаче - не бил спрял на СТОП. Казал му изпитващият "Момче, направо ми е жал да те скъсам за един СТОП, защото караш перфектно". Всъщност, младежът изобщо не е видял знака, видял е само знак за предимство и действал според това. Всъщност и аз не видях знака, отидох на място - от шофьорското място нищичко не се вижда. Инструкторът му се обади да го успокоява, защото наистина бил перфектен.
Ето ви снимка, загадката е "открий СТОП-а"

# 567
  • на Мелмак
Бебчо, ще го вземе, аз мислех, че моята девойка ще се явява два-три пъти. Карала е по България и Красно село. Забележката ѝ е била, че бавно се изнася от завой.
Аз ще се развеждам с МОН след три години, още ми е далече Simple Smile
Бебчо, да ти кажа, че чакам разказа ти и много се надявам децата да са повече от добре Hug

# 568
Kally, ние не сме в София, местна школа, преподавателката ѝ ще бъде същата, която преди 20+г. ме готви за TOEFL и съм супер щастлива.
anitsa, къде записахте интензивен за С1?

# 569
  • София
Бебчо, да ти кажа, че чакам разказа ти и много се надявам децата да са повече от добре Hug

Етти, пиша го аз разказа, но той е на път да стане роман Joy Прекалено много са случките, нищо че съкращавам доста. На моменти гневът ме кара да спирам с писането, защото изживявам всичко отново. Има още да пиша, ще измисля и как да го кача тук. Пишейки го, се чудя как сме издържали всичко това.

За кормуването- ще го вземе все някога, не е драма. Но СТОП-ът наистина не се вижда Joy То и той си е виновен - курса го кара в друг квартал, а изпитът беше в непознат за него. Защото много се забавиха с датата на изпита, той мрънка и го включиха в изпита на друга школа.

Общи условия

Активация на акаунт