ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 477
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • на Мелмак
Е, сега вече ще знае да намаля/спира на такива места с невидими знаци Wink

# 571
  • София
Е, сега вече ще знае да намаля/спира на такива места с невидими знаци Wink

Намаляването не върши работа, направил го е Joy Директно ще спира Joy

# 572
  • София
Бебчо, коя е школата и инструктора?
Може и на лични да ми пишеш.

# 573
  • София
Кали, ще попитам набора като се надигне и ще ти пиша. Болен е и не ходи на даскало, затова в късния следобед ще е Hug

# 574
  • София
Инфо за шоф. школи ако може пуснете тук, защото след кошмара който преживя сина ми с тази в която кара курса, ми се иска да запишем девойката на място, в което ще ходи с желание, а не със страх. И нашето стана като за роман. В крайна сметка човека взе книжка, но травмата сигурно ще му остане и за напред във времето.

# 575
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И аз ще чакам за школата.
Брат ми е инструктор към някаква школа, но ако стигнем до курсове това лято, мисля да е при някой друг.
С родата не се правят сериозни неща.
И Горинич спи. Утре пак на изпит, а следващата седмица ще е батална - четири изпита и край. Hug

Забравих да напиша, около Великден двамата ми мъже отидоха в МЕИ да питат дали може да кандидатства там с английски, какъв е реда и какви са сроковете.
После правихме анализ у дома.
Диплома на хартия няма да има преди ноември. Преводи, заверки... Може да я представи най-рано декември.
Матури като българските няма, ще има оценки по физика, химия и математика, дали ще ги приемат или не не се знае. Щели да преценят, когато представим дипломата.

За Германия, КИТ получихме окончателен отказ. Няма "социална наука". Joy

За инженерна специалност на английски трябва сертификат по английски, оценки по математика, физика или химия и соц. наука.
Изисква се и САТ, АСТ или ТЕСТ нещо си. Тук няма САТ, правили да някакви номера и са им отнели акредитацията за цялата държава. Горинич държа АСТ, изискването е за мин 24 точки по науките, той има 29, и някакви точки по английски, покрива ги.
Но има трите инженерни науки, а  няма социална и му отказаха.

# 576
Добри много съжалявам. Разбирам те  и искрено вярвам че ще се измъкнете с нещо добро като решение за детето. Мен ме очаква подобна "игра" другата година понеже и ние няма да имаме "академична диплома". Видях че си писала в темата за Виена. Там, бакалавър степен,  на английски са модерни специалности - архитектура примерно. Машинен инженер не е сред "модерното". Но може все пак някъде из Австрия да има. Трябва ровене или консултация.

Възможно е из европа да има платени инженерни специалности с английски, не знам доколко за вас е възможност. За нас примерно ( в нашата си област) се оказва че ни е непосилно да отделим Суми от по 5000 евро на семестър.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 10:01 от _re_ge

# 577
Реге, той си иска Англия, основно заради езика. Ние предпочитахме КИТ, а в МЕИ питаха от любопитство.
Ако трябва да държи изпит по математика, физика или химия има вероятност да не разбере какво го питат.
Учил ги е само на английски.
 Двама инженери му помагаме у дома, но българските термини го затрудняват.

За Германия писах заради бъдещите кандидати.
Blush

# 578
Това с Германия на мен лично ми е ясно. Същото е между другото и за Холандия, та нека тези с неакадемични дипломи, липсващ хорариум почват да се оглеждат от сега. Смешното в случая е  примерно, че на позната детето за холандия като портфолио представи картина от сесията "вино и картина" и разни "драскотини" (понеже не може да рисува според моичкия) и е приета заради академична диплома Графичен дизайн. А моят син няма да може да мине цедката , защото е с професионална диплома и не събира хорариум.

Англия е много неподходяща опция заради Брекзита. Отделно сумите за образование са много по-непосилни в момента от тези в европа. Не че европейските платени специалности са е'Фтини. Студентски заем за нас лично не е опция, не знам с какви мисли хората продължават да го теглят.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 10:15 от _re_ge

# 579
Има още една подробност.
За кандидати с липсващи предмети се предлагат курсове,  4 или 6 седмици, не помня, след които държат изпити по математика, физика и английски и кандидатстват с тези резултати.
За нас е неприложимо, защото ще е с диплома от А level, а не ИБ.
Head Band

# 580
  • В светлината на слънцето
Добри, дано намерите вариант. Стискам палци! Flowers Four Leaf Clover

За шоф. курсове - с две ръце и два крака препоръчвам нашия инструктор. Много добър като учител и страхотен като човек. За източните квартали е обаче. Иначе кормуването (и изпита) е основно из Хаджи Димитър, Сухата река и този район.

# 581
Как се казва? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 582
  • София
Момичета, наборът ме утепА  - не знаел как се казва школата за шофьорските курсове, просто му я препоръчали, дали му телефонен номер и той звъннал. С инструктура се срещали на уречено място, той идвал с колата, наричал го "синко", а моичкият просто му говорел на "Вие". Joy
То иска и си се оправя сам младежът, аз нямам никакво инфо - не знам това да ме радва ли или да ме плаши Joy

Сетих се, че бях скрийншотнала координати на т.нар."форумен инструктор", по спомен се казва Станчо, но може и да бъркам  - много деца на майки от форума са ходили при него и всички са изключително доволни. Обещавам да потърся екранната снимка.

# 583
На предишното ни идване брат ми предаде поздрави на Горинич от едно момиче от бившето му училище.
Светът е малък. Joy

# 584
  • В светлината на слънцето

Илиан Атанасов е нашият инструктор. Но да ме утрепеш, ако знам името на школата.

beb40, и наборът е така - всичко сам си движи с шофьорския курс. Аз само го свързах с човека, от който имам прекрасни впечатления покрай сестра му.

Общи условия

Активация на акаунт