ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 455
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Dive, браво на твоето момиче за чудесното представяне!

Наборът днес си получи наградата от международния конкурс, който спечели. Лично посланикът му я връчи в Испанското посолство. Беше страхотна емоция! После, разбира се, отиде да се черпи с приятели, съвсем заслужено.
А преди малко получи материали от госпожата по БЕЛ за работа през лятото. Свят ми се зави колко много неща има да прави Flushed . Но така ще е то. Не бива да се отпуска, тъкмо е докарал нещата по БЕЛ до едно доста добро ниво. Ще учи и по АЕ, защото С1 на него тепърва ще му предстои. Няма да му е съвсем лежерно лятото.

# 706
Да се похваля, набора днес си взе листовките. Довечера лети за Ирландия и на есен изпита по кормуване.

# 707
  • Варна
Браво на момчето, swetlanago! Успех и на кормуването му желая!
За щерката се очертава започване на курса заедно с учебната година, та ще видим как ще съвместява. Все се надявах да се откаже, но е все по-убедена, че иска да вземе книжка...
И аз да си я похваля - след тест (писмен и устен) я разпределиха на В2+ (което се явява междинно ниво между В2 и С1) за курса по немски, което би следвало да значи, че спокойно ще може да се яви на сертификатен изпит след това (за В2, разбира се). Не ще да се напряга за С1 и по немски, за къде я пази таз енергия не знам, но това е положението Simple Smile

# 708
  • България, София
Привет момичета!
Ваканцията си тече вече. Ние още на 27.06.2025г. заминахме на море до 05.07.
Имах такава нужда от почивка. Но миналата седмица отново ми се стопиха лагерите в офиса.

Поздравления за всички преборили се за заслужено по - високи оценки. Няма да коментирам учителите от прочетеното. Някои хора просто не трябва да бъдат учители. Трябва да им се правят психопрофили предварително и да не бъдат допускани до сферата на образованието. Те, бидейки с диагноза, така или иначе ще си търсят жертви, върху които да избиват комплекси, но поне ще бъде ограничен достъпът до деца, които са много по - уязвими, не са си изградили все още броня и могат дълго време да носят травми.

Наборката завърши с 5,70 успех. Чак сега разгледах дневника и по единия модул е могла да се пребори за 6 за годината, но минало - заминало. Първи срок е имала като оценки 5.5, 5 и 5, съответно 5 за срока. През втория срок две шестици,  6 за срока и 5 за годината. Нещо не ми се връзва хич, ама късно. Просто нямах сили и енергия да следя това преди отпуска.

Иначе си направихме хубаво моренце. Посрещнахме Джулая с нея. Гледхаме залези, правихме снимки.
Сега девойката втора седмица "ходи на работа". Но от другата ще се отдаде на ваканцията. Още не ни е влязъл шофьорски курс в плановете. Не знам кога ще е.
Чака резултат от изпита за С1. Устният изпит беше на 20.06, писменият на 21.06. Дано е покрила нивото.

Хубаво да е лятото за всички!
Учителката по БЕЛ от частните уроци не е дала нищо за лятото. Може би ще я питам дали е добре нещичко все пак да поработи по предмета.

Х

# 709
  • София
Браво на набора, swetlanago!
velina_v, стиснати палчета за вълшебен резултат за С1! Flowers Four Leaf Clover

При нас, както и при Dive - шофьорският курс ще е през учебната година. Започвам леееекичко да се плаша каква програма максимум ще му е на моето момче годината в 12 клас Flushed . Днес си дадох ясна сметка колко неща го чакат за подготовка и изпити:
- ДЗИ-БЕЛ
- САЕ
- ТОП за НБУ
- Международен сертификат към уни в Хага
- Шофьорска книжка
- Училищната пиеса за края на годината
Като се сетя колко упорито и целенасочено се готвеше за кандидатстването след 7 клас, се успокоявам, че е напълно в състояние да покрие всичките си цели. От друга страна, този път категорично спира с тренировките, просто не виждам начин да вмести и тях. Слава Богу, оказа се разумен и не трябваше да го убеждавам.
Нашата почивка предстои след две седмици. Дотогава се е амбицирал да приключи с всички неща, които е изпратила учителката му по БЕЛ, за да може, като се върнем, да подхване АЕ. На почивката съм му забранила да учи - "едва" го навих Joy

# 710
Браво на наборчетата за отличните резултати и  успехите!
Изпитът за С1 му е в един ден, всички модули, не знам защо така са го разпределили Confused
Дано го вземе, че второто явяване се разбрахме да си го плаща сам.
Шофьорски курс започва в средата на август, след почивката ни.
Вече чувам последния учебен звънец , малко ми е носталгично.Догодина с тези матури, кандидатстудентски изпити ще е доста натоварено на всички ни.

# 711
  • София
Браво на младежите!
Мен все още седмокласната треска ме тресе. В очакване сме за второ класиране за най-желаната паралелка.

# 712
  • На морето!
Колко старателни и трудолюбиви младежи имате, браво на тях и на вас!
Моят син работи от началото на юни, в свободните дни ходи на плаж, концерти, пътува и изобщо дори не споменава учене.
Септември-октомври ударно започва уроци по БЕЛ, по Англ. подготовка за изпита в СУ и шофьорски курс. Има учебник и теми по история за ДЗИ, носи ги на работа, уж да чете и съответно нищо не прави. Почти изцяло живее сам, справя се добре, ние сме се изнесли на морската ни вила и от време на време минаваме да нагледаме какво се случва само.

# 713
  • България, София
Браво на младежите!
Мен все още седмокласната треска ме тресе. В очакване сме за второ класиране за най-желаната паралелка.

Имате силно стиснати палци от мен Hug

# 714
Браво на набора, swetlanago!
velina_v, стиснати палчета за вълшебен резултат за С1! Flowers Four Leaf Clover

При нас, както и при Dive - шофьорският курс ще е през учебната година. Започвам леееекичко да се плаша каква програма максимум ще му е на моето момче годината в 12 клас Flushed . Днес си дадох ясна сметка колко неща го чакат за подготовка и изпити:
- ДЗИ-БЕЛ
- САЕ
- ТОП за НБУ
- Международен сертификат към уни в Хага
- Шофьорска книжка
- Училищната пиеса за края на годината
Като се сетя колко упорито и целенасочено се готвеше за кандидатстването след 7 клас, се успокоявам, че е напълно в състояние да покрие всичките си цели. От друга страна, този път категорично спира с тренировките, просто не виждам начин да вмести и тях. Слава Богу, оказа се разумен и не трябваше да го убеждавам.
Нашата почивка предстои след две седмици. Дотогава се е амбицирал да приключи с всички неща, които е изпратила учителката му по БЕЛ, за да може, като се върнем, да подхване АЕ. На почивката съм му забранила да учи - "едва" го навих Joy
Като стана въпрос за ТОП на НБУ как точно възнамерява да се готви като те са апокрифни?

За протокола: моят е скъсан на листовки, щото мързелът не мъчи, а морИ.

# 715
Изпитът на НБУ е онлайн и се събират по няколко човека , добри в различни области. Синът ми ходи да помага за математика/физика. Не ми се струва сериозна тази работа.

# 716
Набора има стимул, събира си издръжките от баща си, миналото лято работи на Слънчев бряг, сега от юни работи и вече си купи кола. Колата е на мое име, но парите са си негови. Сега като се прибере от Ирландия, заминава пак за Слънчев бряг да работи.

# 717
Браво, че има толкова работещи и отговорни деца. Наборът ходи на стаж/работа и ми се струва една идея по-отговорен оттогава. Щеше ми се да изкара школовката на някое заведение за бързо хранене или нещо подобно.

# 718
  • София
Страхотни деца, страхотни!!! Kissing Heart
Моят хубостник си взе кормуването още на следващата седмица, след като го скъсаха първия път. После се натегна като за последно и ударно вдигна успеха от първия срок, но се чудя защо полага усилия само когато ножът опре до кокъла.
Някой питаше за подготовката за IELTS  на Дарби - наборът беше на 60-часов курс там, доволен е. Но не се яви на изпит все още. 2-3 деца от групата му се явиха и май са с резултат 7-7.5, но не съм сигурна.

# 719
Благодаря! Аз питах за курс на Дарби.

Общи условия

Активация на акаунт