ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 421
  • 739
  •   2
Отговори
# 720
  • София
Като стана въпрос за ТОП на НБУ как точно възнамерява да се готви като те са апокрифни?
Със самостоятелен преговор на всички училищни предмети, включени в теста.

Изпитът на НБУ е онлайн и се събират по няколко човека , добри в различни области. Синът ми ходи да помага за математика/физика. Не ми се струва сериозна тази работа.
НБУ, откакто е създаден, има една и съща политика за студентите си - лесен вход, труден изход. Повече от половината, които се приемат там, отпадат докъм втората година, а по-малко от половината на остатъка се дипломират. Има специалности, които не са на нивото на същите в други български университети, но има и такива, които са в пъти по-добри пак в сравнение с други университети. Дали е сериозно или не, според мен си зависи от самото дете. Моят син, например, нито би допуснал някой да му помага на теста, нито той самият би се отзовал на  "покана" да помага. За него е въпрос на чест и достойнство да се справя сам; и победите, и провалите да са си еднакво негови и само негови - нещо, с което съм нескромно горда, че възпитах. Ако не го приемат веднага след училище, заради по-голяма бройка подпомогнати да влезнат, алтернативи пред него има предостатъчно. Важното за него е успехът да си е негов, когато го постига. За мен също.

# 721
НБУ си е сериозен университет, не казвам друго, много познати деца учат там и са доволни. Но изпитът, в този му формат , предполага  неравен старт на кандидатстващите.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 08:23 от The Invisible

# 722
точно щото е лесен входа, не виждам лошо да си го решават на групички, практика, за която чувам от години и аз Simple Smile явно не е от толкова голямо значение изпита, за да се рискува. но аз и не мисля, че колкото и да е нисък резултатът, не биха приели... но знае ли човек.

след общия:) изпит, после вече който си е сериозен, си действа по собствения си път. който иска, изкарва с преписване, който иска, не се вясва, но поне разбирам, че който иска - и ходи и се научава и осигуряват по-разчупено обучение с практика, дано да е така, защото натам май сме и ние, а не към СУ, точно по тези причини.

# 723
Тази година кандидатства близко дете и бяха групичка, като са ползвали и ИИ.
Аз правих от любопитство някакъв примерен и изобщо не ми стигна времето за цяла една част. В интерес на истината чак по време на теста видях, че е за време. Съответно не съм бързала и не действах стратегически, а исках да видя с каква трудност е.
Та, групичката при единия тест са имали  около 65% и им е отчело, че 52% от хората имат по-висок резултат от тях, от което обаче не става ясно стига ли на детето, или не. Затова се явяваха още няколко пъти, докато го докарат до 86% на теста и се надяват, че това ще стигне.

# 724
  • София
Аз не съм се интересувала специално от НБУ, но не съм чула за неприети досега. За незавършили знам отказали се, а не че са късани много на изпити. Писнало им да учат и прекратили. Но пък и познавам супер добре реализирани алумни на НБУ, малко, но ги има.

# 725
  • София
Нашата втора седмокласна сага с младежа приключва с първо желание в НТБГ - банково дело. Все още не мога да асимилирам, че мечтата му ще се осъществи. Heart Eyes

# 726
Браво на младежа, все така да сбъдва мечтите си.

# 727
Вие сте голяма сила, а имам нужда от малко побутване!
Случайно някой да може, да даде съвет за човек/фирма (срещу заплащане) , които да се занимават с подготовка на портфолио за кандидатстване с ориентация към бакалавърска програма в областта на анимацията. В смисъл да са хора, фирма, разбиращи повече от моя син какво се изисква, на какво се гледа с добри очи, какво би било плюс, какво в минус и т. Н. Синковецът има нужда от насока и въобще от професионална помощ за да се съсредоточи над какво да работи.

Отворена съм към всякакви предложения.

# 728
Cosmo Study Abroad е такава агенция.
Помогнаха на доста наши приятели за децата им да влязат в едни от най-добрите университети.

# 729
Има безплатни консултации за обучение в чужбина и в Дарби и в Интеграл.

# 730
  • София
_re_ge, също ти препоръчвам изброените фирми, като има значение и страната, към която е ориентиран кандидат-студентът /ако е за чужбина/. Мисля, че Cosmo са само онлайн, за Дарби знам, че имат и срещи "на живо", ако има желание за такива.

# 731
  • София
Добри, като за добре дошла ако имаш желание и време можеш да ни организираш за една среща. Relaxed

# 732
Добри, като за добре дошла ако имаш желание и време можеш да ни организираш за една среща. Relaxed
Каква хубава идея! Аз съм за!

# 733
Много благодаря на всички! Искрени благодарности и за личните съобщения!

# 734
  • Варна
Девойки, срам-не-срам, признавам си, че почнах с приготволенията за бала... Снощи бяхме в любимия ресторант на щерката и малко на шега (щот нали е много рано!) попитахме дали можем да го резервираме за 24.05. И познайте - всичко е запълнено, едва ни намериха опция за маса 10-15 души, та ще се наложи да редуцираме гостите до баби и дядовци + лелите й със семействата си. Много се изненадах, че такова (колкото и да е прекрасно) местенце ще е заето от сега, но бъдещата абитуриентка е на принципа "там или нищо!", та оставихме капаро и вече официално съм в графата на лудите плановици Simple Smile

Честито на приетия седмокласник! Да сбъдва с лекота мечтите си!

Общи условия

Активация на акаунт