Барселона - тема 14

• 25 911
  • 423
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
И аз започвам да чета. Предният път използвахме гид и хотел. Сега се замисляме за апартамент или вила, с лесен достъп до градски транспорт, и да има къде да закусваме напр., но може и хотел. Искаме да опитаме различни места за хранене, да се придвижваме с ГТ и/или пеш.
Ако имате скорошно пребиваване във вила, апартамент, или в хубав хотел, може да споделите. Хостели и т.н. отпадат, защото ММ не е склонен на такъв компромис.Smirk
Здравейте! Не знам за колко души търсите апартамент,но и аз бих разгледала в Airbnb.Миналата година бях два пъти в Барселона и двата пъти наехме апартамент от Airbnb. В първия бяхме 4-ма.Беше недалеч от Саграда Фамилия и наблизо имаша невероятна пекарна. Апартаментът беше този: https://bg.airbnb.com/rooms/50480288?source_impression_id=p3_174 … _P3XN9sAYSSWV44dW  Беше малко шумен ,но като цяло бяхме доволни.
Пекарната е тази : https://maps.app.goo.gl/Nv9YFdEp8Hn4PQS96
През юни  бяхме група от 6-ма - трима възрасти с три деца. Този път намерих апартамент още по- близо до Саграда Фамилия. Ето този: https://maps.app.goo.gl/Nv9YFdEp8Hn4PQS96 Беше чудесен ,останах много доволна,без забележки. Наблизо си намерихме много приятна пекарна за закуска: https://maps.app.goo.gl/eA5KLXTzFBKPZJqG6  Имаше и от веригата 365,но аз не ги харесвам.
Успех!:thumbsup:

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 09:47 от meg_n

# 181
  • София
Здравейте 🙂 Тъй като ще пътувам Барселона - Сарагоса - Мадрид, как ще ме посъветвате - с влак или с автобус... Много БЛАГОДАРЯ предварително на отзовaлителите се 🙂

# 182
С влак пътуването Барселона до Сарагоса е час и 30 минути, автобус по същият маршрут над три часа и половина. Цената на влаковете може да се намери за около 19 евро, Автобус на alsa.es според датата може да се купи и за 5 евро.

# 183
  • Варна
Здравейте, мечтана дестинация за детето е Барселона, но моята отпуска е края на август. Какво ще кажете, да си го причиним ли или да го отложим за септември, но за по-малко дни?

# 184
  • Mediterraneo
Абе какви закусвални, влизате в първия срещнат бар и си поръчвате тостада с домат, натурален сок и кафе. Няма по- типична испанска закуска от тази, а всички заведения, отворени сутрин, я предлагат.

# 185
  • София
Ние отседнахме в апартамент на Stay unique
Скрит текст:
в квартал Ноу Барис  и останахме доволни.В квартала на всяка крачка имаше закусвални и магазини, това което не ни хареса е прекалено шумно беше и почти не съм спала.Има близка спирка на метрото и е удобно откъм транспорт.В цената на апартамента беше включено всичко и не се изисква депозит.Иначе в магазина и закусвални 365 определено беше доста прилично,като цени.Ние си взехме карти t usual от летището и беше удобно,даже има служители които помагат на автоматите,ако се затрудните.
И аз запазих техен апартамент. Дано останем доволни.
meg_n, за 4-ма. Точно през  airbnb запазих. Hands Plus1

Сега започвам с билетите на ГТ и забележителностите. Няма да имаме програма по дни и часове. Ще си дадем време за разходки, въздух и спокойствие. Колкото видим, видим. Искам да се насладим на града.

# 186
  • sofia
Абе какви закусвални, влизате в първия срещнат бар и си поръчвате тостада с домат, натурален сок и кафе. Няма по- типична испанска закуска от тази, а всички заведения, отворени сутрин, я предлагат.
Абе не им ща ни тостадата, ни тортията, ни паеята.

# 187
  • Mediterraneo

Ъммм, добре...

# 188
И Макдоналдс вече го развалиха. Съвсем не остана какво да се яде в Барселона Wink

# 189
  • sofia
Aма пък дюнери има:smiles:SmileSmile Айде да не се отплесваме в тази посока, и да разваляме тона. Макдоналдс не е единствената алтернатива, ама...

# 190

Ъммм, добре...
В случаят се бъзикат ми се струва, но съм виждал - познат да обяснява как всеки ден е ял поне веднъж в бургер кинг или Макдоналдс докато е бил на почивка - разходка в Испания.
Някои дори не поглеждат какво има в страната в която са и директно си купуват цитираните боклуци

# 191
  • София
Скрит текст:

Ъммм, добре...
В случаят се бъзикат ми се струва, но съм виждал - познат да обяснява как всеки ден е ял поне веднъж в бургер кинг или Макдоналдс докато е бил на почивка - разходка в Испания.
Някои дори не поглеждат какво има в страната в която са и директно си купуват цитираните боклуци
Мммм, че то ако не си на местна кухня всеки ден, защо да си в Барселона?! И тук има споменатите вериги.

# 192
  • София
Защото слагате хората в рамки 🙂
Не е задължително всички да имаме афинитет към храна или да се вълнуваме от нея. За някои е просто гориво, нужно за живота и до там.

# 193
  • Mediterraneo
Аз затова изпадам в истинска почуда, когато се искат препоръки за заведения с хубава храна. Сядаш в първия бар и ядеш, гладен няма как да останеш в Испания, страната с най-много барове на глава от населението.

# 194
  • София
Защото слагате хората в рамки 🙂
Не е задължително всички да имаме афинитет към храна или да се вълнуваме от нея. За някои е просто гориво, нужно за живота и до там.
Е, точно BurgerKing да ми е гориво, няма нужда. Аз напр. от всяка страна искам да опитам нещо типично тяхно. Така, както опознавам града, държавата, забележителностите, така искам да разбера и какво обичат местните. И не е само за чужбина. Все едно да съм на почивка в Родопите и да не опитам клин.
Някои неща ми допадат, други са далеч от вкуса ми, но съм ги опитала, ей така, както съм разгледала парк, музей и т.н., но да, хОра разни.

Общи условия

Активация на акаунт