Барселона - тема 14

• 18 438
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
  • Melmak
За 350 км направо си е добре. Как мислиш, Тарталета, влак или автобус е по-добре?

Това намерих аз.

# 226
  • София
Здравейте! Има ли бърз директен влак от Валенсия до Барселона? Не ми се прекачва в Мадрид. Благодаря предварително!
От гара Норд са. 3 часа до към 3 и половина път. Мисля че всички трябва да са на Ренфе, не знам някой от частните оператори да оперира по тази линия.
https://www.renfe.com/es/en - Тук можеш да провериш часовете за конкретна дата.
По-бързи са от автобусите, а за удобство и комфорт, съвсем.

# 227
  • Mediterraneo
Влак, определено! Има и други оператори, освен Ренфе, но са с прекачване и много дълга траектория.

# 228
  • Melmak
Благодаря ви!

# 229
  • София
А за метрото от автоматите, нали?
Благодаря ти, missence! Много ми беше притеснено дали ще се оправим с билетите 🍀
На входовете на метрото има автомати колкото искате, няма как да не се оправите.

# 230
А от къде точно на летището се хваща рейс 46, с който можеш да се придвижиш до централната част на града. Билета се закупува с карта, когато се качиш. В тази връзка, с една карта предполагам може да се закупят няколко билета, които да важат за други хора, примерно за децата?
 Стори ми се като най удобен вариант. Вие какво ще кажете? Или с метрото е по удобно?

# 231
Пред терминала спира, за плащане с карта не знам. Ако не се лъжа имаше автомати за билети. Удобен е, много бързо се движи.

# 232
В Барселона не помня да сме купували билети от автобуса, защото бяхме с карта. Но в София не можахме да си вземем за 2-ма човека с една карта. Картата за пътуване в Барселона не ни достигна за последното пътуване и нещо имаше проблем с апарата в метрото, но накрая успяхме да вземем някаква, май фамилна за няколко пътувания. Мисълта ми е, ако взимате билети, да си предвиждате да имате + 1, ако нещо стане (както при нас заби апарата и звъняхме, за да дойде служител). В интерес на истината, не ни провериха нито веднъж за 3-те дни, но прочетох, че глобата е 100 евро. Градският транспорт в Барселона е много добър! Единствено от и за летището си хванахме такси, защото за 6 човека ни излизаше горе-долу, колкото с метрото (ако не беше и по-евтино).
А от къде точно на летището се хваща рейс 46, с който можеш да се придвижиш до централната част на града. Билета се закупува с карта, когато се качиш. В тази връзка, с една карта предполагам може да се закупят няколко билета, които да важат за други хора, примерно за децата?
 Стори ми се като най удобен вариант. Вие какво ще кажете? Или с метрото е по удобно?

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 12:47 от anmasu

# 233
  • Mediterraneo
Чудя се на врътките, които се правят за изнасяне от летището. Метрото е най- лесният вариант винаги.

# 234
Ами проста сметка е - 5.5 евро на човек (за 6 човека) за метро, срещу 36 евро за такси. Не виждам и каква е "врътката", особено като си на 20 минути с такси, имаш багаж и полетът ти е в 8 ч. сутринта.

Чудя се на врътките, които се правят за изнасяне от летището. Метрото е най- лесният вариант винаги.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 13:06 от anmasu

# 235
  • София
Ами проста сметка е 5.5 евро на човек  (за 6 човека) за метро, срещу 36 евро за такси. Не виждам и каква е "врътката", особено като си на 20 минути с такси, имаш багаж и полетът ти е в 8 ч. сутринта.

Скрит текст:
Имате L9 като възможност също.
Иначе с една карта може да закупите колкото искате билета от автомат. Директно в автобуса не знам с една карта колко билета могат да се закупят.

# 236
Благодаря Ви, но аз вече съм пътувала. Билетът за метрото беше 5.5 евро до и от летището и за 6 човека си направихме сметка, че ни е по-добре с такси до L'Hospitalet de Llobregat. Сега виждам, че  вече е 5.7 евро.
Ами проста сметка е 5.5 евро на човек  (за 6 човека) за метро, срещу 36 евро за такси. Не виждам и каква е "врътката", особено като си на 20 минути с такси, имаш багаж и полетът ти е в 8 ч. сутринта.

Скрит текст:
Имате L9 като възможност също.
Иначе с една карта може да закупите колкото искате билета от автомат. Директно в автобуса не знам с една карта колко билета могат да се закупят.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 09:09 от anmasu

# 237
  • София
Да, 5,70 евро е. Важно е, че сте си направили сметка. Ние още при слизането взехме t-usual и за 9 дена обиколки ни беше перфектен вариант.

# 238
  • Mediterraneo
Вече не се сещам с каква карта бяхме, но покрива метрото, та 5 евро на човек със сигурност не ми е излязло. Една от предплатените карти имахме, дали не беше Hola Barcelona, наистина не се сещам. Слязохме от самолета, качихме се на метрото, с една смяна стигнахме до хотела.
Google вика, че точно тази карта покрива метрото от летището, та с такива сме били.

# 239
  • София
Зависи колко ще пътува човек. Ние за 22евро на човек имахме неограничен брой пътувания с всички видове транспорт (без аеробуса). Идеално беше. Не се притесняваш за билети, колко превозни средства ще смениш за 1 ден и т.н. Качваш се на това, което в момента ти е удобно като локация и график. Още на 2-3 ден ги избихме тези 22евро.
С Hola Barcelona имаш отстъпки на билети за някои забележителности или безплатен вход. Там пак е въпрос на чиста аритметика.

Общи условия

Активация на акаунт