Барселона - тема 14

• 18 394
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
Планирам да закупя карта за неограничен брой пътувания за 22 евро, четох в публикации , че се включва финикуляра за Тибидабо и реално с тази опция е изгодно .
Искаме да ползваме лифта от плажа до Монджук, но виждам че няма опция да се качим пт плажа до върха и после да продължим с автобус до други места на Монджук, така ли е? Лифта еднопосочен само в посока Монжук плажа ли е? Опцията да ида до Монджук и да се пусна до плажа не ми допада, вие как сте процедирали

# 241
Не мисля че в тези карти е включен фуникуляра.С тях може да се ползва метрото в зона 1 и автобусите.

# 242
До Тибидабо е включен, до Монжуик - не.

# 243
Искаме да ползваме лифта от плажа до Монджук, но виждам че няма опция да се качим от плажа до върха тоест само в едната посока и после да продължим с автобус до други места на Монджук, така ли е? Лифта еднопосочен само в посока Монжук плажа ли е? Опцията да ида до Монджук и да се пусна до плажа не ми допада, вие как сте процедирали

# 244
Здравейте за първи път ще ходим в Барселона.Организираме сами пътуването края на октомври.За момента закупихме билети и търся места за нощувки, бихте ли препоръчали нещо изпитано чисто и бюджетно Simple Smile , че като гледам доста са се вдигнали цените на нощувките и там докато се наканим да отидем.
Приятна вечер!

# 245
Здравейте! Март спахме в хубав, чист апартамент в L'Hospitalet de Llobregat, на 20 минути с метро от Саграда Фамилия, а иначе се води съседно градче. Беше бюджетно за нас, защото бяхме 6 човек. Не знам дали имат по-малки апартаменти, защото дават май няколко апартамента, та, важно е колко хора сте. А и не знам колко бюджетно е вече.
Здравейте за първи път ще ходим в Барселона.Организираме сами пътуването края на октомври.За момента закупихме билети и търся места за нощувки, бихте ли препоръчали нещо изпитано чисто и бюджетно Simple Smile , че като гледам доста са се вдигнали цените на нощувките и там докато се наканим да отидем.
Приятна вечер!

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 22:47 от anmasu

# 246
И ние спахме там. Бяхме само 2ма, но апартаментчето имаше спалня и разтегаем диван, т.е става за 4ма. Много чисто им добре оборудвано. Градчето е.добре свързано с метро до центра. Има и автобус, който ползвахме до плажа и центъра.
Мястото е Feelathome stadium apartments  и се намира до Ноу Камп. Същите имат и Feelathome Plaza apartments, които са близо до Placa d' Espana и feelathome Center apartments,  които, предполагам са по-скъпи.

# 247
  • Sofia
Здравейте, бяхме през 2023 май месец в този апартамент на авенида диагонал, то всъщност е пресечна, но е на много хубаво място и точно на спирка на автобус, но ми се губи номера му( бях писала, разказала в темата по назад) апартамента е много чист и хубав бяхме две семейства с по едно и две деца съответно, има всичко необходимо и две бани съвсем отделни спални и тогава беше много изгоден.

https://www.olaliving.es/en/rentals/apartment-barcelona-ola-livi … a-2-2-370157.html

Приятна вечер!

# 248
  • София
Бяхме в Барселона от 9 август до вчера. Имам останали карти за градски транспорт T-mobilitat Casual , първа зона (това е в рамките на града доколкото бях разбрала). Картите са 3 - две с оставащи по 6 пътувания, една с 5. Презареждат се. Ако някой има нужда, бих ги дала (без заплащане, разбира се). В София съм след понеделник.

Бяхме отседнали на Ronda del General Mitre, 7. Много удобно място със спирки на градски транспорт в близост. Едната е буквално пред входа. До всякъде стигахме за около 40 - 50 минути максимум. До Камп Ноу е 20 минути (за ориентир).
Кварталът е много спокоен.

Едит - картите са обещани.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 11:36 от miamim

# 249
До парк Гуел и след това до Тибидабо има ли опция за метро ( мапс ми дава само автобуси), а с метро е по - удобно. Дори да има вървене или пак автобус какво има като вариант за метро ? Знам за финикуляра до Тибидабо но до него ходи ли метро

# 250
За Гуел се слиза с метро на Lesseps, може за 15ина минути пеша да се стигне. Има и едни минибусчета на градския транспорт, които свързват метрото с входа на парка.

# 251
Метрото на Барселона е доста неприятно...ние до Тибидабо сме ходили...метро станция наблизо няма,.но автобусите са за предпочитане

# 252
  • Melmak
Иберия летят ли директно bcn-sof? Май са само с прекачване в Мадрид?

Освен Раян, Уиз и Бг еър има ли друга компания с директен полет?

# 253
Иберия летят ли директно bcn-sof? Май са само с прекачване в Мадрид?

Освен Раян, Уиз и Бг еър има ли друга компания с директен полет?
Няма.

# 254
  • Melmak
Можете ли да ми препоръчате настаняване около гара Сантс?

Общи условия

Активация на акаунт