Барселона - тема 14

• 9 436
  • 167
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
Е, де, лампи и легла имаше Simple Smile Просто е едно огромно помещение, заградено на стаи, баните си имаха тавани. Цялото голямо помещение е климатизирано, така че липсата на прозорец даже не се  забеляза между 1 и 8 сутринта. Имаше в един далечен ъгъл някакъв хъркащ посред нощ, но в някои нормални хотели пак се чува, все едно до теб на леглото спи, така че хосталите определено са опция. На мен ми е важно да има собствена баня, не бих взела легло и в споделена стая, но всичко друго ми е ок.

# 31
  • Варна
Благодаря за темата! Планирам посещение Барселона и Порт Авентура.  Цопвам се тук да ви следя, а на съвсем скоро пътуващите пожелавам събиране на много спомени!

# 32
Здравейте. Ще сме един ден в Барселона от круиз. Моля за помощ, предвид ограниченото време, как да се организираме да видим задължително стадиона Ноу Камп и Фамилия Сграда тъй като не са в близост.

# 33
Здравейте! Саграда Фамилия и Камп Ноу са на 15-20 мин. с метро, но имате май някъде около 20-30 мин. от пристанището до Саграда, не помня и по-добре да се включи някой друг, за да потвърди. Мисля, че от метрото се върви 5-10 мин. до Камп Ноу, обиколката на музея е около 1 час и половина (вече май е отворен стадионът, така че може би е по-дълга). За Саграда Фамилия взимате онлайн билети, сваляте приложение, ползвате ваши слушалки - страхотен аудиогид и цялостна организация. Мисля, че за Саграда ви трябват поне 1 ч. и половина - 2 часа. Когато взимах билетите, четох, че най-добрите часове са 2 варианта - единият беше сутринта, другият беше около Златният час - 16-17 ч. За билетите за музея на Камп Ноу, имаше някаква допълнителна отстъпка за студенти, когато отидеш на място, но не помня, май онлайн заявиха билетите.
Здравейте. Ще сме един ден в Барселона от круиз. Моля за помощ, предвид ограниченото време, как да се организираме да видим задължително стадиона Ноу Камп и Фамилия Сграда тъй като не са в близост.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 20:02 от anmasu

# 34
  • Варна
изтегли  сайта на метрото - всичко ще разбереш

# 35
  • гр.Пловдив
И аз се записвам. Априлската ваканция ще сме със щерката там. Сами ще трябва да се оправяме за стадиона и за парк Авентура. Хотела ни е до Олимпийско село.

# 36
Здравейте любители на Барселона, завърнахме се и ние преди 4-5 дена от там много доволни. Ще споделя, дано е от полза. При кацането на летището първо отидохме до автоматите да си купим карти, посоката е към метрото и влака- през покрития мост. Взехме си T- usual (23 евро), доста я ползвахме, качвахме се, слизахме и пак и пак, возихме се на метро, на влак, на рейс и на трамвай, най- изгодна е тази карта. И въпреки, че ползвахме доста обществен транспорт, пак си навъртахме по около 20-тина хил. крачки на ден. Бяхме отседнали в Hotel Condado, близо до бул. Диагонал. Препоръчвам го, много добро 3 звездно хотелче с поносими цени. Бях наела местен лицензиран екскурзовод на БЕ- Виктор Гачуров, препоръчвам го. Първият ден ни заведе до Камп Ноу, в строеж е все още, влиза се в музея само. Аз понеже не съм футболен запалянко, не влизах, само синът ми с екскурзовода влезе, билета му беше 23 евро (студентски), купихме го на място. След това си бяхме свободно, ходихме до Sant Pau, парк Цитадела и Триумфалната арка и вечерта имаше много хубаво светлинно лазерно шоу на фасадата на Батльо. На втория ден пак с екскурзовода до обяд минахме доста от нещата и той ни остави в каса Батльо (за там бях купила предварително билетите, но на входа нямаше опашка). Следобяда се пуснахме към плажа и яхтеното пристанище. На третия ден, целия бяхме в Андора, взехме сутринта автобус Барселона- Андора Ла веля, 3 часа е пътя в посока, там имахме 4-5 часа да обиколим и следобяда обратно към Барселона. На 4- тия ден от пл. Испания нагоре пеша / с ескалатори до MNAC, от там до Олимпийския пръстен и стадиона, от там с рейс 150 до Монтжуик двореца, после надолу Испанското село. Повечето неща от списъка ми ги видяхме, но останаха още 3-4 неща, здраве да е. Времето беше приятно, само първият ден до обяд леко валеше, следващите дни ясно синьо небе и около 15-16 градуса.
Много дълго и подробно стана, но още ме държи хубавото преживяване. Simple Smile

# 37
Здравейте, имаме възможност по Великден да отскочим до Барселона. Притесняваме се до колко ще са се отдали на празника или е по-скоро туристически ориентирано.
Или да отидем когато не е празник?

# 38
  • Mediterraneo
Тази година съвпадат католически и православен Великден, та колкото и туристически да е ориентиран един град, няма как да се избегне празнуването на този празник. Аз лично не бих си го причинила. Първо ще са много скъпи билети и настаняване, ще има затворени магазини, някои от забележителностите също може да не са отворени в празнични дни, заведенията ще са тъпкани.

# 39
Здравейте, бихте ли препоръчали някой ресторант около хотел Sercotel Caspe?

# 40
Здравейте сигурно ще съм досадна с въпроса си, но не успях да се ориентирам в старите теми. Каква е разликата между карта Hola ( за 4 дни ми излиза в Интернет около 31 евро на човек) и карта T-usual ? Аз предпочитам да има включен повече транспорт, за да е по- лесно и бързо придвижването. За 3 нощувки максимално да оползотворим времето. Първо ходене ни е там, а поради липса на отпуска ще сме за Великден там и предполагам ще е лудница, а и мач ще гледаме.

# 41
Разлика между Hola BCN и T-usual:
Hola BCN е туристическа карта, която включва неограничен достъп до градския транспорт (метро, автобуси, трамваи). Тя също така предлага отстъпки за музеи и забележителности. 
T-usual е карта за местни жители или за тези, които ще прекарват повече време в Барселона. Тя е валидна за 30 дни и струва 23 евро. Тя включва неограничен достъп до градския транспорт, но не предлага отстъпки за музеи. Ако ще сте в Барселона за по-кратък период (например 3 дни) и планирате да посещавате много музеи, Hola BCN може да е по-изгодна. Ако ще сте за по-дълъг период и няма да посещавате много забележителности, T-usual е по-добрият избор.

# 42
Разлика между Hola BCN и T-usual:
Hola BCN е туристическа карта, която включва неограничен достъп до градския транспорт (метро, автобуси, трамваи). Тя също така предлага отстъпки за музеи и забележителности.  
T-usual е карта за местни жители или за тези, които ще прекарват повече време в Барселона. Тя е валидна за 30 дни и струва 23 евро. Тя включва неограничен достъп до градския транспорт, но не предлага отстъпки за музеи. Ако ще сте в Барселона за по-кратък период (например 3 дни) и планирате да посещавате много музеи, Hola BCN може да е по-изгодна. Ако ще сте за по-дълъг период и няма да посещавате много забележителности, T-usual е по-добрият избор.
Благодаря за точният отговор! Много ми е от полза за организацията на пътуването ❤️

# 43
Здравейте сигурно ще съм досадна с въпроса си, но не успях да се ориентирам в старите теми. Каква е разликата между карта Hola ( за 4 дни ми излиза в Интернет около 31 евро на човек) и карта T-usual ? Аз предпочитам да има включен повече транспорт, за да е по- лесно и бързо придвижването. За 3 нощувки максимално да оползотворим времето. Първо ходене ни е там, а поради липса на отпуска ще сме за Великден там и предполагам ще е лудница, а и мач ще гледаме.

Ако закупите онлайн Hola картата имате 10% отстъпка. ние така направихме.

# 44
  • София
Здравейте, в събота летим за Барселона за 3 дни и се чудя коя карта за градски транспорт да избера. Спим в апартамент на една пряка от Саграда Фамилия и засега имаме билети само за нея. Планираме да отидем до Парк Гюел, за него необходими ли са билети предварително ? Останалото време мислим да се разходим из Готически квартал, Монтжуик и просто да се шляем. Моля за съвет относно картата!

Общи условия

Активация на акаунт