Барселона - тема 14

• 9 706
  • 177
  •   1
Отговори
# 45
Аз за Парк Гюел миналия месец си купих билети на място от един любезен момък, който седеше зад табелка, че билети се продават само онлайн Joy Но там на място интернетът беше кошмарен и не можах да вляза в приложението и го питах продава ли, каза че продава Grinning
Иначе погледнете в гугъл мапс какъв транспорт ви трябва от центъра до Гюел (мисля, че с един автобус се стигаше дотам) и до Монжуик и сметнете, билетчето е 2.55 евро. Не знам дали за вас има смисъл да си купувате каквато и да е карта, като сте в центъра, готическият квартал е на пешеходно разстояние, до Рамбла можете пак да се разходите пеша и то ще минат трите дни.

# 46
Жгмъч, и ние летим в събота за 3 дни. Мислим да си вземем карта Т- familiar https://www.tmb.cat/en/barcelona-fares-metro-bus/t-familiar. Ние ще спим на площад Каталуния. За всичко, което сме планували да видим съм взела вече билети онлайн.

# 47
Ние за първи път с дъщеря ми планираме Барселона за пролетната ваканция. Ориентирайте ме, моля в кой квартал е най- удобно и безопасно да спим?  Обикновено за всяко пътуване на ново място се подготвям много усилено и чета, но сега нямам никакво време. Даже билети за самиолет не съм взела още, а времето лети...
Та ще съм благодарна  за съвети.
Благодаря!

# 48
Разлика между Hola BCN и T-usual:
Hola BCN е туристическа карта, която включва неограничен достъп до градския транспорт (метро, автобуси, трамваи). Тя също така предлага отстъпки за музеи и забележителности. 
T-usual е карта за местни жители или за тези, които ще прекарват повече време в Барселона. Тя е валидна за 30 дни и струва 23 евро. Тя включва неограничен достъп до градския транспорт, но не предлага отстъпки за музеи. Ако ще сте в Барселона за по-кратък период (например 3 дни) и планирате да посещавате много музеи, Hola BCN може да е по-изгодна. Ако ще сте за по-дълъг период и няма да посещавате много забележителности, T-usual е по-добрият избор.

Аз също се интересувам от тези карти и още не мога да реша.

Ние ще бъдем за 5 дни реално като последния тръгваме много рано сутринта. Хотела ни е в центъра. Ешампле. Шътъла до летището ни е най-удобен за пристигането и заминаването.

Понеже доста ще се въртим по музеи и галерии, тези карта Hola BCL ми изглежда добър вариант, а преди мислех за Т- южуал. Искаме да се качим и на фуникуляра.

Доколкото разбрах в Хола БРл влизат целия градски транспорт, шътъла за летището , но не и фуникуляра и кабинковия лифт. Не съм сигурна обаче за кой точно транспорт от летището се има предвид.

Та коя от двете е по-добрия вариант?

# 49
Зависи какво ще посещавате, въпрос на математика е. Смятате забележителностите с отстъпка + цената на Hola, и забележителностите без отстъпка + цената на Т-usual. Избирате по-евтиния вариант.

# 50
Hola BCN е туристическа карта, която включва неограничен достъп до градския транспорт (метро, автобуси, трамваи). Тя също така предлага отстъпки за музеи и забележителности. 
T-usual е карта за местни жители или за тези, които ще прекарват повече време в Барселона. Тя е валидна за 30 дни и струва 23 евро. Тя включва неограничен достъп до градския транспорт, но не предлага отстъпки за музеи. Ако ще сте в Барселона за по-кратък период (например 3 дни) и планирате да посещавате много музеи, Hola BCN може да е по-изгодна. Ако ще сте за по-дълъг период и няма да посещавате много забележителности, T-usual е по-добрият избор.

Ние ще бъдем за 5 дни реално като последния тръгваме много рано сутринта. Хотела ни е в центъра. Ешампле. Шътъла до летището ни е най-удобен за пристигането и заминаването.

Понеже доста ще се въртим по музеи и галерии, тези карта Hola BCL ми изглежда добър вариант, а преди мислех за Т- южуал. Искаме да се качим и на фуникуляра.

Доколкото разбрах в Хола БРл влизат целия градски транспорт, шътъла за летището , но не и фуникуляра и кабинковия лифт. Не съм сигурна обаче за кой точно транспорт от летището се има предвид.

В карта Hola се включва фуникуляра, но кабинковия лифт не. Върнахме се в събота и да ви предупредя, че тръгнахме до Тибидабо, израхме вариант с Tibidabo funicular  и останахме доста неприятно изненадани като видяхме надпис на врата, че не работи. Тръгнахме пеша, голяма мрънкане от страна на мъжа ми, но не се отказахме, беше топличко, а ние се бяхме по наоблекли, че предният ден ни валя цял следобяд, облечи се, съблечи се....И ооо каква радост като видяхме малко автобусче 111, което ни качи до върха. След това отново с това автобусче слезнахме от другата страна на хълма и там с Vallvidrera funicular, важеше карта Hola слезнахме до метростанция и от там до центъра с метро.  Да си имате едно наум, ако не ви се катерят хълмове пеша Simple Smile

# 51

В карта Hola се включва фуникуляра, но кабинковия лифт не. Върнахме се в събота и да ви предупредя, че тръгнахме до Тибидабо, израхме вариант с Tibidabo funicular  и останахме доста неприятно изненадани като видяхме надпис на врата, че не работи. Тръгнахме пеша, голяма мрънкане от страна на мъжа ми, но не се отказахме, беше топличко, а ние се бяхме по наоблекли, че предният ден ни валя цял следобяд, облечи се, съблечи се....И ооо каква радост като видяхме малко автобусче 111, което ни качи до върха. След това отново с това автобусче слезнахме от другата страна на хълма и там с Vallvidrera funicular, важеше карта Hola слезнахме до метростанция и от там до центъра с метро.  Да си имате едно наум, ако не ви се катерят хълмове пеша Simple Smile

Благодаря , това е много полезно. Монжуик задължително, Тибидабо ако има време.

# 52
На мен на Тибидабо ми хареса повече, имаше по-впечатляваща гледка и църквата беше красива.
На Монжуик по-интересно ми беше после разхождането надолу из парка, отколкото самия връх и крепостта.

# 53
Здравейте. Запознах се с основната тема, но моля за помощ. Ще сме за един ден в Барселона от круиз. Има шатъли от пристанището до статуята на Колумб. От там съм замислила Фамилия Сграда, след това Триумфална арка, площада и по Рамбла през катедралата обратно до пристанището. Времето е ограничено. Билети за Фамилия задължително ли трябва да взема предварително?
Ако имате по удачни маршрути около този, ще съм благодарна. Другото следващия път. А, индивидуални карти за един ден ли да си вземем за 3ма?

# 54
За Саграда билетите са само онлайн и задължително трябва да вземете предваринтелно. Връщайки се от Саграда към Ла Рамбла, може да минете покрай къщите.

# 55
Здравейте,
последното посещение на Барселона ни беше през далечната 2017 г.
От тогава гледам, че цените на нощувките са се вдигнали малко. Само с индекса на инфлацията. За мястото в което сме нощували тогава разликата е само 300%. Angry
Въпроса мие по скоро за самолетните билети. Отиването смятам да е с Rayan. За 03.05 цената е 80e. На връщане с Уиз. За 07.05 цената е 81 лв. Това "нормални" цени за дестинацията и сезона ли са, или да очаквам малко по-ниски?

# 56
  • София
Търсенето определя цената, не инфлацията.
Ако решиш да я смениш с Валенсия, ще платиш значително по-малко но не за сметка на удоволствието 🙂
Не бих чакал повече при тези цени - очаквани са.

# 57
Търсенето определя цената, не инфлацията.....

Това, ясно. Репликата ми бе по скоро нещо като хумор. За самолетните билети се чудех дали да чакам.

# 58
  • София
Благодаря!
Ще взема карта за 10 пътувания, ако не стигне винаги може да я заредя с още 10.
Не знам защо проучването на Барселона ми е толкова трудна за планиране.

# 59
жгмъц, не го мисли толкова, Барселона е прекрасна и дори само да се шляете насам-натам, пак ще прекарате супер и ще видите много неща. Там имам чувството, че на всеки ъгъл има някакви красиви сгради, орнаменти, детайли.
Аз съм на мнение, че е по-добре да се видят по-малко забележителности, но да им се насладите истински.
Щом спите близо до Саграда Фамилия там на пешеходно разстояние е болницата Сан Пау, идете да я видите, много е впечатляваща и красива. Дори само отвън да я разгледате, пак ще ви хареса.

Общи условия

Активация на акаунт