Барселона - тема 14

• 18 480
  • 302
  •   1
Отговори
# 60
О, Барселона е толкова уредена и прекрасна! Ние бяхме с T-casual или T-usual (не помня коя от двете), тя включва 10 пътувания, но в рамките на 75 минути може да се сменя, колкото искате, толкова транспорт и се брои за 1 пътуване. На нас ни стигна за близо 3 дни, а ние пътувахме от съседно градче, което е на 20 мин. от Саграда Фамилия.
Благодаря!
Ще взема карта за 10 пътувания, ако не стигне винаги може да я заредя с още 10.
Не знам защо проучването на Барселона ми е толкова трудна за планиране.

# 61
  • София
В плановете ми е болницата.
Спирам да се тревожа!

# 62
Ние в крайна сметка само веднъж купихме групов билет за метрото. Единия ден използвахме Hop on hop off бусчетата за транспорт, а през останалите дни ходехме пеша. Толкова ни хареса по улиците на Барселона, че не си и помислихме за метро. Навъртяхме по около 25-30 км на ден.
Да не пропуснете пазара на Ла Рамбла и пресните стриди там! Вече е доста комерсиализиран, но пак е голяма екзотика!

# 63
Жгмъч, и ние летим в събота за 3 дни. Мислим да си вземем карта Т- familiar https://www.tmb.cat/en/barcelona-fares-metro-bus/t-familiar. Ние ще спим на площад Каталуния. За всичко, което сме планували да видим съм взела вече билети онлайн.

Преди малко гледах тази карта, но не мога да разбера дали трябва да се чекира 2 пъти ако сме двама пътуващи или аз я чекирам и половинката ми пътува "залепен" за мен 😆

# 64
Всички пътуващи трябва да се чекирате, като в метрото, трябва да сте на едно място, а в автобус може да се разделите.

Жгмъч, и ние летим в събота за 3 дни. Мислим да си вземем карта Т- familiar https://www.tmb.cat/en/barcelona-fares-metro-bus/t-familiar. Ние ще спим на площад Каталуния. За всичко, което сме планували да видим съм взела вече билети онлайн.

Преди малко гледах тази карта, но не мога да разбера дали трябва да се чекира 2 пъти ако сме двама пътуващи или аз я чекирам и половинката ми пътува "залепен" за мен 😆

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 12:40 от anmasu

# 65
Всички пътуващи трябва да се чекирате, като в метрото, трябва да сте на едно място, а в автобус може да се разделите.

т.е.8 пътувания по 2 чекиранив за 2 души остават 4 пътувания. Май не излиза толкова изгодно. Благодаря!

# 66
Ами зависи, вие пътувате по 75 минути с всякакъв транспорт, което е някъде по 2 билета на човек на ден, пак зависи колко и къде ще ходите. Ние бяхме за 2 дни и половина, като обикаляхме доста и бяхме в съседно градче - Hospitalet de Llobregat, което е на 20 мин. с метро от Саграда Фамилия. Бяхме с T-casula или usual, не помня, но картата ни беше индивидуална с по 10 пътувания на човек и струваше към 11-12 евро. На ден използвахме по 3 пътувания, горе-долу. Успяхме да видим Саграда Фамилия, Парк Гюел, Монтжуик, Барселонета, Аквариум, Парка на Цитаделата, Готически квартал, сигурно пропускам нещо, но до почти всяко място ползвахме транспорт и пак казвам, че до апартамента ни беше само Камп Ноу, тоест ние си имахме 2 задължителни пътувания (отиване и връщане), което вие ще избегнете, ако сте по-централно разположени. Така че ако сте 2-ма, си мисля, че ви е най-изгоден вариант Familiar.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:27 от anmasu

# 67
Здравейте, моля за съдействие за места занастаняване. Ще пътувам с дъщеря ми на 14 за 5 дни и търся местенце, което да е близо до транспорт и да е безопасно. Харесах 2 апартамента - единия в Грасия, а другият по-близо до Камп ноу и бул. Collblanc. Кое бихте препоръчали като по-безопасен район? Разбира се, приемам и други редложения Simple Smile

# 68
Здравейте,

Предстои ми ходене до Барселона (двама възрастни ще сме) от 10 до 14 април. На 10-и пристигаме късно, тогава най-много да пуснем един тегел по Ла Рамбла да видим за нещо за ядене, но няма да имаме време за друго (ще спим близо до началото на Ла Рамбла).

Имаме 11, 12, 13 и на 14-ти летим вечерта чак след 20:00, та поне до ранния следобед ще имаме време да се мотаем. Предварително ще взема билети за Саграда Фамилия (там с гид и качване на една от кулите), парка Гюел и Каса Мила, като смятам да ги направим по едно на ден за трите дни.

Освен тях искам да включим и Монтжуик и фонтаните (ако може да се посети и олимпийският стадион, аз лично много искам да го видя), Тибидабо със Sagrat Cor и кулата там, отделно и мотаене из готическия квартал, Ла Рамбла, катедралата и парка на цитаделата.

Имате ли предложения как бихме могли да ги групираме, така че да е оптимално откъм придвижване? Или да групираме примерно Саграда Фамилия с Каса Мила, пък някои от другите да са заедно в друг ден? Засега като сигурни неща: в Саграда Фамилия ще ходим на 11-ти в ранния следобед (от 14:15 и после кулата в 15:45) и на 14-ти да ходим в парка на цитаделата, да се помотаем из центъра, да хапнем и да тръгваме към летището. Идеи как да групираме горните? Обещавам да не досаждам много с питанки за транспорт и прочее, чета усилено първия пост. И пропускаме ли нещо много важно, което задължително трябва да се види (от Камп Ноу не се интересуваме, ще прескочим аквариум/зоопарк/ботаническа градина тоя път, макар че ако остане време, съм сигурна, че мъжът ми ще се радва да я види, но някакси не ми се иска да прекараме половин ден там и да я видим само нея за това време).

Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 20:38 от Country Strong

# 69
Ооо, фонтаните работят ли? Нашето съчетание не беше оптимално, но в 2 дни и половина видяхме това:
 Ден 1 - Пристигнахме към 16 ч. и отидохме на разходка по La Rambla + Готически квартал. Там поседяхме пред много красива катедрала, за която разбрах после, че има вход около 10 евро и е много красива и отвътре. Пропуснахме Палатът на Каталунскутата музика, който също бил много красив и е в района;
Ден 2 - Парк Гюел, после част от групата Аквариум, а другите отидохме и поседяхме на Барселоната около час - два. Ако искате да ядете паеля, мястото е около плажа и до към 16-17 ч., но ние и това пропуснахме. После Саграда Фамилия, за която бих отделила поне 2 часа и то без кулите (ние бяхме без тях). Съжалявам, че не видяхме болницата, много близо била до Саграда и много красива.
Ден 3 - Камп Ноу, Casa Mila (около час и половина - два е обиколката), разходихме се и поседяхме в Парка на Цитаделата и тръгнахме към Монтжуик. На Монтжуик част от групата бяха на мач, преди това разгледахме Градината с кактусите, всъщност и пътят пеша минаваше от там, но си ни беше и цел. Тук съжалявам, че не се качихме с лифтчето, много исках.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 21:11 от anmasu

# 70
А аквариум и зоологическа могат ли да се направят в един ден? Ще сме с дете на 3 и половина.
А в готическия квартал какво е добре да се види или просто за цялостна разходка?

# 71
Йеееее, тая болница сега я погледнах! Ама тя е супер яка, бе, задължително ще идем, вероятно преди Саграда Фамилия. Турът там е с фиксиран час на влизане и после и с фиксиран час за кулата, после предполагам ще можем да се помотаем още вътре след края му и може би ще окъснеем, за да отиваме тепърва към болницата.
А фонтаните нямам идея дали работят, в първия пост пишеше за работното им време през април и приех, че работят. Ще проверя.

# 72
Аквариумът и зоологическата може в един ден - брат ми така ги видя с дете на 4 Simple Smile
Фонтаните не работят от няколко години заради воден недостиг.

# 73
Част от групата, които бяха в Аквариума, бяха точно за 1 час, не бяха впечатлени май и затова. Може да го съчетаете с разходка по пристанището. Зоологическата е в Парка на Цитаделата, така че може и него да видите. Абсолютно съчетаеми са за 1 ден, не знам как е с дете, но предполагам, че пак ще успеете. В Готическия - разходка, катедралата и Палатът/Дворецът на Каталунската музика
А аквариум и зоологическа могат ли да се направят в един ден? Ще сме с дете на 3 и половина.
А в готическия квартал какво е добре да се види или просто за цялостна разходка?

# 74
Фонтаните не работят. Но около тях е много красиво, най-вече двореца, така че можете да се разходите, ако решите. Като ако ходите до Монжуик, можете да ги съчетаете. Отивате до двореца и после оттам има автобус до Монжуик.

Болницата е красива и при положение, че сте чак от 14ч в Саграда Фамилия, можете да отидете преди това.
А в готическия квартал за мен беше повече интересно да се разхождаме. Иначе там има и една красива катедрала, и двореца на каталунската музика, който ние видяхме отвън само, защото беше привечер.

Общи условия

Активация на акаунт